Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 16. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Протеклог викенда одиграни су сви мечеви 16. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. У овом колу, као и обично, имали смо прилику да пратимо неколико узбудљивих дербија, али су и остале утакмице, као и обично, биле веома неизвесне, занимљиве и квалитетне. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

Одбојкашице:

16pk1

Субота, 11.02.2023.
 
ЖОК Нови Сад - Партизан Ефбет 0:3 (25:27, 14:25, 22:25)
 
Одбојкашице Партизана савладале су Нови Сад максималним резултатом на гостујућем терену. 
 
Почетак утакмице био је изједначен, али средином сета серијом поена Партизан се одвојио од противника. Међутим, успео је Нови Сад да изједначи резултат у завршници и уследила је игра поен за поен. На крају су црно-беле реализовале трећу сет лопту и са 27:25 повеле са 1:0. Направиле су Београђанке велику предност током другог периода, а стечено вођство су одржавале све до самог краја. Стигле су до 10 сет лопти, а успешним нападом Круљ и до 2:0. У последњем сету се предност константно смењивала, али при резултату 21:21 Партизан је освојио три узастопна поена, а затим грешком противница и до тријумфа.
 
АС Батајница - Инђија 0:3 (12:25, 17:25, 17:25)
 
Екипа Инђије забележила је своју пету победу у 16. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Сјајно је отворила Инђија овај дуел и повела са 9:1, па 19:6. Била је то недостижна предност за противнички тим и већ у следећем тренутку на семафору је било 1:0 за госте. Наредна два сета завршила су се идентичним резултатом (25:17) у корист Инђије, која је константно била на висини задатка и држала вођство у својим рукама од почетка до краја. 
 
16pk2
 
Железничар - Спартак 3:0 (25:22, 25:17, 25:18)
 
Одбојкашице Железничара из Лајковца оствариле су тријумф у 16. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Бранка Ковачевића су код куће поразиле суботички Спартак са 3:0.
 
Почетак меча више је наговештавао да би гошће могле да се радују, будући да су после само неколико минута игре имале предност од 11:7. Није то забринуло даме које држе лидерску позицију, иако су практично до завршнице покушавале да ухвате прикључак. Заостајале су бивше шампионке државе у тим тренуцима чак и три корака у односу на ривалке, али нису желеле да одустану. Разгоропадиле су се Александра Узелац и Вања Ивановић и пронашле су начин да стигну до изједначења, врло брзо и до потпуног преокрета – 25:22. Сјајна игра у финишу првог дела позитивно је утицала на Лајковчанке, које су практично блистале у другом. Већ до средине имале су високу предност од седам поена – 13:7, а посебно инспирисане на сервису биле су Вања Ивановић и Kанађанка Kелси Велтман – 19:9. Покушавао је Саша Недељковић, стратег „голубица“, различитим изменама да тргне екипу, али Железничар није попуштао и без већих проблема дуплирао је предност – 25:17. Вероватно су тада сви помислили да ће трећи сет представљати само формалност. Међутим, сличног мишљења нису биле Суботичанке, које су у наставку утакмице озбиљно намучиле фаворизованог противника. Но, како се ближила завршница, тако су Лајковчанке полако долазиле до препознатљиве игре. Најпре су анулирале заостатак – 14:14, да би потом преузеле контролу и у великом стилу уписале нову победу.
 
ТЕНТ - Омладинац 3:0 (25:22, 25:18, 25:21)
 
ТЕНТ је пред домаћом публиком остварио максималну победу против Омладинца у 16. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Неизвестан је био први период игре, минимална предност се смењивала. Ипак, у самој завршници ТЕНТ је први стигао до две сет лопте, а поеном из напада Јоване Цветковић и до 1:0. Почетак другог сета је био исти као претходни, али серијом поена су Обреновчанке дошле до већег вођства, а потом и до седам сет лопти. Тачку је ставила Мијатовић поеном из блока и тиме је њен тим дуплирао своју предност. Добро је започео Омладинац последњи период и дошло до предности, али брзо је домаћа екипа изједначила, а затим и преокренула резултат у своју корист. Сјајно је функционисао блок Обреновчанки у завршници, а ас-сервисом Куртагић, ТЕНТ је максимално тријумфовао. 
 
16pk3
 
Црвена звезда - Срем 3:0 (25:22, 25:17, 25:14)
 
Екипа Црвене звезде оправдала је улогу фаворита у овом дуелу и славила максимално код куће.
 
Изједначен је био почетак првог сета, а онда при резултату 11:11 Црвена звезда је направила пет узастопних поена и прешла у вођство. Покушавала је гостујућа екипа да се врати резултатски у сет, у једном тренутку је успела да дође до поен заостатка, али ипак на крају су црвено-беле повеле са 1:0. Од самог почетка другог периода су Београђанке контролисале резултат и све до самог краја нису дале противницама да им се приближе. Стигле су до седам сет лопти и са 25:17 дуплирале своју предност. Још једном је старт сета био изједначен, али брзо су изабранице Ратка Павличевића дошле до веће предности. Наставиле су сјајном игром и са седам узастопних поена стигле до великих 11 меч лопти, а тачку је ставила Чанак поеном из напада. 
 
Недеља, 12.02.2023.
 
УБ - Јединство 2:3 (19:25, 25:22, 20:25, 25:19, 22:24)
 
Одбојкашице Јединства из Старе Пазове оствариле су велики тријумф у дербију 16. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јове Цаковића су у једној од најбољих овосезонских утакмица надиграле Уб у гостима са 3:2. 
 
Ушло је Јединство у овај меч са жељом да што пре направи превагу, како би у наставку могло да заигра растерећено. Тако је и било, пошто су Бранка Тица и Тамара Миљевић, уз подршку својих саиграчица, биле доминантне у нападу и Старопазовчанке су повеле са 13:8. Међутим, убрзо је дошло до пада концентрације у гостујућем табору, али Уб није успео да ухвати прикључак и искористи грешке ривала. Након лоше серије, на време су се тргнуле изабранице Јове Цаковића, успеле су да поврате ритам са почетка утакмице и поново су почеле да освајају поене у серијама. На тај начин су полуфиналисткње Купа изазивача дошле до чак пет сет лопти, што им је било сасвим довољно за вођство од 1:0. Уб је у другој деоници заиграо као препорођен. Ређали су се на почетку ас сервиси Бенитез и Ћелић, а свој поентерски допринос пружила је и Николина Лукић. На тај начин су Убљанке повеле са великих 13:5, и наговестиле да ће се експресно резултатски вратити у меч. Међутим, и Јединство је имало шта да прикаже у овом периоду. До завршнице је, предвођено поенима Тамаре Миљевић, у потпуности преокренуло резултат (17:16). Није ова серија гошћи превише утицала на пуленке Маријане Боричић, која су у наставку успеле да се издигну и поново стигну до вођства, а убрзо и до укупног изједначења – 25:22. На старту трећег периода имали смо прилику да пратимо веома неизвесну борбу. Јединство је у неколико наврата серијама поена стизало до вођства, али је Уб сваки пут имао спреман идентичан одговор. Тако је било до резултата 8:8, када је уследела права рапсодија гошћи. Изабранице Јове Цаковића су тада убациле у пету брзину и великом серијом од 8:1, уз сјајну игру у свим сегментима, повеле су са 16:9. Иако су биле у великом резултатском дефициту, успеле су домаће одбојкашице да се значајно приближе ривалу у наставку, али не и да поравнају резултат. На крају је екипа из Старе Пазове успела да по други пут на мечу стигне до вођства. Иако је на семафору резултат био неповољан, то никако није деморалисало домаћу екипу. Тандем Бенитез-Новосел донео је Убу рано вођство од 6:2, које нису испуштале до краја. Истина, Јединство је у неколико наврата успевало да приђе противнику на поен заостатка (10:9, 12:11), али су Убљанке сваки пут реаговале на прави начин. Тако је Уб у завршницу ушао са великих пет поена предности (21:16), који су, и поред још једног налета Старопазовчанки, били довољни да би утакмица била решена у петом сету. Иако је Уб на самом почетку повео са 6:2, Јединство је одговорило серијом од 7:0. Ни ту није био крај узбуђењима, пошто је победник решене тек након велике борбе и дубоке резултатске разлике. Обе екипе имале су по пет меч лопти, али су Старопазовчанке још једном доказале да поседују челичне живце и са 24:22, славиле су у овом маратону.

Најефикасније играчица у овом колу била је Алфонсо Барбара Бенитез (ЖОК Уб) са 31 поеном, а пратиле су је Тамара Миљевић (Јединство) са 25 и Исидора Коцкаревић (Јединство) са 23 поена.

Утакмице 17. кола БПШ Суперлиге

Спартак – Црвена звезда

Инђија – Партизан Ефбет

Железничар – ЖОК Нови Сад

Срем – ЖОК Уб

Јединство – ТЕНТ

Омладинац – АС Батајница

 

Одбојкаши:

Петак, 10.2.2023.

Таково – Нови Сад Манекс       3:0 (25:23, 25:21, 25:17)

Екипа из Горњег Милановца остварила је веома важну победу у директом дуелу са конкурентом за опстанак у елити.

Нешто боље је Таково отворило овај дуел и стекло је неколико поена предности, али су Новосађани средином сета преокренули резултат, након чега се играло поен за поен. Тако је било до самог краја уводног дела, у којем је тим Милана Милошевића био за нијансу истрајнији и повео је са 1:0. Готово иста слика виђена је и у другој деоници, али је Таково овог пута нешто раније дошло до резултатске залихе и успело је да дуплира резултат. Иако је Нови Сад боље отворио трећи сет и наговестио да ће се борити до самог краја, Милановчани су за тили час успели да приволе вођство на своју страну и на крају са 25:17, остваре максимални тријумф.  

Рибница – Војводина 1:3 (23:25, 24:26, 25:19, 15:25)

Један од дербија кола одигран је у Краљеву, а шампион Србије је на врућем гостовању наставио победничку серију.

Велика борба за сваку лопту и сваки поен вођена је у првом сету. Обе екипе пружиле су свој максимум, али је на крају Војводина била агресивнија и повела је са 1:0. Ништа мање није било занимљиво у другом периоду, у којем смо још једном гледали тактичко надмудривање оба тренера. Рибница је у завршници прва дошла до сет лопте, али је Војводина била прибрана и блоковима Симића и Убипарипа само је увећала своје вођство. Успели су Краљевчани да се резултатски врате у утакмицу у трећем делу игре, пошто су средином сета направили превагу и стечену предност су на крају само потврдили. Ипак, Војводина је поново дошла до своје препознатљиве игре у четвртом сету и ривала је на крају оставила на свега 15 освојених поена.

Субота, 11.02.2023.

Раднички доо – Партизан Ефбет     2:3 (26:24, 22:25, 22:25, 25:19, 12:15)

У Крагујевцу смо имали прилику да пратимо веома неизвесну и тврду утакмицу, из које су црно-бели, након велике борбе, успели да изађу као победници.

Иако је Раднички на старту меча повео са 8:2, Партизан је до средине сета успео да анулира то вођство. До краја се играло поен за поен, а у узбудљивој завршници концентрисанији су били пулени Алексе Брђовића. Актуелни освајач Купа Србије је у предстојећа два сета успео да се консолидује и искористи своје искуство, али и грешке ривала, што му је донело велики преокрет. Међутим, ни тада се Крагујевчани нису предавали, пошто је у четвртом периоду тандем Ковач-Благојевић својој екипи омогућио да се за победу бори у тај-брејку. Још једна драма виђена је у петом сету, све до резултата 10:9, у корист гостију. Партизан је у тим тренуцима успео да веже три поена, а та мини серија била је пресудна и екипа Бојана Јанића остварила је минималну, али битну победу.

16pk6

Јединство – Спартак Суботица 0:3 (21:25, 15:25, 16:25)

Изабраници Ивице Јевтића наставили су да нижу победе, али су овог викенда коначно стигли до сва три бода.

Спартак је у првом сету периодично правио серије поена, на шта домаћин није имао одговор. Тако су вицешампиони Србије у завршницу ушли са пет поена предности, који су им били и више него довољни да поведу. У наредна два периода, практично је на терену постојала само једна екипа. Спартак је све време диктирао темпо, а био је и одличан у свим сегментима игре. Све то је резултирало да Суботичани врло брзо овере максималну победу у Старој Пазови.

Спартак Љиг – Карађорђе        1:3 (15:25, 22:25, 25:22, 21:25)

Пулени Невена Мајсторовића остварили су прву победу у овој години, док је Спартак и даље без тријумфа у овогодишњем издању шампионата.

Карађорђе је средином првог сета, при резултату 12:10, у своју корист, направио велику серију од 10:2 и убрзо је повео са 1:0. Много већа борба виђена је у другом делу игре, у којем су обе екипе пружиле свој максимум, али је чета из Тополе још једном успела да изађе као победник. Љижани су у трећем периоду смањили заостатак за ривалом и наговестили су могући преокрет. Ипак, Карађорђе им је све снове о првој овосезонској победи угасио већ у наредном, четвртом сету, у којем је још једном приказао бољу игру.

Недеља, 12.2.2023.

Млади радник – Црвена звезда      2:3 (25:16, 21:25, 25:19, 21:25, 8:15)

Сјајну одбојкашку представу, која је трајала више од два сата, пружили су нам Пожаревљани и Београђани, али је на крају, само једна екипа могла да изађе као победник.

Млади радник је током већег дела уводног сета био одличан у свим сегментима игре и на тај начин је са убедљивих 25:16, стигао до предности. Знао је искусни стратег, Никола Матијашевић, како да мотивише своје изабранике, који су у другом делу заиграли као препорођени и успели су да поравнају резултат. Није се предавао ни тим Драгана Бонића, пошто је у трећем периоду повратио игру из првог и на тај начин стигао је надомак победе. Још једном је Звезда успела да се дигне из пепела у четвртом периоду и утакмицу одведе у пети сет. Пожаревљани просто нису имали снаге за ново надметање у тај-брејку, што су црвено-бели зналачки искористили и остварили су минималну победу.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Радослав Парапунов (Војводина) са 31 поеном, а пратили су га Андриј Тупчи (Млади радник) са 29 и Мурад Кан (Спартак Суботица) са 23 поена.

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање, а екипа поред чијег имена стоје ** има две утакмице мање у односу на остале)

Утакмице 17. кола БПШ Суперлиге

Спартак Љиг – Јединство

Карађорђе – Раднички доо

Партизан Ефбет – Таково

Нови Сад Манекс – Млади радник

Црвена звезда – Рибница

Војводина – Спартак Суботица

(Фотографије: Instagram @oktentobrenovac, @ok_radnicki, @ok_indjija)

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!