Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Дерби само у Београду

Треће коло шампионата нам не доноси много неизвесних мечева, боље рећи дербија, али само на папиру. Стално потенцирамо да су лиге изједначене па су изненађења увек могућа, али за сада старт лиге сугерише супротно. Иако је било добрих дуела у прва два кола, ситуација се кристалише према неком устаљеном распореду и очекивању.


Код дама је кренуло мање-више очекивано. ТЕНТ, Јединство и Црвена звезда су једине са две победе, а онда следи шест тимова са половичним учинком. На дну су, такође помало неочекивано, Срем, Раднички и Инђија.

Већ данас од 19 часова Уб дочекује Раднички Бластерс и овакав дуел ће сигурно пријати Убљанкама да упишу максималну победу и да једним лакшим мечом купе време за уигравање и одмор у тешком распореду у који су се уклопиле и европске обавезе. У исто време нас очекује један од војвођанских дербија, овога пута Бачке и Срема, а Спартак дочекује Инђију. Суботичанке имају одличну екипу, правдају предсезонске најаве, а на домаћем терену су фавориткиње против Инђије која у прва два меча није узела ни сет. То је мало непријатно изненађење јер Инђинчанке имају веома добар састав. Овај меч може пуно да им донесе, наравно под условом да нападну домаћина и потенцијално ураде нешто више. На крају, са овог меча, ни бод им не би био неуспех.

Два меча у суботу, оба од 19 часова, биће највероватније половично занимљиви. Јединство у Старој Пазови дочекује Клек и све сем убедљивих 3:0 било би равно сензацији. То је једна од снага Јединства, игра једнако снажно без обзира ко је с друге стране мреже. Потенцијално, може да буде забавно у Лајковцу који провејава као фаворит над Сремом, али и даље чекамо тим из Сремске Митровице да проради. Солидан је састав и зато је могуће да ће максимално слободно заиграти на терену фаворита. Узео је Срем сет Јединству што није мала ствар, а Железничар је лагано поражен од тог истог јединства са 3:0.

Омладинац је аутсајдер против Црвене звезде у недељу од 18 часова и треба очекивати да „клинке“ из Нових Бановаца играју по систему топло-хладно. Од 19 часова у недељу Партизан очекује високи напон у Обреновцу. ТЕНТ је за сада сјајан, није испустио ни сет и јасно је да је Жакић максимално затегао конце већ од почетка. Партизан Ефбет је исувише лагано добио Инђију и показао да има чему да се нада. У овом тренутку можда не спада у групу најбољих екипа, али је сигурно највећа „мина“ на коју могу да нагазе и не прођу баш најбоље све екипе из лиге.

Код мушкараца је мало другачија прича и јаче поткрепљује тврдње о изједначеној лиги. У врху смо очекивали Партизан и Раднички који имају две победе, али мало изненађење је Војводина (знамо да то чудно звучи), али нико није могао да очекује да ће црвено-бела млађарија на овај начин почети сезону, а све после сјајне партије у Суперкупу.
Шта тек онда да кажемо за Ниш? Поново се води као новајлија у лиги, али победе над Борцем и Рибницом говоре да се јужњаци не шале и да имају добар квалитет. Данас креће коло, Звезда не би требало да има проблема са Борцем, упркос глатком поразу у Крагујевцу у минулом колу. Од 20 часова Ниш дочекује Војводину и видећемо из прве руке, најпре да ли Новосађани могу да наставе у готово нестварном почетку и да и Ниш има снаге да се одупре комплетној екипи која зна шта жели и гладна је даљих доказивања.

У суботу се играју све остале утакмице овог кола, Таково чека Рибницу од 17 часова и биће то сигурно врхунски меч. Таково је узело бод Радничком, а онда и славило против Борца. У прошлом колу је Чедомир Станковић уписао шест поена из блока и остаје заиста нејасно како је такав играч био без ангажмана на почетку сезоне, али браво за тим из Горњег Милановца. Таково је оформило добар тим и потенцијално може да уздрма Рибницу која је у прошлом колу изгубила код куће од Ниша.

Како сада стоје ствари, неколико екипа ће до краја водити огромну борбу за опстанак, а делује да су Јединство из Старе Пазове и Млади радник међу њима. Управо њихов окршај у Пожаревцу од 18 часова може да буде један од показатеља ко ће имати веће шансе. На први поглед, можда мала предност иде Сремцима због квалитета и свакако искуства, али неизвесност ће сигурно бити присутна.

У исто време, имамо још један дерби кола, Партизан Ефбет дочекује Раднички. Црно-бели су оба пута славили са 3:2, укључујући и велики преокрет у Суботици па су ипак оправдали звање фаворита, али Крагујевчани су решени да ове сезоне направе чудо. Имају Шумадинци озбиљан тим, а ако наставе да сервирају као у прошлом колу са Звездом, биће проблема за Партизан Ефбет. Актуелни шампион је домаћин, иако делује да се још тражи у игри, али је сигурно да ће он право доћи у плеј-офу када буде најпотребније, а реално црно-белима је мање-више свеједно с које ће позиције у доигравање. Ипак, дерби је увек битан и зато треба очекивати прави Партизан Ефбет, онај који нас је прошле сезоне одушевио и импресионирао.

Коло ће затворити Карађорђе и Спартак од 19 часова и то је потенцијално најизједначенији меч овог кола. Већ смо хвалили екипу Карађорђа која је пажљиво селектирана и потенцијално ће имати предзнак најпријатнијег изненађења сезоне. Најпре узет бод шампиону, а потом и лагана победа у Старој Пазови дају наду да добар тренд може да се настави. Суботичани су одиграли половично са београдским вечитим, оба пута по пет сетова. Једном је куглица пала на њихов број, једном није, али јасно је да су одличан тим и да играју веома добро на старту сезоне. Зато, на овом мечу могу само да одлуче микронске нијансе.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!