Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 1. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Овог викенда је и званично почела нова одбојкашка сезона Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што је то био случај претходне године, и ове ћете имати прилику да сваког понедељка у вечерњим часовима читате кратке извештаје са свих одиграних утакмица.

Одбојкашице:

Петак, 14.10.2022

Инђија - Железничар 1:3 (25:23, 15:25, 18:25, 19:25)

Екипа Железничара из Лајковца савладала је Инђију на гостујућем терену са 3:1.

Ушла је Инђија добро у утакмицу и успела да поведе са 1:0 и на кратко запрети фаворизованој екипи на папиру.  Вратиле су своју игру изабранице Бранка Ковачевића у другом сету и брзо дошле до предности коју су одржавале до краја и успеле да изједначе укупан резултат. Треећи период је био изједначен до средине сета, а онда је гостујућ тим направио везане поене и прешао у вођство које им је било довољно да поведу са 2:1. Наставиле су са одличном игром одбојкашице Железничара и без проблема и четврти сет је припао њима, па тако и три бода на старту сезоне.

1pk1

Опширније о овом мечу читајте овде.

Субота, 15.10.2022.

Партизан Eфбет - Црвена звезда 0:3 (18:25, 10:25, 15:25)

Одбојкашице Црвене зевзде су забележиле максималну победу у 1. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је победила вечитог ривала Партизан ефбет са 3:0.

Од самог старта првог периода Црвена звезда је кренула оштро и дошла до предности која јој је и донела вођство од 1:0. Доминација црвено-белих у другом сету је ескалирала, направљена је велика резултатска разлика, а дошле су до чак 14 сет лопти. Тачку на овај сет ставила је Живојиновић са ас-сервисом. Није успео Партизан ефбет да пружи већи отпор ни у трећем периоду, тако да је лако било одбојкашицама Црвене звезде да заврше посао и упишу максималну победу.

Јединство - Срем 3:1 (25:17, 25:16, 22:25, 25:16)

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове забележиле су победу против екипе Срема са 3:1 на домаћем терену.

Екипа коју предводи Јово Цаковић је од самог почетка утакмице кренула са одличном игром, стекла предност у раној фази и тако повела са 1:0. Наставило је Јединство са ређањем поена и у другом периоду и дошле до вођства од 9:1, а противничка екипа није успела до краја да дође до изједначења, па је тако и дуплирана предност тима из Старе Пазове. Ипак, није се предао Срем који је дошао до своје игре у трећем сету и успео да смањи укупан резултат. Почетком четрвтог и испоставило се последњег периода игре, одбојкашице Јединства су биле одлучне да заврше утакмицу, стекле су велико вођство које им је омогућило да остваре победу.

ТЕНТ - ЖОК Нови Сад 3:0 (25:10, 25:11, 25:21)

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца победом су започеле нову сезону Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас као домаћин савладале Нови Сад са 3:0.

ТЕНТ је од старта заиграо веома расположено, што се одразило и на резултат. Није Нови Сад био ни толико лош, колико су домаће одбојкашице биле супериорне. На крају, ТЕНТ је ривала остваио на свега 10 освојених поена и стигао је до предности. Екипа из главног града Војводине је у други сет ушла концентрисано, али је и овог пута тим Кристиана Тамонеа преузео иницијативу и ређао је поене као на траци. Мина Мијатовић и другарице ни у једном тренутку нису поклекле и решиле су и други сет у своју корист са 25:11. Иако је био у великом резултатском дефициту, Нови Сад се није предавао и на почетку трећег сета повео је са 6:3 и са 8:5. Наставиле су нове суперлигашице са одличном игром и у даљем току овог сета, али се ТЕНТ у самој завршници пробудио, везао је неколико битних поена и најпре стигао до преокрета, а потом и до максималне победе.

1pk2

Опширније о овом мечу читајте овде.

Недеља, 16.10.2022.

Омладинац - Спартак 2:3 (21:25, 25:23, 25:21, 17:25, 12:15)

Екипа Спартака из Суботице после пет сетова успела је да победи Омладинац и упише прву победу у сезони.

Водила се изједначена игра током првог периода све до средине сета када су одбојкашице Спартака направиле серију поена, а та предност их је довела до вођства од 1:0. Током другог сета виђена је велика борба, а предност се константно смењивала. При резултату 23:23, Цветковић је направила ас-сервис и донела сет лопту, док је тачку ставила Шућуровић поеном из напада (1:1). Изабранице Марка Николића су пружиле су сјајну игру и у наставку утакмице и преокренуле резултат на 2:1. Није хтео Спартак да се преда већ су кренуо оштро и направио велику предност (20:10), где се тада знало да ће се о победнику одлучивати у тај-брејку. Цео пети сет су обе екипе имале у неком тренутку минимуалну предност од поен-два, али је на крају ипак Спартак изашао као победник из овог дуела.

АС- Батајница - ЖОК Уб 1:3 (25:17, 16:25, 17:25, 20:25)

Актуелне вицешампионке Банка Поштанска штедионица Суперлиге стартовале су сезону са победом на Батајницом са 3:1.

Први период је био изједначен, а онда одлични напади и сервиси донели су одбојкашицама Батајнице први сет. Још једном је почетак сета био изједначен, а при резултату 13:13 уследила су три ас-сервиса Анет Барбаре, Уб је прешао у вођство и на крају освојио сет. Дошао је Уб до своје игре и лако стигао до још једног сета, а уједно и на корак од победе. Давала је домаћа екипа све од себе да одведе утакмицу у пети сет и виђена је велика борба, при резултату 20:20 изабранице Маријане Боричић направиле су серију од пет поена и тиме однеле бодове кући.

Најефикаснија играчица у овом колу била је Уна Вајагић (Омладинац) са 24 поена, а пратиле су је Александра Узелац (Железничар) са 22, као и Бранка Тица (Јединство Стара Пазова) и Сара Павловић (Спартак Суботица) са по 20.

Утакмице 2. кола БПШ Суперлиге

ЖОК Нови Сад – Срем

Спартак – Јединство

Железничар – Омладинац

Црвена звезда – Инђија

ЖОК Уб – Партизан Ефбет

ТЕНТ – АС Батајница

Одбојкаши:

Петак, 14.10.2022.

Спартак Суботица – Раднички доо       3:2 (21:25, 21:25, 27:25, 25:16, 15:12)

Бољи почетак нове сезоне нисмо могли да пожелимо. Спартак је након великог преокрета надиграо Раднички за први тријумф у сезони.

Крагујевчани су, и поред иницијативе домаћина на почетку, из прва два сета изашли као победници, највише захваљујући новајлијама Александру Благојевићу и Андреју Ристићу. Ипак, у трећем сету се пробудио и Мурад Кан, који је Суботичанима омогућио да се најпре врате у меч, а потом и стигну до потпуног изједначења. У петом, одлучујућем сету, Крагујевчани су били ти који су у неколико наврата имали и три поена предности, али се Спартак у завршници стабилизовао и уз помоће многобројне публике остварио је прву победу у сезони.

1pk3

Опширније о овом мечу читајте овде.

Рибница – Таково  3:0 (25:21, 25:21, 25:22)

Тим Милана Симојловића је у првом овосезонском мечу као домаћин однео максималну победу.

После изједначене игре на самом почетку уводног сета, Рибница је стекла неколико поена предности, који су јој били и више него довољни да стигне до вођства. За разлику од првог, Краљевчани су у другом сету од старта преузели иницијативу и поред свих покушаја Такова, успели су да дуплирају своју предност. Екипа из Горњег Милановца је у трећем сету пружила најбољу одбојку пошто је средином овог периода водила са четири поена разлике. Ипак, Рибница није било потребно пуно времена да се врати у овај сет и да нешто касније оствари максималну победу.

Субота, 15.10.2022.

Војводина – Спартак Љиг     3:0 (25:23, 25:22, 25:21)

Након пораза у Суперкупу, Новосађани су у првом колу успели да се врате на победничке стазе.

Љиг иако је важио за аутсајдера на овом мечу, није био лак плен за Лале. Екипа Слободана Бошкана се доста намучила како би освојила први сет, пошто је ривал имао константну предност све до завршнице уводног периода. У другом сету поново је вођена велика борба, Спартак је и овог пута имао три поена предности при резултату 18:15, али је шампион Србије преко Зечевића и Убипарипа успео да освоји и други сет. Војводина је у трећем сету била та која је диктирала темпо. Иако је Спартак поново био конкурентан, још једном су Новосађани изашли као победници, што им је донело максимални тријумф.

Опширније о овом мечу читајте овде.

Млади радник – Јединство    3:0 (25:18, 26:24, 25:18)

Пожаревљани су лако изашли на крај са екипом која је од ове сезоне члан Суперлиге.

Искуство Младог радника било је пресудно у првом сету, пошто су Пожаревљани од старта били у предности и лако су стигли до вођства. Јединство се пробудило у другом сету, чак је и у завршници стигло и до сет лопте, али је екипа Драгана Бонића успела да преокрене резултат у своју корист за великих 2:0. Трећи сет био је готово исти као и први, пошто је Млади радник и поред свих покушаја ривала стигао до победе и прва три бода у сезони.

Црвена звезда – Карађорђе  3:1 (25:20, 25:21, 22:25, 25:16)

Екипа која је прошлогодишњи регуларни део сезоне завршила на првој позицији, нову сезону започела је победом над новајлијом.

Звезда је у првом сету диктирала темпо, током већег дела сета била је у предности и потпуно заслужено је стигла до вођства. Карађорђе је силовито ушао у други сет и повео је са 7:2. Ипак, тим Игора Жакића је у завршници успео да преокрене резултат у своју корист и стигне до 2:0. Тим који са клупе предводи Невен Мајсторовић је у трећем сету преко Надаждина и Стевановића успео да смањи укупан резултат, али су црвено-бели већ у наредном сету, сигурном игром, забележили важан тријумф.

Нови Сад Манекс – Партизан Ефбет     1:3 (16:25, 22:25, 26:24, 22:25)

Освајач Суперкупа Србије стигао је до велике победе на неугодном гостовању у Новом Саду.

Партизан је у првом сету био за класу бољи ривал од Новог Сада, што показује и чињеница да је домаћин остао на свега 16 освојених поена. Међутим, тим Неџада Османкача се пробудио у другом делу игре и пружио је јак отпор Београђанима, који су на крају успели да дуплирају предност. Ни у том тренутку се Новосађани нису предавали. У трећем сету су пружили најбољу игру и преко Вујовића и Копитића су успели да најпре спасу меч лопту, а потом и да се резултатски врате у утакмицу. Четврти сет био је подједнако занимљив као и претходна два, Нови Сад је имао иницијативу и предност до самог краја, али је екипа Бојана Јанића успела да се врати и осигура први овосезонски тријумф.

Опширније о овом мечу читајте овде.

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Мурад Кан (Спартак Суботица) са 27 поена, а пратили су га Андреј Тупачи (Млади радник) са 21 и Никола Вујовић (Нови Сад Манекс) са 20.

Утакмице 2. кола БПШ Суперлиге

Јединство – Партизан Ефбет

Карађорђе – Нови Сад Манекс

Спартак Љиг – Црвена звезда

Раднички доо – Војводина

Таково – Спартак Суботица

Млади радник – Рибница

(Фотографија: subotica.info)

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!