Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Спартак влада тај-брејком!

by Душан Крстић

Одбојкаши Спартака из Суботице стигли су до тријумфа на премијери 15. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Суботичани су код куће савладали Рибницу након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:17, 25:20, 25:27, 22:25 и 15:13.

У ватреној атмосфери „Дудове шуме“, Спартак је још једном доказао да нико не може да слави у Суботици, када се утакмица ломи у тај-брејку. Са друге стране, Рибница је одиграла феноменалну утакмицу, иако је у претходних неколико недеља била ван строја услед вируса. У великој мери је недостајао и Младен Бојовић, који је због рођења ћерке, оправдано био поштеђен у вечерашњем сусрету.

Чета Ивице Јевтића није оклевала на почетку овог сусрета, већ је свим снагама ушла у уводни сет. Није пуно требало Спартаку да направи лепу резултатску залиху, пошто је заслугама читаве екипе, коју је предводио Мурад Кан, повео са 11:6. Наставили су у том ритму Суботичани и у даљем току овог сета и периодично су повећавали своје вођство. Покушавала је Рибница поенима Ражнатовића да се приближи у завршници, али без успеха и Спартак је са 25:17, повео 1:0.

Грешке домаће екипе омогућиле су Краљевчанима да боље уђу у други период. Међутим, тако је било само до средине сета, када су „голубови“, у потпуности анулирали, а потом и прешли у предност захваљујући поенима Омара и Кана (14:13). У финиш сета Суботичани су ушли са три поена вишка, пре свега добром игром Николе Павловића у нападу, који је био нерешива енигма за блок ривала, па је Спартак дуплирао своје вођство.

У трећем сету водила се изједначена борба до резултата 9:9, када су „мускетари“, преко Стефановића, Ражнатовића и Гајовића побегли на 15:12. Деловало је у тим тренуцима да ће пулени Милана Симојловића без проблема смањити предност, али се Спартак вратио у игру, захваљујући грешкама гостију 22:23. Уследела је затим напета игра на разлику, а у таквој ситуацији су се боље снашли Краљевчани, пошто су Стефановић и Тодоровић сломили отпор противника – 27:25.

Освајање претходне деонице, дало је неопходну инјекцију самопоуздања одбојкашима Рибнице, који су током већег дела четвртог сета имали иницијативу. Од резултата 9:8, Краљевчани нису испуштали предност, која је у неколико наврата износила и четири поена. Покушавали су Суботичани да ухвате прикључак, али је у завршници овог периода те наде распршио Стефановић, који је водио Рибницу до изједначења.

Знали су Краљевчани и пре почетка петог сета да морају да пруже најбољу одбојку како би изашли на крај са домаћином и били су на одличном путу. Иако се током читавог тај-брејка играло на једну лопту, Рибница је све време имала минималну предност, коју је вешто чувала. Ипак, Спартак је у самој завршници последњег периода успео најпре да стигне до преокрета, а потом, на велику радост навијача у Суботици, и да оствари још једну минималну победу.

Ивица Јевтић, стратег Спартака, био је веома срећан након победе његових пулена.

„Не знам да ли је ико очекивао да ће се утакмица завршити на другачији начин. Већ сада се бојим како ће проћи наредни меч. Шалим се, наравно. Што се тиче моје екипе, очекивао сам овако нешто. Ипак, у односу на претходне дуеле, овај је био са више емоција, када је реч и о једној и о другој екипи. Драго ми је што смо још једном одиграли најбоље када је то било потребно и да смо успели да у најбитнијим моментима преломимо на нашу страну. Нисмо искористили њихове слабе тачке и одсуство Младена Бојовића. Имали смо шансу да утакмицу брже приведемо крају, али су нас наше грешке коштале. Међутим, најбитније је да смо у петом сету успели да збијемо редове и остваримо победу“, закључио је Јевтић.

Иван Тодоровић, капитен Рибнице, каже да је улог у овој утакмици био велик.

„Честитам екипи Спартака, стварно одлична утакмица са обе стране. Ми смо дефинитивно били ослабљени неиграњем Младена Бојовића, којем овим путем честитам у име читаве екипе на принови. Желели смо да му поклонимо победу, али нам је управо он фалио и нисмо успели у томе. Међутим, добили смо још једног играча у ротацији Сеизовића, који је одиграо сјајну утакмицу. Био је велики улог, пошто смо победом могли да обезбедимо такмичење у Европи наредне сезоне, као и да загарантујемо трећу позицију. Настављамо даље са радом и окрећемо се новим изазовима“, рекао је Тодоровић.  

Најефикаснији у великој победи своје екипе био је Ахмед Омар са 23 поена, док је код гостију исти учинак имао капитен екипе, Иван Тодоровић.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Спартак у наредном колу гостује Јединству у Старој Пазови, а Рибница дочекује шампиона Србије, екипу Војводине.

(Фотографија: Subotica.Info)

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!