Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Спартак вратио серију у Београд

Одбојкаши Спартака из Суботице забележили су важан тријумф у другој утакмици полуфиналне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Суботичани су вечерас, као домаћини, поразили Црвену звезду са 3:1, по сетовима 22:25, 25:18, 25:13 и 25:16.

Чета Ивице Јевтића је овом победом изједначила укупан резултат и осигурала је мајсторицу у Београду.

Читав уводни сет био је у знаку изједначене игре и велике борбе. Обе екипе су се повремено смењивале у минималној предности, уз велики број грешака, поготово на старту меча. Оваква слика виђена је све до резултата 20:20, када је на сервис линију ступио Никола Мељанац, који је са три везана ас сервиса довео своју екипу на корак од вођства. Није требало пуно пуленима Игора Жакића да стигну до три сет лопте, искористили су другу шансу и повели са 1:0.

Неизвесност се наставила и на старту другог дела игре. Поново је вишена права резултатска клацкалица, али је при резултату 7:7, Спартак везао четири поена и стигао до особног вођства. Међутим, није дуго требало Звезди да најпре поравна скор, а затим и стигне до преокрета (15:14). Иако се очекивало да ће Београђани наставити са доминацијом после бољег периода у игри, они су сами себи направили проблем са четири грешке у пет поена. Ово је био пресудни моменат у ово сету, пошто Суботичани до краја нису себи допустили да прокуцкају ову залиху и са 25:18 су сет привели крају.

Труд домаће екипа знала је да награди многобројна публика, која им је дала додатни ветар у леђа да наставе са сјајном игром. У трећем сету је, може се слободно рећи, постојала само једна екипа на терену, она коју предводи Ивица Јевтић. Градио је Спартак своју пердност доминантном игром како у одбрани, тако и у нападу и веома брзо су стигли до потпуног преокрета.

Иако је на крају трећег дела игре Игор Жакић извео млађе играче како би одморио прву поставу, то није ни мало утицало на распуцаног домаћина. Баш као и у претходном, и у четвртом сету је Спартак наметнуо свој темпо игре и поприлично лако стигао да велике и битне победе. На крају су Суботичани са три успешна блока Павловића и Жугића, серију вратили у главни град.

Ивица Јевтић, стратег Спартака,каже да су шансе за пролазак у финале подједнаке: „Обећали смо да ћемо се борити после утакмице коју смо изгубили у Београду, где смо пропустили своје шансе. Успели смо да се регенеришемо, да спојимо редове и решимо ову утакмицу у своју корист. Свесни смо да још увек није готово и да предостаје још једна утакмица у Београду, где су по мени шансе подједнаке. Идемо тамо да одиграмо још једну добру утакмицу и сигурно да се нећемо предавати“ – закључио је Јевтић.

Милош Арсеноски, техничар Звезде, дао је своје виђене вечерашње утакмице: „Од самог почетак смо и ми и они били нервозни, јер је био велик улог. Честитам екипи Спартака на победи. Мислим да је преломни тренутак био средином другог сета. Они су водили 14:10, ми смо успели да преокренемо, али се Спартак након тога одвојио. Сматрам да је ова утакмица била лоша за гледање, јер је било поприлично напето. Њих је све време дизала публика, а ми смо у једном тренутку једноставно пали. Заслужено су славили, а то се види и по томе што ни у једном сету који су освојили нисмо прешли 20 поена. Следи нам опоравак за следећи меч и да у њему покажемо зашто смо били први“ – рекао је Арсеноски.

Најефикаснији у победи своје екипе био је Мурад Кан са 25 поена, док је у гостујућој екипи Никола Мељанац освојио 22. Трећа утакмица на програму је у уторак, 29. марта.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!