Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Спартак из Љига искористио умор Пожаревљана

Одбојкаши Спартака из Љига стигли су до друге везане победе у 11. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Спартак је вечерас надиграо Млади радник из Пожаревца са 3:1, по сетовима 25:21, 25:23, 23:25 и 25:21.

Видно уморни Пожаревљани налетели су на хладан туш после пласмана у финале Купа Србије.

Први сет био је веома изједначен. На моменте је Спартак имао неколико поена предности, али му екипа из Пожаревца није дозволила да се одвоји. Тако је било све до саме завршнице првог сета, у којој је Спартак имао већу концентрацију и стигао је до вођства.

У истом ритму настављен је и други део игре. Међутим, овог пута је екипа из Љига средином сет подигла ниво игре и направила је серију од 7:2 (19:14). Ипак, успео је гост да преброди бољи период домаћин и поново смо гледали неизвестан крај сета, у којем су Љижани по други пут били успешнији.

Тим Драгана Бонића је и поред великог резултатског заостатка сакупио снаге и боље је отворио трећи период. Ипак, успео је Спартак брзо да анулира вођство ривала и све до пред сам крај играло се поен за поен. Још један неизвестан финиш донео нам је нова узбуђења. Иако је екипа Љига била надомак максималног тријумфа (23:22), Млади радник се није предавао и серијом од три поена смањио је укупни резултат.

Трећи сет дао је ветар у леђа финалистима Купа Србије, који су били решени да из четвртог изађу као победници и да питање победника реше у тај-брејку. До средине овог периода били су на добром путу, али је домаћин у тим тренуцима захваљујући грешкама Младена Бојовића и сјајној игри у нападу Ивана Главинића дошао до преокрета. До краја није било нових узбуђења, а тачку на овај сусрет ставио је Милош Надаждин сјајним блоком.

Ненад Ковачевић, тренер Спартака, каже да су се труд и рад током читаве недеље вечерас исплатили: „Огромна победа за нас и пре свега, огромне честитке мојој екипи. Веровали смо и у припреми утакмице да можемо да одиграмо добро против финалисте Купа Србије. Исплатио се труд и рад, били смо у фокусу целу утакмицу и нисмо одустали до самог краја. Није лако било ни Младом радник јер су током недеље одиграли полуфинале Купа и вероватно су били испражњени. Знали смо да ћемо имати више енергије од њих и играли смо на ту крату. Одиграли смо сјајно у одбрани и стварно ми је драго што смо забележили тријумф“ – закључио је Ковачевић.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Милош Надаждин са 22 поена, а Младен Бојовић је у гостујућем саставу додао 13. Спартак ће у наредном колу играти са Црвеном звездом, док ће Млади радник дочекати Раднички из Крагујевца.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!