Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 9. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Иза нас је прва половина регуларног дела Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ново, 9. коло, донело нам је нова узбуђења и велики број занимљивих мечева у мушкој и женској конкуренцији. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих утакмица.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Субота 27.11.2021

Партизан Сокербет – ЖОК Клек МД Зрењанин 3:1 (25:10, 26:24, 24:26, 25:23)

Одбојкашице Партизана савладале су екипу Клека из Зрењанина на домаћем терену.

У првом периоду екипа Партизана је кренула оштро и на самом старту направила велику предност од 10 поена (13:3). Предност је само расла, у једном тренутку је била и 16 поена разлике и било је сигурно да ће освојити први сет, што се и десило. Током целог другог сета предност се смењивала константно. Од резултата 21:21 играло се поен за поен до краја, а екипа из Београда је прва дошла до сет лопте и одмах је и реализовала, а тако и дуплирала своју предност. Успела је гостујућа екипа да дође до своје игре у трећем периоду и повела са 14:9. Међутим, Партизан је успео да поравна резултат и уследила је неизвесна завршница, која је на крају припала Клеку. Четврти и последњи сет почео је вођством гостујуће екипе, али су брзо Београђанке изједначиле и преокренуле резултат у своју корист. Одржавале су предност до саме завршнице и ставиле тачку на овај сет, а тако и меч.

par klek

Инђија – ЖОК Срем Сремска Митровица 3:2 (25:22, 26:28, 28:26, 20:25, 15:9)

После велике борбе, Инђија је тријумфовала над екипом Срема пред својом публиком.

Предност се смењивала у првом сету до средине, када је екипа Инђије направила серију поена и повела са 17:13. Одржавале су ту предност и стигле до вођства од 1:0. Наставила је домаћа екипа у истом ритму и у другом периоду и на самом старту повеле са 7:2, па 10:4. Одбојкашице Срема су направиле серију поена и дошле до изједначења. Уследила је игра поен за поен до саме завршнице, а изабранице Мирјане Мусулин су искористиле трећу сет лопту и изједначиле на 1:1. Трећи сет био је идентичан као претходни, само што је овог пута припао домаћој екипи истим резултатом. Није се предала гостујућа екипа и повела је са 13:9, па 15:10. Нису давала ниједног тренутка да им се Инђија приближи, те су са 25:20 одвеле меч у тај-брејк. Доста изједначена игра била је у одлучујућем сету, а при резултату 9:9 Инђија је направила невероватних шест поена заредом и тиме однела победу. Најефикаснија у домаћем тиму била је Теодора Исаиловић са нестварних 30 поена.

Железничар Лајковац – Спартак Суботица 3:0 (25:19, 25:14, 25:17)

Екипа Железничара из Лајковца победила је максималним резултатом Спартак.

Почетак утакмице играло се поен за поен, а онда је екипа Железничара направила серију од пет поена и повела са 13:8. Ређале су поене, а предност је само расла и са 25:19 стигле до вођства од 1:0. У другом периоду наставиле су изабранице Бранка Ковачевића са добром игром и освојиле шест поена заредом (7:1). Расположене Лајковчанке брзо су стигле до велике резултатске разлике од чак 10 поена, што је било довољно да дуплирају своју предност. Од самог почетка трећег сета домаћа екипа је повела и предност нису испуштале до саме завршнице. Лако су дошле до осам меч лопти, без проблема забележиле победу и освојиле три бода. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Недеља 28.11.2021

Црвена звезда – Јединство Стара Пазова 3:0 (25:18, 25:21, 25:20)

Црвена звезда наставила је са серијом победа и максималним резултатом савладала екипу Јединства за прво место на табели.

У првом сету играло се поен за поен до резултата 11:11, а онда су црвено-беле направиле три поена заредом. Наставиле су са одличном игром и дошле до предности од пет поена (20:15), а на крају освојиле сет са седам поена разлике. Изабранице Јово Цаковића кренуле су добро други период игре и повеле са 8:5. Брзо су Београђанке поравнале резултат, а онда и преокренуле су своју корист. Одличном игром, предност Црвене звезде је само расла и без проблема су успеле да дуплирају своју предност. Изабранице Александра Владисављева повеле су на почетку трећег сета са 7:5, па 12:8. Одржавале су предност до завршнице и успеле да освоје сет, а тако и ставе тачку на овај меч. Црвена звезда забележила је своју девету победу у сезони и једина је непоражена екипа. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

ТЕНТ – ЖОК Уб 2:3 (22:25, 17:25, 25:22, 25:21, 9:15)

У дуелу прошлогодишњих финалиста плеј-офа, актуелни шампион Србије изашао је као победник после велике борбе.

Уб је у првом сету после велике борбе успео у завршници да дође до предности од 1:0. Већ у другом периоду су изабранице Маријане Боричић сигурнијом игром дуплирале своју предност. Ипак, ТЕНТ се ни после великог заостатка није предавао и најпре је у трећем сету на сличан начин као Уб у првом, смањио предност ривала, да би у четвртом делу игре стигао до потпуног изједначења и победник је одлучен у тај-брејку. Убљанке су већ на старту петог сета дошле до резултатске залихе, која им је итекако била довољна за важан тријумф над незгодним ривалом. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

tent ub5

Најефикаснија играчица у овом колу била је Теодора Исаиловић (Инђија) са феноменалних 30 поена, а пратиле су је Љиљана Ранковић (ЖОК Уб) са 25 и Ана Михајловић (ЖОК Срем) са 24 поена.

Tabela seniorke 9. kolo

Утакмице 10. кола БПШ Суперлиге

Партизан Сокербет – Црвена звезда

Инђија – ЖОК Уб

Железничар Лајковац - ЖОК Клек МД Зрењанин

ТЕНТ – Спартак Суботица

Јединство Стара Пазова - ЖОК Срем Сремска Митровица

 

ОДБОЈКАШИ:

Петак 26.11.2021.

Војводина НС семе – Рибница 2:3 (22:25, 25:21, 25:17, 25:27, 10:15)

Рибница је у Новом Саду после велике борбе надиграла актуелног шампиона Србије и на тај начин стигла је да веома важне победе.

Краљевчани су у завршници уводног сета, који је био и више него изједначен, стигли до вођства. Ипак, Војводина се брзо стабилизовала и у наредна два сета дошла је до потпуног преoкрета. Нису се предавали изабраници Милана Симојловића и освајањем четвртог периода меч су одвели у тај-брејк, у којем су доминантнијом игром забележили велику победу на неугодном гостовању. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

voj rib2

Спартак Суботица – Спартак Љиг 3:1 (25:20, 26:24, 25:13, 25:21)

У дуела два имењака, екипа из Суботице је била успешнија.

Спартак је већ на почетку меча преузео иницијативу и дошао је до резултатске разлике, коју је касније претворио у вођство. Међутим, екипа из Љига је у другом делу меча подигла ниво своје игре и после велике борбе стигла је до изједначења. У наставку је домаћин опет био конкретнији и најпре је на убедљив начин повео по други пут, да би у четвртом сету потврдио свој квалитет и освојио нова три бода. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Субота 27.11.2021.

Ниш - Млади радник 0:3 (22:25, 23:25, 23:25)

Пожаревљани су након пораза у првом мечу полуфинала Купа Србије забележили тријумф на неугодном гостовању у Нишу.

Нишлије су боље ушле у овај сусрет и до средине сета су биле у предности, али је онда уследила серија гостију, која им је омогућила да поведу са 1:0. Готово иста ситуација виђена је и у другом делу игре. Ниш је после вођства у већем делу овог сета наишао на јак отпор екипе из Пожаревца, која је врло брзо дуплирала своју предност. За разлику од прва два, Млади радник је у трећем периоду био убедљивији од почетка, константно је одржавао стечену резултатску разлику и на крају је стигао до четврте победе у сезони.

Таково – Црвена звезда 0:3 (18:25, 20:25, 21:25)

Црвено-бели су у Горњем Милановцу оверили прву позицију на табели на половини регуларног дела шампионата.

Таково је боље отворило овај сусрета и повело је са 4:0 и 9:4, али је Звезда већ до средине сета прекренула резултат, који је до краја само повећавала. На крилима боље игре у другом делу уводног сета, екипа Игора Жакића је у другом периоду била још убедљивија и врло брзо је повела са 2:0. У трећем, а испоставиће се касније и последњем сету, тим из Београда је још једном доказао зашто се баш он налази на првом месту на табели, лако је сломио отпор ривала и стигао је до максималне победе. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

tak czv

Недеља 28.11.2021.

Партизан Сокербет – Раднички доо 3:2 (23:25, 25:19, 19:25, 25:23, 27:25)

Један од дербија кола одигран је у дворани „Мастер“, а копља су укрстили београдски Партизан и крагујевачки Раднички.

Раднички је предвођен помоћним тренером Немањом Опачићем оставио сјајан утисак у Београду. Обе екипе смењивале су се у вођству у уводном сету, да би Крагујевчани у завршници били агресивније и повели са 1:0. Није дуго требало Партизану да се резултатски врати у овај сусрет и већ у наредном периоду стигао је до изједначења. Ипак, није на Раднички утицала боља игра ривала у претходном сету и у наредном је још једном дошао да предности. Брзо се консолидовао домаћи тим и у четвртом делу меча је бољом игром одвео меч у тај-брејк. Истинска борба виђена је у петом сету, оба тима пружила су свој максимум, али је на крају Партизан после спашене четири меч лопте, искористио осму шансу која му се указала и са 27:25 изашао је као победник како из сета, тако и из меча. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Милош Надаждин (Спартак Љиг) са 25 поена, а пратили су га Нејтан Делгудајс (Партизан Сокербет) са 22 и тројац Иван Тодоровић (Рибница), Лазар Мариновић (Партизан Сокербет) и Давиде Ковач (Раднички доо) са по 21 поеном.

Tabela seniori 9. kolo

Утакмице 10. кола БПШ Суперлиге

Црвена звезда – Млади радник

Војводина НС семе – Таково

Партизан Сокербет - Рибница

Спартак Суботица – Раднички доо

Ниш – Спартак Љиг 

(фотографија: Instagram @oktakovo)

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!