Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Српски дерби у осмини финала Купа изазивача!

by Душан Крстић

Оно што су многи љубитељи одбојке у Србији прижељкивали, вечерас је добило своју потврду. У осмини финала Купа изазивача 2023. гледаћемо директан окршај Јединства и Уба! Пазовчанке су вечерас, код куће, још једном надиграле Ригас Волејбол максималним резултатом, док су Убљанке у Швајцарској након златног сета прошле даље.

Јединство - Ригас Волејбол     3:0 (25:17, 25:14, 25:16)

Иако су два сета била и више него довољна екипи Јове Цаковића да се пласира даље, Пазовчанке су до краја биле доминантне и оствариле су максимални тријумф.

Први део уводног сета био је у знаку изједначене игре, пошто је на снази била игра поен за поен. При резултату 12:11, у корист домаћег тима, Јединство је преко Бранке Тице и Тамаре Миљевић направило серију од 6:1, и стигло до лепе резултатске залихе. Ова предност је у наставку била и више него довољна домаћим одбојкашицама које су са 25:17, повеле са 1:0.

Почетак другог периода био је готово исти као и код првог, али је Јединство овог пута нешто раније направило превагу. На семафору је писало 9:8, када је лидер Суперлиге серијом  од 10:1, дошао на корак од пласмана даље. До краја сета изненађење је изостало и тим из Старе Пазове је дуплирао своје вођство.

У трећем и последњем сету, још једном су домаће одбојкашице биле агресивне и нису пружиле ривалу ни најмању шансу. Иако се Јово Цаковић одлучио да у овом периоду шансу пружи играчицама које су утакмицу почеле са клупе, то се није одразило на резултат, већ се испоставило као мудар потез. Жеља за доказивањем у једној европској утакмици донела је младим играчицама Јединства рану предност од 6:1, након чега су повеле и са 13:6 и 19:10, да би са 25:16, оствариле убедљив тријумф.   

jedub1

Најефикаснија играчица у победи Јединства била је Исидора Коцкаревић са 11 поена, а испратиле су је Соња Даниловић и Катарина Родић са по 8 поена.

Kанти Шафхаузен – ЖОК Уб    3:1 (26:24, 25:18, 18:25, 25:22), златни сет 16:18

Швајцаркиње су у прва два сета приказале бољу игру и заслужено су стигле до велике предности. Поготово је то био случај у другом сету, у којем је Шафхаузен био доста бољи ривал од нашег представника.

Знале су изабранице Маријане Боричић да ништа није изгубљено и да још увек имају шансу за пролаз даље. Од самог старта трећег периода видела се жеља и мотив у игри гошћи. Уб је током читавог сета вешто чувао минималну предност, а у неколико наврата је стизао и до три поена разлике. Ипак, Убљанке су тек у завршници успеле да сломе отпор ривала и са 25:18, резултатски су се вратиле у меч.

У четвртом сету, домаћа екипа је још једном подигла ниво своје игре и предност са старта чувала је до саме завршнице. Не може се рећи да Уб није имао своје шансе у финишу овог периода, јер је при резултату 19:15, везао пет поена и прешао у вођство (19:20). Нажалост, екипа из Швајцарске је у завршници била довољно концентрисана и успела је да избори златни сет.

Цела утакмица стала је у златни сет, где смо имали прилику да пратимо истинску борбу. Уб је преко Александре Ђорђевић и Анђелке Новосел први запретио и повео са 6:4, али је домаћин узвратио серијом од 8:2. Шафхаузен је у наставку одржао ту предност и први је стигао до меч лопте, али се Убљанке ни тада нису предавале. Најпре је екипа Маријане Боричић анулирала вођство ривала, да би у узбудљивој завршници искористила трећу шансу и на тај начин заказала дуел са Јединством!

jedub2

Најрасположенија у победи свог тима била је Бојана Ћелић са 22 поена, а пратиле су је Анђелка Новосел са 18 и Слађана Ерић са 14 поена.

Јединство и Уб ће прву утакмицу осмине финала одиграти 11. јануара у Старој Пазови, док је реванш на програму 18. јануара у Убу.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!