Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство и Уб надомак осмине финала Купа изазивача!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове и Уба забележиле су максималне победе у првим утакмицама шеснаестине финала Купа изазивача 2023. Јединство је у Летонији савладало Ригас Волејбол Сколу, док је Уб код куће надиграо Kанти Шафхаузен.

Ригас Волејбол – Јединство     0:3 (19:25, 16:25, 16:25)

Нешто више од сат времена било је довољно лидеру Суперлиге да оствари убедљиву победу и дође на корак од пласмана даље.

Ни у једном тренутку Јединство није доводило победу у питање. Иако је домаћа екипа утакмицу отворила серијом од 5:0, брзо су изабранице Јове Цаковића анулирале ту предност. Посебно су убедљиве биле у другом делу уводног сета, пошто су преко Катарине Родић и Бранке Тице, направиле превагу и повеле са 1:0.

Неизвесно је било и у другом сету, али само на почетку. При резултату 11:10 у корист Јединства, гошће су серијом од 5:2 направиле лепу резултатску залиху, која им је касније била и више него довољна за великих 2:0.

За разлику од прва два, Пазовчанке су од почетка трећег сета биле решене да утакмицу заврше што је пре могуће. То им је и пошло за руком, пошто су најпре повеле са 7:2, па са 14:8 и 19:10, да би са 25:16, оствариле убедљиву победу.

rig jed1

Јово Цаковић, тренер Јединства, каже да је његова екипа одрадила добар посао у Риги.

„Честитке мом тиму и стручном штабу на победи. Наизглед лака утакмица, али није било тако. Разлика је била у техници и тешко је било адаптирати се на стил игре нашег противника. Међутим, урадили смо добар посао и остаје нам да се припремимо за наредни меч, који нас очекује за седам дана“, рекао је Цаковић.

Најефикаснија у Јединству била је Бранка Тица са 14 поена, а паратиле су је Тамара Миљевић са 13 и Катарина Родић са 9 поена. Реванш меч у Старој Пазови на програму је у среду, 21. децембра, од 19.00 часова.

Уб – Kанти Шафхаузен      3:0 (25:20, 25:15, 25:17)

Екипа Маријане Боричић је пред око 750 гледалаца у својој хали, лако изашла на крај са Швајцарскињама.

Први сет био је у знаку промењиве игре. Тим из Швајцарске је био бољи на почетку и повео је са 12:6, али су Убљанке одговориле невероватном серијом од 12:2 и стигле на корак од првог сета. Покушале су гошће у завршници да смање заостатак за ривалом, али је домаћин био довољно концентрисан и повео је са 1:0.

Готово иста слика виђена је и у другом сету, само што овог пута екипа Маријане Боричић није дозволила противнику да пређе у вођство ни у једном тренутку. После уводних 5:5, Слађана Ерић и другарице повеле су са 13:6, па са 16:9 и 20:11, да би са 25:15, дуплирале своје вођство.

У трећем, а испоставиће се врло брзо и последњем сету, Уб је још једном био сигуран. Иако су се гошће држале у животу до резултата 16:14 и 19:17, домаћин је у завршници са шест везаних поена дошао на корак од пласмана у осмину финала.

ub sui1

Маријана Боричић, тренер Уба, очекује тешку реванш утакмицу у Швајцарској.

„Очекивали смо тежу утакмицу. Вечерас је наш сервис био доминантан у односу на њихов пријем. Видело се да нису лоша екипа и да могу да одиграју квалитетно, посебно када су имали позитивнији пријем. Мислим да смо вечерас поред сервиса добро одиграли и у одбрани. Имали смо велики број лепих одбрана и практично нам нису падале ни куване лопте. Сигурно да ће бити теже у реваншу, поготово ако они буду у пуном саставу. Показало се у претходним утакмицама да није исто када играте на домаћем и гостујућем терену, али се надам да ћемо бити близу квалитетни као вечерас“, закључила је Маријана.

Најрасположенија у домаћем тиму била је Анет Барбара Бенитез са 18 поена, а пратиле су је Бојана Ћелић са 12 и Анђелка Новосел са 11. Реванш утакмица између ових екипа одиграће се у среду, 21. децембра од 20.00 часова у Шафхаузену.

По пропозицијама ЦЕВ, за победе од 3:0 и 3:1 победник добија 3 бода. Уколико се меч заврши резултатом 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико обе екипе имају исти број победа и бодова, о укупном победнику одлучује “златни сет”, који се игра одмах по завршетку друге утакмице. “Златни сет” се игра до 15 поена.

Уколико Јединство и Уб сачувају велику предност у реванш утакмицама, у осмини финала ћемо имати прилику да пратимо српски дерби, који ће бити на програму 11. и 18. јануара.

Odbojkica prodavnica enter400

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!