Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црвена звезда и Спартак из Суботице успешни на премијери 12. кола

Одбојкаши Црвене звезде и Спартака из Суботице тријумфовали су на отварању 12. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је као домаћин савладала Спартак из Љига са 3:1 (25:22, 20:25, 25:17, 25:23), док су Суботичани надиграли Таково истим резултатом (25:19, 19:25, 25:16 и 25:22).

Црвена звезда – Спартак Љиг

На изненађење многих љубитеља одбојке, Никола Мељанац није био вечерас у саставу домаће екипе, али то није спутало његове саиграче да остваре победу.

Екипа из Љига је била боља у већем делу првог сета, али су црвено-бели у завршници успели да стигну до преокрета, а нешто касније и до предности. Нису Љижани клонули духом у другом делу игре и експресно су поравнали резултат. Ипак, то је било све што су гости урадили у овом мечу, пошто је тим који са клупе предводи Игор Жакић у наредна два сета био доминантнији и заслужено је остварио победу.

Звезда је овом победом остала на првом месту и има 10 бодова предности у односу на Партизан и Војводину, који сутра играју међусобни меч, док се Спартак налази на осмој позицији са 11 освојених бодова.

Игор Жакић, шеф стручног штаба Црвене звезде, каже да његова екипа није била на нивоу из претходних утакмица: „Тешка победа. Иако смо узели три бода, било је у сваком сету поприлично тешко. Спартак је одиграо једну растерећену и добру утакмицу, док ми нисмо показали ниво игре који је био присутан у неким претходним утакмицама. Ипак, честитао бих мојим момцима на победи. Остаје нам у овој календарској години утакмица са Партизаном, после које ћемо покушати да се одморимо и подигнемо форму“ – рекао је Жакић.

Најефикаснији играч у победничкој екипи био је Душан Николић са 21 поеном, док се у гостујућој екипи највише истакао Милош Надаждин са истим учинком. Црвена звезда ће у наредном колу играти вечити дерби са Партизаном, а Спартак ће се састати са Радничким у Крагујевцу.

 

Спартак Суботица – Таково 

Суботичани су се после два везана пораза вратили на победничке стазе.

Први сет припао је домаћину после преокрета који се догодио половином овог периода. Међутим, Таково је већ у наредном делу игре показало сјајну игру и врло брзо је на семафору писало 1:1. Није дуго требало домаћинима да поново поведу, пошто су у трећем сету бољом игром још једном дошли до предности. Иако је екипа из Горњег Милановца пружила јак отпор, Спартак је у четвртом периоду само потврдио квалитет и стигао је до важе победе за самопоуздање и наставак сезоне.

Екипа из Суботице се овом победом попела на високу трећу позицију на табелу, са тим што Војводина, Раднички и Рибница имају меч мање. Таково је и даље на деветом месту са седам освојених бодова.

Тренер Спартака, Ивица Јевтић, сматра да је његовој екипи био потребан добар старт меча: „Као и увек, честитам мојим играчима на победи, али и противнику на доброј игри и желим им сву срећу у борби за опстанак. Ми смо добро ушли у утакмицу, са пуно енергије и одговорности у игри. После два везана пораза, било нам је најбитније да кренемо онако како смо прижељкивали. Тај први сет смо лако решили у своју корист, али је у другом Таково показало бољу игру. Када смо видели да је враг однео шалу, трећи и четврти сет смо одиграли у једном даху, на нашем препознатљивом нивоу и успели смо утакмицу да решимо у своју корист“ – закључио је Јевтић. 

Најкориснији играч на терену у домаћој екипи био је Немања Јунгић са 17 поена, док се код гостију истакао Димитрије Пантић са 15. Спартак ће у наредном колу гостовати Војводини, док ће Таково дочекати Ниш у дербију зачеља табеле.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!