Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Тандем Мељанац-Ристић ноћна мора за Новосађане

Одбојкаши Црвене звезде дошли су до битне победе у дербију 11. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. У утакмици две првопласиране екипе на табели, Звезда је вечерас, као гост, свладала Војводину НС семе са 3:1, по сетовима 25:27, 25:20, 25:22 и 25:23.

Иако су обе екипе током недеље имале обавезе у оквиру полуфинала Купа Србије, то није превише утицало на квалитет ове утакмице.

И више него изједначен био је уводни сет. Оба тима играла су без пуно залетања, што се одразило на резултат. Таква ситуација виђена је све до саме завршнице, у којој је Војводина била смиренија и Новосађани су повеле са 1:0.

У другом делу игре је била потпуно друга слика. Звезда је од старта била агресивна и повела је са 9:3. Ипак, у тим тренуцима се пробудила домаћа екипа, која је узвратила истом мером и на семафору је убрзо писало 12:12. Међутим, нису Београђани поклекли под притиском ривала, брзо су повратили игру са почетка овог периода и  недуго затим су изједначили укупан резултат.

Наставили су гости у истом ритму и на отварању трећег сета. Предност до које су дошли у раној фази, само су повећавали, а најзаслужнији за то били су Никола Мељанац и Андреј Ристић, који су у сваком нападу загорчавали живот ривалу. Успели су Новосађани колико-толико да утичу на резултат у овом сету,  пошто су у завршници заиграли ангажованије, али ни то није било довољно и Звезда је дошла до потпуног преокрета.

voj czv1

Четврти сет био је идентичан као и претходни. Тим који са купле предводи Игор Жакић без пуно проблема је ушао у овај период и држао ствар у својим рукама, али је Војводина пред сам крај успела да се врати и да изједначи резултат (22:22). Ипак, то је било све што је актуелни шампион Србије урадио у овом делу игре, пошто је на сцену поново ступио феноменални Никола Мељанац, који је са три везана поена донео победу својој екипи.

Тренер Црвене звезде, Игор Жакић, сматра да је његова екипа одиграла добру утакмицу: „Одиграли смо доста добру утакмицу. Било је ту доста успона и падова на обе стране. Ипак, држали смо се плана до самог краја и неутралисали смо игру противника у фази напада. Такође, серверски смо одиграли доста добро и у том елементу смо се побољшали у односу на утакмицу са Младим радником у Купу“ – рекао је Жакић.

Слободан Бошкан, тренер Војводине, каже да је његова екипа на моменте играла добро: „Мислим да је Звезда одиграла једну добру утакмицу вечерас и да је заслужено победила. Ми смо са друге стране на моменте играли добро. У трећем и четвртом сету смо имали периоде у којима смо добро играли, али је Црвена звезда повела на почетку и нама је било много теже, јер смо вијали резултат. Ова утакмица је још једна потврда да ће првенство бити неизвесно. На крају бих честитао Звезди на заслуженој победи“ – закључио је Бошкан.

Никола Мељанац је без премца био најкориснији играч на терену са 34 поена, док се у домаћој екипи истакао Радослав Парапунов са 16. Црвена звезда ће у наредном колу играти са Спартаком из Љига, док ће Војводина гостовати Партизану у још једном дербију.

Немој да ти образ црвени, отвори очи пријави насиље - То је порука коју су вечерас послали одбојкаши Војводине и Црвене звезде на првенственом дербију, придружујући се иницијативи бројних спортиста током 16 дана активизма у борби против насиља над женама. Играчи и стручни штабови оба тима су током сусрета носили црвену тачку на образу, баш као и фудбалери Црвене звезде, Спартака, Радничког 1923 и Напретка на почетку кампање која траје од 25. новембра.

Компанија Моззарт реализује акцију Стоп насиљу над женама у сарадњи са Координационим телом за родну равноправност Владе Србије, а многи тимови су овим гестом покушали да укажу на проблем породичног насиља.

Ради се о глобалној иницијативи која је кренула из Серије А, када су Роналдо, Ибрахимовић и друге звезде на овај начин послале поруку да је насиље над женама недопустиво. Током 16 дана активизма (25. новембар – 10. децембар), ова акција се проширила најпре на фудбалске, а сада и на одбојкашке терене у Србији, уз велику подршку познатих спортиста преко друштвених мрежа.

Током 16 дана активизма, од 25. новембра до 10. децембра, компанија Моззарт је за сваки одигран тикет на коме се налази барем један пар са женским тимовима, увећавала фонд за помоћ Сигурним кућама у Србији.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!