Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан нанео први пораз Црвеној звезди

Одбојкаши Партизана Сокербет остварили су важну победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је у вечитом, а уједно и дербију кола савладао Црвену звезду са 3:1 по сетовима 27:25, 25:19, 23:25 и 28:26, после 109 минута игре, и тако јој нанео први пораз у сезони.

Сјајан меч приредили су нам одбојкаши обе екипе у СЦ „Вождовац“ на Бањици. Као што је био случај у појединим утакмицама са велики значајем, и у овој  је тарафлекс био у бојама заставе Србије.

Током читавог уводног сета водила се велика борба. Обе екипе смењивале су се у вођству и таква ситуација била је све до самог краја овог периода. У узбудљивој завршници Партизан је успео да искористи другу сет лопту и повео је са 1:0 (27:25).

После малог вођства црвено-белих на старту другог сета, гости су стигли до преокрета и до краја нису допустили противнику да дође бар до изједначења. Водила је екипа Бојана Јанића са 12:9, па са 18:13 и 22:16, да би из другог сета изашли као победници са 25:19.

Као и у прва два сета, Звезда се није предавали и није ова велика предност Партизана утицала на њихово самопоуздање. При резултату 19:14 за црно-беле, Црвена звезда је везала пет поена и стигла је до изједначења. Ова серија била је кључна за домаћу екипу у овом сет, која је успела да смањи укупан резултати и да се врати у меч.

Четврти сет био је дефинитивно најзанимљивији у овој утакмици. После вођства црвено-белих од 9:6, гости су успели да дођу до изједначење и све до краја се углавном играло поен за поен. У још једној неизвесној завршници, Партизан је прво спасао сет лопту, а нешто касније искористио је и своју трећу меч лопту за велико тријумф.

Zve Par01

Игор Жакић, тренер Црвене Звезде, свестан је да је Партизан одиграо боље данас: „Партизан је данас био бољи у свим сегментима игре, поготово у сервису. Генерално гледано, њихова сервис пријем игра и наша нису биле на истом нивоу и мислим да је то направило превагу на њихову страну. Ми из нашег слабијег сервиса нисмо успели да у брејк фази направимо неки поен више и то се видело кроз целу утакмицу. Партизан је на крају заслужено победио“ - закључио је  Жакић.

Капитен Партизана Лазар Мариновић, поносан је на игру своје екипе у овој утакмици: „Сваки дерби доноси велика очекивања и притисак. Ми смо одиграли један фантастичан меч, поготово је то тактички било добро. Иако је Звезда успела да се врати у трећем сету, консолидовали смо се на крају и успели смо да завршимо оно што смо започели. Поносан сам на моју екипу и честитам им на победи. Такође честитам и Црвеној звезди на сјајној утакмици“ – рекао је Мариновић.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!