Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Крагујевчанима драма у Тополи!

by Душан Крстић

Одбојкаши Радничког доо из Крагујевца забележили су минималан тријумф у 17. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су, као гости, након велике борбе надиграли Карађорђе са 3:2, по сетовима 25:23, 23:25, 14:25, 25:19 и 16:14.

У дуелу екипа које са клупе предводе некадашњи саиграчи из репрезентације, чета Алексе Брђовића била је за нијансу истрајнија.

Током читавог уводног сета виђена је права резултатска клацкалица. Обе екипе биле су стегнуте на почетку овог сусрета, што је резултирало великим бројем грешака. Међутим, није пуно требало актерима овог меча да се стабилизују, након чега смо добили сјајну одбојкашку представу. Све до последњег поена нико са сигурношћу није могао да каже ко ће изаћи као победник. Раднички је на крају био нешто агресивнији и поеном Ристића повео је са 1:0.

Исту слику гледали смо и у другој деоници. Карађорђе је у нови сет ушао као да је утакмица тек тада почела и одличним сервисима Надаждина, уз допринос читаве екипе, повео је са 8:3. Није дуго требало Крагујевчанима да се врате и већ до средине сета резултат је био у егалу. Домаћин је у тим тренуцима поново направио искорак и везао је два поена, која је све до самог краја вешто чувао и са 25:23, поравнао је укупан резултат.

Дешавања из завршнице претходног сета дала су неопходну инјекцију самопоуздања домаћим одбојкашима, који су били и више него доминантни у трећем периоду. Већ на почетку су поенима Надаждина и Бекрића стекли лепу залиху (7:4), а у наставку су свој допринос дали и Вемић и Радовић. Раднички просто није могао у тим тренуцима да парира расположеном ривалу, иако је све време покушавао да ухвати прикључак. Тако је Карађорђе на крају противника оставио на свега 14 освојених поена и стигао је до потпуног преокрета.

Бледа партија у трећој деоници, упалила је аларм у табору гостујуће екипе, која је експресно морала да се тргне. Имао је Брђовић шта да каже својим изабраницима уочи почетка четвртог сета, а испоставило се касније да су они на прави начин његове замисли претворили у дело. Све до резултата 14:14, на стању је била велика борба, да би Раднички у тим тренуцима направио серију од 4:0. Ово је уједно био и пресудним моменат у овом делу игре, пошто су Крагујевчани у наставку, захваљујући тандему Благојевић-Ристић, успели да утакмицу одведу у пети сет.

Карађорђе се за нијансу боље снашао на почетку тај-брејка и преко Надаждина повео је са 5:3. Није дуго требало гостима да се врате и убрзо је на семафору писало 11:11. Уследео је тада још један налет Радничког, који је са три везана поена стигао до меч лопти, али је чета Невена Мајсторовића имала спреман одговор и ас сервисима Надаждина, узвратила је истом мером. Ипак, да се коло среће често окреће добили смо потврду вечерас, пошто је управо расположени коректор Карађорђа поклонио нову шансу ривалу, а Александар Благојевић ју је са сервис линије претворио у победу.

Алекса Брђовић, стратег Радничког, презадовољан је вечерашњом победом.

„Искрено, очекивао сам тешку утакмицу. Карађорђе игра веома добро, а поготово је то случај на домаћем терену. Као и нама, и њима је ова утакмица била веома битна. Морам да признам да сам презадовољан што смо успели да се извучемо и на крају остваримо победу у петом сету. Окрећемо се наредним утакмицама, и сада нас очекују три везане на нашем терену. Покушаћемо да све три шансе искористимо максимално, како би се укључили у борбу за прва четири места“, рекао је Брђовић.

Невен Мајсторовић, тренер Карађорђа, сматра да је искуство противника било пресудно.

„Једна од бољих наших утакмица. С обзиром на квалитет ривала, на крају смо изашли као поражени. Меч у којем смо од првог до последњег поена имали своје шансе, али је на крају пресудило искуство Радничког. Када кажем искуство, мислим на екипу која дуги низ година игра у Суперлиги на високом нивоу. Моји играчи су одиграли веома квалитетну утакмицу, са изузетком пар падова концентрације, који су нас коштали губитака сетова. Када се све укупно сагледа, понављам да смо одиграли једну квалитетну утакмицу. Надам се да ћемо наставити овако и у наредним колим успети да остваримо победу“, закључио је Мајсторовић.

Најрасположенији у победу своје екипе био је Александар Благојевић са 20 поена, док се код домаћина истакао Милош Надаждин са одличних 30.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Раднички у 18. колу дочекује Спартак из Љига, а Карађорђе гостује Такову у Горњем Милановцу.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!