Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Ко ће на кога, одлучиће вечити

Стигли смо до краја лигашког дела првенства и плеј-оф је иза угла. Мање-више, пред мечеве последњег кола, све је познато, осим последњег путника за доигравање код мушкараца. Ипак, то не значи да ће последње коло бити незанимљиво, напротив, прштаће на све стране јер треба да се поделе парови четвртфинала.


Што се девојака тиче, чак два меча последњег кола миришу и на сусрете тих екипа у првој рунди доигравања, а то су Партизан Ефбет – Железничар и ТЕНТ – Уб. Ако победи Железничар, а велики је фаворит против црно-белих, осигурао би прво место и Партизан Ефбет као ривала за пласман у полуфинале. Уб је тренутно трећи и иде у госте у Обреновац и ако победи, све би остало исто и ова два тима бисе састала у четвртфиналу. Само у случају да ТЕНТ победи, може да дође до померања, али би поново могли да се састану, само са позиција четири и пет, у случају да Спартак упише неуспех у Инђији. Ипак, пошто су Обреновчанке у лошој серији, треба очекивати победу актуелног освајача Купа Србије и ето нам и другог пара четврфинала.

Јединство из Старе Пазове им лаган посао у последњем колу на гостовању у Новом Саду и да би се вратио на прво место, треба да навија за Партизан Ефбет против Лајковчанки. На крају, делује да је Пазовчанкама зацртана друга позиција и највероватније дуел са Сремом до ког неће доћи само ако Партизан Ефбет победи Железничар, а Срем изгуби од Омладинца.

Инђија је остала кратких рукава за плеј-оф, а на опроштају од својих навијача угостиће Спартак из Суботице. Голубицама овај меч више значи јер би победом осигурале пето место, а у случају пораза могу да падну на шесто, ако ТЕНТ победи Уб.

Одавно је јасно да најјачи ранг напуштају Нови Сад и Ас, а тренутна пројекција четвртфинала изгледа овако: Железничар – Партизан Ефбет, Јединство – Срем, Уб – ТЕНТ, Црвена звезда – Спартак и делује да се то неће променити после мечева последњег кола.

Код мушкараца долази до расплета и томе смо се надали када је у питању 22. коло. Пред последње коло знамо да је, шта год да се деси, Војводина прва, а Рибница је четврта. Сва остала места су отворена и може да буде разних померања, али идемо од врха.

Војводина чека екипу Карађорђа и фаворит је без обзира што јој је исход небитан, али тиму из Тополе може меч пуно да значи. У случају победе у Новом Саду, Карађорђе би чекао пораз Такова од Младог радника и ето га не 8. месту па би за неколико дана поново на пут у главни град Покрајине. Оно што је Карађорђе показао против Спартака из Суботице било је импресивно и зато ћемо уживати у њиховом мечу последњег кола.

Партизан Ефбет игра вечити дерби на Бањици са Црвеном звездом и то је једна од утакмица која ће обележити викенд. Црно-бели победом остају на другом месту и највероватније бирају највећег градског у првој рунди плеј-оф, наравно ако Млади радник победи Таково, што је реално очекивање. Ако победи Звезда, што такође није немогуће, опет би се играо вечити дерби у првој рунди доигравања јер би победа Радничког у Краљеву пласирала Крагујевчане на друго место. Ни тај сценаријо није немогућ јер смо већ рекли да је Рибница свакако четврта и највероватније ће играти са Спартаком из Суботице који је на корак да обезбеди пето место победом над имењаком из Љига.

На крају, и Јединство из Старе Пазове има шансу за плеј-оф, а да би се то десило треба да победи код куће Нови Сад Манекс, који ће изгубити суперлигашки статус, а такође да Карађорђе изгуби у Новом Саду и да Таково изгуби у Пожаревцу, што су такође легитимне могућности.

Одавно је јасно да елиту напушта Спартак из Љига и то највероватније без остварене победе у шампионату, као и Нови Сад Манекс који је у прошлом колу савладао Црвену звезду, али је то било премало за потенцијални опстанак јер је Карађорђе разбио Суботичане.

За крај, без обзира на тренутну ситуацију, очекујем да овако изгледа плеј-оф слика после: Војводина – Јединство, Партизан – Црвена звезда, Раднички – Млади радник и Рибница – Спартак Суботица.

Плеј-оф почиње у уторак код дама и у среду код мушкараца, па ћемо да се бавимо шансама у четвртфиналу.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!