Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црвена звезда први финалиста плеј-офа!

Одбојкаши Црвене звезде пласирали су се у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Екипа Ивице Јевтића је вечерас, у другој утакмици полуфинала, надиграла Карађорђе у Тополи са максималних 3:0, по сетовима 25:20, 27:25 и 25:21.

Након пуних седам година чекања, Црвена звезда ће играти у финалу плеј-офа и покушаће да освоји 13 трофеј, први од сезоне 2015/16. Када је реч о Карађорђу, они су у више наврата доказали зашто су ове сезоне направили историјски резултат и могу бити и више него поносни свиме приказаним, поготово у плеј-офу.

Очекивано, обе екипе ушле су максимално концентрисано у први сет, што се одразило и на резултат. Прва је запретила Звезда, која је при резултату 7:7, понајвише заслугама Душана Николића, али и остатка екипе, направила серију од 4:1. Иако је још увек био уводни део меча, испоставило се убрзо да је овај налет црвено-белих био пресудан, пошто је Карађорђе у наставку био немоћан. У потпуности су то искористили пулени Ивице Јевтића, који су у једном тренутку имали чак осам поена вишка (22:14). На крају, иако је Карађорђе у завршници успео да смањи предност, изненађење је изостало и Звезда је са 25:2, повела са 1:0.   

Већ у другом сету гледали смо потпуно друго лице домаће екипе. Желео је тим Невена Мајсторовића да се што пре резултатски врати у меч и поравна резултат. Са друге стране, Звезда није одступала од игре коју је приказала у првом сету, те смо током целокупне друге деонице гледали праву резултатску клацкалицу. Веома расположени су код домаћина били Бекрић и Надаждин, док је код гостију за поене био задужен тандем Николић – Омар. Све то је утицало да гледамо веома узбудљиву завршницу, у којој је више среће, али и истрајности имала Звезда, пошто је са 27:25, дуплирала укупно вођство.

У трећем, а испоставиће се нешто касније и последњем сету, Звезда је од старта желела да материјализује велику предност, што јој је и пошло за руком. Нису Београђани часили часа, већ су одмах повели са 8:4 и 14:6. Иако су Тополци на све начине покушали да ухвате прикључак, Звезда им у кључним моментима није то дозволила и убрзо је са 25:21, могла да прослави пласман у финале плеј-офа.

Ивица Јевтић, стратег Звезде, био је презадовољан пласманом његове екипе у финале плеј-офа и истакао је да читав тима заслужан за овај резултат.

”Једна лепа одбојкашка представа у Тополи. После прве утакмице у којој смо одиграли 3:2 и где су момци из Тополе показали због чега су дошли до полуфинала и због чега су били четврти на табеле, показали висок квалитет, упорност, жељу, знали смо да ће вечерас бити пуна сала и тешка утакмица. Резултатски 3:0, али када се погледа на семафору, видите да то није било лако, поготово у другом сету у којем ниједна екипа није имала већу предност од два поена и све време је била резултатска клацкалица. Знали смо да не смемо дозволити екипи Карађорђа да на било који начин стекну већу предност, јер у атмосфери коју праве њихови навијачи веома је тешко играти, а камоли јурити резултат. Поносан сам на моје момке, јер су од почетка до краја утакмице држали висок ритам, били максимално концентрисани, после сваког поена су исказивали емоцију, што је мени изузетно драго. Тимски смо дошли до победе од 3:0, и не бих издвајао никог од својих момака. Ови момци који су улазили са клупе и који нису улазили, имају подједнаку захвалност за улазак у финале, јер да није било њих да пруже јак спаринг на тренингу, овог резултат не би било. Сада имамо времена да се одморимо и сачекамо финале. Ко год да буде противника, Раднички или Партизан ми ћемо се спремати, гледаћемо у наше двориште и једва чекамо да почне та серија”, закључио је Јевтић.  

Невен Мајсторовић, тернер Карађорђа, истакао је да пре почетак сезоне нико није веровао у његову екипу, али су доказали да су озбиљан противник.

"Могу само да честитам и захвалим се како екипи и стручном штабу, тако и овој дивној публици данас, која је заиста испунила халу до последњег места. Негде ми је криво што нас је умор спутао да вечерас прикажемо партију, као што је то био случај у последњих четири, пет утакмица. Вероватно је умор и кадровски проблеми један од главних узрока ове победе Звезде од 3:0. Наравно, тиме не желим да умањим њихов квалитет и њихову игру. То је екипа која је најконстантнија у својој форми од почетка сезоне и заслужено су први учесници овогодишњег финала. Пред почетак сезоне нас нису убрајали у фаворите, али смо сами из утакмице у утакмицу доказивали како нама, тако и целој одбојкашкој јавности и на крају смо били озбиљан противник Црвеној звезди у полуфиналу. Остаје жал за овом последњом утакмицом, али сви момци су дали све што су имали. Још једном све честитке Звезди и желим им сву срећу у финалу", рекао је Мајсторовић.

Најрасположенији у победи вредној финала био је Душан Николић са 19 поена, док је на другој страни Милош Надаждин бројао до 13.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Као што је већ познато, Црвена звезда ће се у финалу састати са бољима из другог полуфиналног дуела између Партизана Ефбет и Радничког доо. Права финална утакмица заказана је за 14. април.  

Odbojkica prodavnica enter400

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!