Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: ТЕНТ и Железничар меч кола

После сјајног и квалитетног прошлог викенда ствари су нам мало јасније, посебно у конкуренцији дама где се Јединство осамило на врху табеле после победе од 3:2 над ТЕНТ-ом. Код мушкараца је Партизан Ефбет такође без пораза и диктира темпо с врха, али ситуација у врху обе лиге се заоштрава из кола у коло.


Овај викенд код дама отварају Спартак и Јединство у Суботици (петак, 19 часова). ”Голубице” су гостовале у Старој Пазови у прошлом колу, додуше Омладинцу, и однеле бод, а у овом дуелу Сремице су фавориткиње. У ствари, Јединство је фаворит у сваком мечу до краја сезоне, без обзира ко је с друге стране. Суботичанке су и даље неугодне, али лидеру се не прети и можда управо овакав меч им треба да се све „отвори“ у правцу ком су се надале од почетка.

У суботу се играју четири меча, а програм отварају „фењераши“ где Раднички Бластерс дочекује Клек (15 часова). Београђанке имају три освојена сета ове сезоне, а Клек има три бода и фаворит је у овом дуелу. Делује да би тријумф Радничког оба тима повукао надоле, а победа би Банаћанкама дала какву-такву шансу да се надају опстанку у елити.
Вечити дерби је у 17 часова и то у хали „Александар Николић“. Партизан Ефбет не блиста и можда се више очекивало од црно-белих девојака, али без обзира на то што је Звезда фаворит на овом дуелу, не треба отписати домаћина јер били смо сведоци увек неизвесних дуела љутих градских ривала. Црвено-беле су у првом мечу полуфинала Купа Србије, осетио се у одређеним тренуцима изостанак Николине Лукић, али су показале квалитет и одличну игру.

Уб дочекује Омладинац (18 часова) и то може да буде мала замка за фаворита. Уб код куће је увек респектабилан, лагано се комплетира и биће све бољи, али Омладинац игра у одбрани као да их је 15 у терену, што многим противницима прави озбиљне проблеме. Уз разигране Кукило и Стјеповић, ко зна шта може да се деси у Убу, али домаће су по квалитету много ближе новој победи.

Сремачки дерби је у суботу од 19 часова, Инђија дочекује Срем. После веома слабе партије у прошлом колу у Лајковцу, очекујемо Инђију да коначно заблиста. Та екипа има снагу да озбиљно науди свакој екипи, али после неколико слабијих издања, можда би меч са Сремом могао да буде један од оних који могу да преокрену сезону. С друге стране, тим из Сремске Митровице добијао је оне утакмице које је требао да добије и комфорно је у средини табеле. У дуелу подједнаких екипа, тренутак је пресудан, али можда и благи притисак који је више на плећима Инђинчанки.

За крај кола, у недељу од 18 часова састаће се ТЕНТ и Железничар. Могле су Обреовчанке до више од бода у прошлом колу у Пазови и најпоштеније би било да је тај меч могао да се прогласи нерешеним и поделом бодова на по 1,5 јер су оба тима одиграла сјајно. Ипак, остало је све на поразу од Јединства, али још један солидна партија у Купу против Звезде даје наду тиму Игора Жакића да има квалитет и снагу за наставак великих дела. Лајковчанке су зато све боље, после оног пораза од Јединства, нанизале су шест победа и долазе у Обреновац да покажу да могу много. ТЕНТ има два бода више од директног ривала, па би овај дуел могао већ да промени много ствари у поретку у врху табеле.

Јединство из Старе Пазове и Борац из Старчева отварају коло код мушкараца у петак до 19 часова, а делује као да бисмо могли да добијемо одговоре на нека питања, најпре она везана за опстанак у лиги. У случају победе, Сремци могу много безбрижније да наставе, а Старчевци би у том случају остали приковани за дно табеле. Домаћи терен Мишку и екипи много значи, а нови бодови значили би још једну успешну сезону за тим из Старе Пазове.

Млади радник делује разбуђенији, али у тешком је распореду и тешко ће још до победе. Карађорђе долази у Пожаревац и фаворит је, иако је у прошлом колу поклекао код куће пред Војводином. Тим из Тополе и даље је најпријатније изненађење у лиги, мада је питање докле ћемо тако да га зовемо јер већ личи на стабилан клуб способан за велика дела. Пет победа у седам кола довољно је тренутно за треће место, а Младом раднику желимо што ранији излазак из кризе.

У војвођанском дербију, Воша дочекује Спартак (субота, 19). Новосађани су фаворити, иако Суботичани имају своје квалитете и увек ће бити неугодни. Видећемо и колико је Европа оставила трага на актерима, а оба тима имају по четири победе, с тим што црвено-бели имају меч мање. Табела је у врху згуснута и победа би обема екипама могла да значи разлику између 3. и 8. места.

Ниш је шест победа уписао ове сезоне и можда је управо он најпријатније изненађење, али долази озбиљан испит. Једини пораз до сада Ниш је претрпео од Војводине, а сада дочекује Партизан (субота, 20) у мечу који је обема екипама веома важан, можда за нијансу важнији црно-белима после пораза у Европи. Партизан Ефбет и даље је максималан, шест победа из шест мечева, али делује да у игри имају много резерви и да све може да буде много боље. Можда ће тешко гостовање у Нишу бити још један показатељ ситуације у табору актуелног шампиона.

Коло затварају Рибница и Раднички (недеља, 18.30). У овом дербију је сада тим из Крагујевца велики фаворит, па и после пет сетова против Румуна и оних 30:28 у тај-брејку о којој прича Европа. Рибница са две победе до сада далеко је од екипе коју смо гледали минулих сезона, а Раднички би победом остао међу водећима са изгледима да поправи тренутну позицију.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!