Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 17. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Одиграна је већина утакмица претпоследњег, 17. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Све смо ближи крају регуларног дела првенства, а неизвесност је на највишем нивоу. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих одиграних утакмица.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Петак, 18.02.2022.

Црвена звезда – ЖОК Клек 3:0 (25:10, 25:14, 25:16)

Одбојкашице Црвене звезде савладале су максималним резултатом екипу Клека из Зрењанина на домаћем терену.

Од самог почетка првог периода Звезда је стекла велику предност. Екипа из Београда направила је серију од седам поена и повела са 13:5, а затим и 20:9. Било је то недостижно вођство за гостујући тим и звезда је освојила први сет. Истим темпом наставио се и други део игре. Београђанке су брзо дошле до предности од десет поена, одржавале су резултат до саме завршнице и без проблема дуплирале предност. У трећем сету играло је изједначено на почетку, а при резултату 8:8 Звезда је направила шест узастопних поена. Нису дале ниједног тренутка противнику да се врати у утакмицу и лако су дошле до тријумфа.

pk17 1

Инђија – Јединство Стара Пазова 0:3 (17:25, 18:25, 15:25)

Екипа Јединства из Старе Пазове забележила је победу над Инђијом без изгубљеног сета.

У првом периоду Јединство је стигло до предности од седам поена у раној фази. У наставку су се ређали поени гостујуће екипе и брзо стигла до седам сет лопти, а одмах прву и реализовала у своју корист. Наставило је тим који предводи Јово Цаковић оштро и у другом сету, повео је са 13:9, па 15:10. Успела је Инђија да смањи предност, али само на кратко. Уследила је нова серија поена противничког тима, што је било довољно да дођу до освајања другог сета и на корак до победе. Трећи сет је тим Јединства рутински одрадио, и са 10 поена разлике је остварио тријумф.

Субота, 19.02.2022.

Партизан Сокербет - Спартак Суботица 3:0 (25:15, 25:8, 25:13)

Убедљива је била екипа из Београда, савладавши Спартак из Суботице код куће.

У раној фази првог дела игре Партизан је стекао предност од 15:6, а затим и 20:10. До саме завршнице су одржавале вођство од 10 поена и лако повеле са 1:0. Без шансе су црно-беле оставиле противнички тим у другом сету. Оштро су кренуле и повеле са 10:1, па 17:5. До самог краја су дале Спартаку да освоји само још три поена и без проблема дуплирале предност. Готово идентично као у прва два сета је играо тим Партизана, стигао је лако до 12 сет лопти и остварио нова три бода.

ТЕНТ – ГЖОК Срем 3:1 (23:25, 25:15, 25:16, 25:16)

Екипа ТЕНТ-а из Обреновца је забележила победу против Срема на домаћем терену.

У првом периоду екипа Срема је кренула са добром игром и повела са 7:3, па 12:9. Успела су Обреновчанке да поравнају, а затим и преокрену резултат у своју корист. Није се Срем предао и дошао је и он до изједначења. Неизвесна завршница сета је на крају ипак припала гостујућој екипи. Дошао је ТЕНТ до своје игре у другом сету, а на самом почетку стекао и предност 10:5, па 15:7. Предност се само повећавала и са 10 поена разлике су изједначиле укупан резултат. Одлично је кренула екипа из Обреновца у трећем делу игре и одмах повеле са 8:0, а у наставку су оставиле противника без шанси. Стигле су до вођства од 20:8, што је било довољно за освајање још једног сета. Готово идентичан као трећи сет био је и последњи, Обреновчанке су стигле до велике предности и са 25:16 ставиле тачку на овај дуел.

Недеља, 20.02.2022.

Железничар Лајковац – ЖОК Уб 3:0 (26:24, 25:19, 25:16)

Одбојкашице Железничара из Лајковца забележиле су велику победу у дербију 17. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге.

Кренуле су Лајковчанке оштро у првом делу игре. Стекле су велику предност од 18:9, али Убљанке се нису предале. Направила је гостујућа екипа серију (14:4), захваљујући сјајној одбрани, међутим неизвесна завршница припала је Железничару. Освајање уводног сета дало је додатан мотив екипи коју са клупе предводи Бранко Ковачевић. Већ на почетку другог дела игре Железничар је повео са 10:2, па 19:12. Ни у једном сегменту Убљанке нису могле да парирају расположеном домаћину. Успеле су до краја сета доскорашње чланице групне фазе Лиге шампиона да смање заостатак за великим ривалом, али ни то није било довољно и екипа из Лајковца је са 25:19 повела са 2:0. Уводни део трећег периода био је у знаку Железничара, брзо је дошао до 10 поена предности коју је одржавао до краја и са 25:16 изашао као победник из овог дербија.

Најефикаснија играчица у овом колу била је Јована Цветковић (ТЕНТ) са 22 поена, а пратиле су је Нада Митровић (Партизан Сокербет) са 21 и Барбара Батинић (Железничар Лајковац) са 18.

tab17kolo z

Утакмице 18. кола БПШ Суперлиге

Јединство Стара Пазова – Црвена звезда

ЖОК Клек – Партизан Сокербет

Спартак Суботица – Железничар Лајковац

ЖОК Уб – ТЕНТ

ГЖОК Срем – Инђија

 

ОДБОЈКАШИ:

Петак, 18.02.2022.

Ниш – Црвена звезда 1:3 (25:23, 21:25, 20:25, 19:25)

Ниш је и поред чињенице да следеће сезоне неће бити у друштву најбољих, успео да у великој мери намучи лидера шампионата.

Уводни сет био је у знаку изједначене игре. Звезда је тек средином сета успела да се одвоји на три поена разлике, али се Ниш брзо вратио и у узбудљивој завршници искористио прву сет лопту. У другом делу меча поново смо гледали резултатску клацкалицу у којој је домаћин неретко био у предности. Ипак, тим Игора Жакића је био агресивнији и са два узастопна ас сервиса Николића и напрадима Арсеноског и Милића успео је да изједначи укупа резултат. Игра у наредна два периода ишла је на руку гостима, пошто су успели да обуздају противника и лако су изашли као победници из овог меча.

Спартак Суботица – Млади радник 3:1 (25:17, 25:17, 24:26, 25:21)

Суботичани су на ефектан начин искористили неиграње аса Младог радника, Младена Бојовића, и остварили су четврту везану победу.

После изједначене игре на почетку овог сусрета, Спартак је сјајним сервисима и још бољом блок игром успео да се одвоји и обезбеди себи вођство. За разлику од првог, у другом периоду је екипа Ивице Јевтића већ на старту стигла до резултатске залихе, коју је како се ближила завршница само повећавала и повела је са 2:0. И поред великог вођства домаћина, Пожаревљани су у трећем периоду заиграли доста агресивније. Вођена је велика борба из које је Млади радник после узбудљивог финиша изашао као победник, после блока Тонића и ас сервиса Мамадуа. Међутим, већ у четвртом сету је име победника било познато, пошто су Суботичани још једном били доминантнији и обезбедили су тријумф.

pk17 3

Субота, 19.02.2022.

Таково - Рибница 0:3 (19:25, 23:25, 15:25)

Рибница се након тесног пораза у прошлонедељном дербију разгоропадила у Горњем Милановцу.

На старту је и једна и друга екипа имала периодичну предност, да би изабраници Милана Симојловића средином уводног сета направили резултатску разлику, која им је омогућила да поведу са 1:0. У другом делу меча се водила велика борба, пошто су актери ове утакмице дали свој максимум. Иако је домаћин у већем делу овог периода имао малу резултатску предност, Краљевчани су у неизвесној завршници успели да најпре стигну до изједначења, а потом и искористе прву шансу која им се указала за велику предност. Таково је након другог сета у потпуности стало, што је актуелни победник Купа Србије знао да искористи. На крају су популарни „мускетари“ оставили ривала на свега 15 освојених поена и забележили су убедљиву победу.

Партизан Сокербет – Спартак Љиг 3:0 (25:20, 25:20, 25:16)

Чета Бојана Јанића је у потпуности оправдала улогу фаворита и остварила је максималну победу.

Први део уводног сета припао је гостујућој екипи, али се Партизан већ до средине резултатски вратио и у завршници је био и више него сигуран. У другом периоду су црно-бели већ на почетку били концентрисанији и ни у једном тренутку нису доводили у питање освајање првог сета. Трећи и последњи сет припао је домаћој екипи, после још једне доминантне и убедљиве игре.

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Кан Мурад (Спартак Суботица) са 21 поеном, а пратили су га клупски колега Никола Жугић и Вања Еремић (Млади радник) са по 17.

tab17kolo m

Утакмице 18. кола БПШ Суперлиге

Црвена звезда – Таково

Рибница – Војводина НС семе

Раднички доо – Партизан Сокербет

Спартак Љиг – Спартак Суботица

Млади радник - Ниш

(фотографија: Instagram @oktakovo, @ok_crvena_zvezda)

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!