Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизану прија Нови Сад

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су започели такмичење у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Партизан је синоћ у 1. колу као гост, савладао Нови Сад са 3:1, по сетовима 25:16, 25:22, 24:26 и 25:22.

Ово је била друга узастопна победа Партизана у Новом Саду, у размаку од само неколико дана,  пошто су Београђани у уторак на истом месту славили освајање Суперкупа.

Можда противник није био исти, али изабраници Бојана Јанића су имали исти циљ, а то је тријумф. Видело се то од самог почетка меча, пошто су црно-бели отворили овај сусрет са серијом од 8:1. Ово је био и пресудни део уводног сета, пошто Нови Сад, колико год да се трудио, није имао одговор на сјајну тимску игру ривала. Иако је цела екипа дала свој допринос, први период обележио је новајлија Лука Тадић сјајним поенима из напада.

nsd par1

У другом сету је тим Неџада Османкача, и поред повремене иницијативе гостију, био равноправан ривал. Чак је у неколико наврата захваљујући сјајном блок игром успевао да стекне и по поен, два предности. Међутим, при резултату 22:21 за домаће, Партизан је преко капитена Милије Мрдака и његових поена уз два аса успео да направи серију од 4:0 и освоји и други сет.

nsd par2

Трећи сет био је права посластица за све навијаче у дворани, али и за оне који су пренос пратили преко дигиталне платформе Одбојкашког савеза Србије. Повео је најпре Нови Сад са 7:2, али је већ после неколико поена на семафору писало 8:7 за госте. Прави резултатски ролеркостер виђен је и у наставку овог сета, у којем је Партизан први стигао до меч лопте (24:22). Ипак, Новосађани се ни у том тренутку нису предали, већ су као и Партизан у претходном, везали четири поена и на тај начин смањили предност за ривалом.

nsd par3

Четврти сет, био је готово исти као и претходни. Нови Сад је први запретио, али се Партизан брзо резултатски вратио, и то се понављало у неколико наврата. Поново је на ред дошла узбудљива завршница, из које је Парни ваљак изашао као победник преко блокова Батака и Данијела.

nsd par4

Милорад Капур, либеро Партизана, каже да је Нови Сад био и више него достојан противник: „Прво бих честитао мојој екипи на победи, веома врућ терен и тешко гостовање. Честитам и Новом Саду и мислим да су од другог сета играли јако добро. Можда смо их и ми после другог сета мало потценили, па смо лежерно ушли у трећи, али смо на искуство успели да се вратимо и узмемо важна три бода“, закључио је Капур.

Неџад Османкач, тренер Новог Сада, био је веома задовољан издањем његове екипе у овом мечу: „Честитам екипи Партизана на победи, били су фаворити, а то су и оправдали. Јако сам задовољан како је моја екипа изгледала од другог сета и како смо лепо играли. Види се и по резултату да смо били жилави и види се јак отпор, на који сам изузетно поносан. Мислим да смо показали да ћемо бити тврд орах свима и сигуран сам да ћемо имати још боље партије у наставку“, рекао је Османкач.

Најрасположенији у победничкој екипи били су Милија Мрдак и Лука Тадић са по 19 поена, док је у домаћем тиму Никола Вујовић освојио 20.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Партизан у наредном колу гостује Јединству у Старој Пазови, док Нови Сад иде на мегдан Карађорђу.

 

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!