Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина преко Ниша до треће победе

Одбојкаши Војводине НС семе забележили су трећу победу у 5. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосадска екипа је као домаћин надиграла Ниш са 3:1, по сетовима 22:25, 25:15, 25:10 и 25:19.

Иако је Војводина на папиру била фаворит, млада екипа Ниша показала је сва свој потенцијал у првом сету. После изједначеног почетака меча, Нишлије су дошле до предности од 12:9, али је домаћа екипа врло брзо поравнала резултат. До краја сета претежно се играло поен за поен, да би гости у завршници били агресивнији и дошли до предности од 1:0 (25:22).

Међутим, екипа коју са клупе предводи Слободан Бошкан брзо је заборавила неславну завршницу претходног сета, и у нови је ушла са жељом да се што пре врати у меч. Тако је  и било. Новосађани су током овог периода били веома убедљиви, показали су бољу игру како у одбрани, тако и у нападу, и препустили су ривалу свега 10 поена до краја.

У истом ритму су наставили и у наредном делу игре. Серија од 5:0 на почетку сета била је, чини се, пресудна у овом сету. До финиша овог сета смо су повећавали предности, која им је донела преокрет и шансу да меч реше у наредном периоду.

Vojvodina Nis01

Ниш је боље отворио четврти део игре, али је актуелни шампион Србије врло брзо ухватио прикључак и резултат је преокренуо у своју корист. Водила је екипа из Новог Сада са 9:5, па са 14:9 и 19:15, да би у завршници изашла као победник из овог меча са 25:19.

Слободан Бошкан, тренер Војводине, задовољан је победом своје екипе, али и младим играчима коју су добили шансу у овом мечу: „Што се тиче целог дуела, задовољан сам победом. Ја сам у најави овог меча рекао да ћу дати прилику играчима који имају мање могућности да играју, као што су Бајандић, Зечевић и Бошњак. Није лако играчима који не играју редовно да уђу одмах у ритам утакмице, што је утицало на пријем у првом сету. У наставку смо, уз неке измене, заиграли много боље и поправили смо пријем. Сезона је дуга и морамо да дајемо прилику младим играчима на утакмица где то можемо да истрпимо и да видимо који је њихов квалитет и напредак“ – истакао је Бошкан.

Један од младих играча који се вечерас нашао у постави Војводине, Александар Бошњак, сматра да је његова екипа пронашла препознатљиву форму: „Мислим да смо мало слабије ушли у утакмицу и изгубили смо први сет. Ипак, то нам није представљало проблем да се вратимо у утакмицу како треба. Драго ми је што смо ми који мање играмо успели да искористимо шансу и чини ми се да смо оправдали поверење тренера. Сматрам да смо се после два везана пораза вратили у форму пред почетак Лиге шампиона“ – рекао је Бошњак.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Мигел Рафаел са 22 поена, док се код гостију највише истакао Вељко Машуловић са 17 поена. Војводина ће у наредном колу гостовати Младом раднику у Пожаревцу, док ће Ниш дочекати Партизан.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!