Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

У мајсторици достојној финала Лиге шампиона, Војводина преживела Спартак!

by Душан Крстић

У најбољем мечу сезоне, одбојкаши Војводине пласирали су се у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Шампион Србије је након дугих пет сетова надиграо Спартак из Суботице са 3:2, по сетовима 30:28, 25:15, 18:25, 24:26 и 18:16.

Након два и по сата сјајне одбојкашке представе, Војводина се пласирала у ново финале домаћег шампионата. Спартак је са друге стране показао да је екипа за велика дела, пошто је другу сезону заредом ваљано намучио Новосађане, а вечерас био на прагу новог финала.

Истинска борба за сваку могућу лопту и поен вођена је током читавог уводног сета. Храбро је Спартак ушао у сусрет и показао ривалу да ће као и у првој утакмици бити тврд орах. Суботичани су први запретили, пошто је при резултату 4:4, Ахмед Омар са три везана поена, од којих је један био блок, донео својој екипи предност (7:4). За тили час је домаћин поравнао резултат, али је ускоро уследео нови налет гостију, који су се овог пута преко Кана, уз ас Машуловића, поново одвојили на три поена разлике (16:13). Одлучио је Бошкан да тајм-аутом заустави серију гостију, што је и успео, пошто су већ у наредна три поена његови изабраници поново стигли до изједначења. У наставку је на снази била игра поен за поен, с тим што је Војводина у једном тренутку стигла до преокрета. Међутим, чета Ивице Јевтића се није предавала и прва је стигла до сет лопте, али је шампион Србије имао спреман одговор. Победника сета добили смо у дубокој завршници, пошто су обе екипе имале неколко шанси за вођство, али је на крају Војводина за нијансу била истрајнија, искористила је грешке ривала и са 30:28, повела је са 1:0.

Позитивно су дешавања из претходне деонице утицала на екипу Слободана Бошкана, која је увидела пад Спартака, и од почетка другог сета почела је то да користи. Тако су Новосађани повели са 7:3, и Ивица Јевтић био је принуђен да затражи паузу. Она није уродила плодом, пошто Војводина није одступала од агресивне игре, за коју суботичани нису имали решења. У потпуности су „лале“ зауставиле Кана и Омара, који су носили своју екипу у првом делу меча, и до средине сета имали су великих шест поена залихе (15:9). Доминантни су били Парапунов и Мехић у нападу, а своју подршку давали су им Крсмановић и Симић. Све то утицало је да домаћин у финишу само повећа разлику и Војводина је ас сервисима Парапунова стигла до 10 сет лопти. Било је незамисливо да то испусти, искористила је другу шансу и са 25:15, дуплирала је предност.

Није желео Спартак тек тако да се преда и на отварању трећег периода дао је свој максимум како би продужио меч и остао у „животу“. Такав приступ донео је и резултат, пошто су популарни „голубови“ ангажованом игром у свим сегментима повели са 12:10. Иако је домаћин за тренутак вратио егал, то није деморалисало Спартак, који је убрзо повратио исто вођство (15:13). Иако је стратег Војводине у кратком временском интервалу покушао да смири своје играче, Суботичани су само додали гас и повећали залиху (18:13). На тренутак се чинило да ће домаћин успети да прескочи ову препреку, пошто је серијом од 4:0, угрозио ривала, али се гости нису дали. Одлични је функционисао блок Суботичана, а у прилог томе иде чињеница да су чак пет од последњих седам поена освојили на тај начин. Спартак је на крају фаворизованог ривала оставио на 19 освојених поена и смањио је заостатак.

Освајање минуле деонице дало је Спартаку додатну инјекцију самопоуздања и од старта четврте су били доминантни и максимално концентрисани. То им је омогућило да преко Машуловића и Павловића, уз грешке ривала, поведу најпре са 12:8, па са 14:9. Наставили су у истом ритму и у даљем току овог сета, али је Војводина све време вребала шансу како би ухватила прикључак. Труд јој се ускоро и исплатио, пошто је на сцену ступио Давид Мехић, који је најпре блоком, а онда и поеном из напада режирао изједначење (16:16). Веома неизвесно било је у наставку, пошто све до саме завршнице није било јасно ко ће изаћи као победник из овог периода. На крају су концентрисанији били гости из Суботице, који су са 26:24, изборили тај-брејк.

Велики улог који је носио са собом пети сет, захтевао је и велику борбу, препуну тензија. Тако је и било, пошто су обе екипе дале последње атоме снаге како би стигле до зацртаног циља, званог финале. Све до саме завршнице гледали смо игру поен за поен, да би Спартак први стигао до меч лопте. Неколико центиметара делило је госте од пласмана у финале, пошто је Кан на меч лопти имао сјајну шансу, али је лопта од мреже завршила у ауту. Пробудило је то публику на трибинама и она је у тим тренуцима носила Војводину.  Са два везана блока, Новосађани су зауставили нападе ривала и обезбедили су пласман у ново финале плеј-офа Суперлиге.

Петар Крсмановић, капитен Војводине, каже да је Спартак сам себе казнио.

„Мислим да нико није очекивао да ћемо ући у овако неизвесну завршницу. Поготово након прва два сета, која смо решили у нашу корист. Ипак, то је одбојка, то је спорт. Срећом, утакмица се завршила у нашу корист, иако је Спартак имао контру за улазак у финале. Сами су себе казнили, а ми смо то убрзо искористили и заслужено победили. Идемо даље, очекује нас финале на три победе са Партизаном“, рекао је Крсмановић.

Најефикаснији у победи своје екипе био је Радослав Парапунов са 23 поена, док се код гостију истакао Мурад Кан са 31.  

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Војводина ће се за титулу борити са Партизаном Ефбет у репризи финала Суперкупа Србије и Купа Србије.

Фотографије: ОК Војводина

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!