Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда сигурно до полуфинала!

by Душан Крстић

Одбојкаши Црвене звезде остварили су пласман у полуфинале Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црвено-бели су вечерас, у Горњем Милановцу, по други пут надиграли Таково са максималних 3:0, по сетовима 25:18, 25:23 и 25:16.

Након убедљиве, али и те како тешке победе у првој утакмици, Београђани су вечерас у сјајној атмосфери хале ”Бреза”, испунили зацртан циљ и пласирали су се међу четири најбоља тима.

Наговестила је Звезда већ након првих неколико поена да ће вечерас пружити свој максимум како би што пре стигла до победе. Заслугама Стефановића и Лопара, а убрзо и Жугића, и Николића повели су црвено-бели са 7:4 и 15:9. Нису се на томе зауставили изабраници Ивице Јевтића, јер су и у даљем току сета били бољи ривал на терену и са 25:18, повели су са 1:0.

Други период био је најзанимљивији у вечерашњем дуелу. Иако је Звезда поново била боља на отварању сета и повела са 10:7, брзо је стигао одговор Такова. Екипа Александра Митровића је на крилима Терзића, Максимовића и Божића успела да преокрене резултат и стекне малу предност, коју је уз кратке прекиде чувала до саме завршнице. Међутим, превагу је донело искуство Звезде, пошто су гости при резултату 23:23, успели да сломе отпор ривала и дуплирају предност.

У трећем, а испоставиће се убрзо и последњем сету, Звезда је отклонила сваку дилему. Рано вођство је тим из главног града вешто чувао, а како се утакмица ближила крају и повећавао. Тако је чета Ивице Јевтића у финишу стекла чак девет меч лопти, које су биле и више него довољне за пласман у полуфинале.

Ивица Јевтић, стратег Црвене звезде, истакао је де је поред партије коју су његови играчи пружили, уживао и у атмосфери у Горњем Милановцу.

”Генерално, током целокупне серије са Таковом смо оправдали наша, а надам се и очекивања одбојкашке јавности. Серију смо успели да решимо у две утакмице, а што је најбитније у шест сетова. Знамо сви да овакве серије могу да се одуже и да буду веома непријатне, уколико се у њих уђе хладно и због тога ми је драго што су момци издржали притисак у првој утакмици, али и у Милановцу где је била пуна сала и заиста лепа атмосфера. Што се саме утакмице тиче, уживао сам и у поменутој атмосфери, а и у партији коју су моји момци пружили. Исто тако, похвалио бих и екипу Такова која се од почетка ове серије борила мушки, али ми смо у овом тренутку показали да смо квалитетнија екипа”, рекао је стратег Звезде, па открио и очекивања у полуфиналу.

”Било која екипа да се пласирала у полуфинале, било то да је Војводина, или у овом случају Карађорђе, било би тешко. Сигурно да ће серија са екипом која је показала невероватну упорност и која је успела два пута да се врате из минуса од 2:0 и победи, бити много тежа него у четвртфиналу. Ми смо већ играли у Тополи првенствену утакмицу и знамо како је када се игра пред пуним трибинама и спремаћемо се за то. Верујем у храброст својих играча, верујем у њихов квалитет и мислим да можемо да се пласирамо у финале. Ипак, очекујем још једну мушку борбу са екипом из Тополе и искрено радујем се тој серији и новим дуелима са Невеном Мајсторовићем”, закључио је Јевтић.

Најрасположенији у победи своје екипе био је Душан Николић са 18 поена, док се на другој страни истакао Немања Божић са 12.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Црвена звезда ће у полуфиналу играти против Карађорђа, који је вечерас по други пут надиграо Војводину. Борбе за финале на програму су 5. и 8. априла, док је евентуална мајсторица заказана за 11. април.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!