Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Обреновчанке сигурне у Суботици

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца оствариле су тријумф на премијери 15. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, као гошће, надиграле суботички Спартак са максималних 3:0, по сетовима 25:19, 25:18 и 27:25.

Након нешто лошијег старта другог дела сезоне и две веома тесне победе против Инђије и Партизана, изабранице Игора Жакића су коначно одиграле једну добру утакмицу од почетка до краја, али су и овог пута морале доста да се потруде како би изашле на крај са Спартаком, који је вечерас са клупе по први пут предводио Дејан Десница.  

И поред бољег почетка и вођства Обреновчанки од 5:2, Спартак је све до саме завршнице одржавао корак за ривалом, а у неколико момената је успевао да на кратко и преокрене резултат. Ипак, на семафору је писало 18:17, у корист гошћи, када је екипа Игора Жакића убацила у пету брзину и заслугама читавог тима, а понајвише добрим нападима Милане Рајлић и ефектним блоковима Наташе Чикуц Динс, препустила је ривалу свега два поена до краја овог сета.

За разлику од првог, ТЕНТ је већ на самом почетку другог сета направио лепу резултатску залиху и у наставку је могао да одигра растерећено. Најпре је већ поменута Наташа Чикуц Динс везала три ас сервиса, а потом јој се са два придружила и Ана Малешевић и екипа из Обреновца је повела са 13:6. У наставку су финалисткиње Купа Србије мало спустиле темпо, али су све време држали противника на дистанци, да би у самом финишу, гост предвођен Јованом Цветковић, најбољом играчицом месеца јануара, задао последњи ударац Спартаку за велико вођство од 2:0 – 25:18.

Освајање прва два сета утицали су на то да се Обреновчанке опусте у трећем периоду, а такав приступ је лако могао да их кошта. Ипак, квалитет је на крају био пресудан. Током већег дела треће деонице гледали смо праву резултатску клацкалицу, у којој се и овог пута боље сналазио ТЕНТ. Међутим, предаја није била опција за екипу Дејана Деснице, која се борила до самог краја и на тај начин учинила је завршницу занимљивом, пошто је у тим моментима анулирала вођство ривала од 23:20, а у наставку спасила још две меч лопте. На жалост домаће публике, трећа прилика за победу је вечерас била срећна за Обреновчанке, а тачку на утакмицу ставила је веома расположена Јована Цветковић.

Игор Жакић, стратег ТЕНТ-а, истакао је да су вечерас поједине играчице искористиле своју шансу, што је веома важно за наставак сезоне.

”Честитке мојој екипи на победи. Одиграли смо данас једну бољу утакмицу у односу на претходних пар кола. Полако почињемо да долазимо до своје игре и форме која нам је потребна за наставак такмичења и финале Купа које нас очекује. Већ смо усмерени на следеће коло и утакмицу са Убом, која нас очекује у петак. Оно што је битно, вечерас су девојке које немају прилику да буду у терену искористиле шансу, пре свих мислим на Невену Сајић, што показује само да нам је ростер дугачак и да можемо да рачунамо на сваку од ових девојака”, закључио је Жакић.

Дејан Десница, нови тренер Спартака, био је задовољан залагањем његове екипе у вечерашњем мечу.

”Мени је ово прва утакмица са екипом Спартака и нисам досад имао шансу да урадим велики број тренинга, поготово што смо имали доста здравствених проблема. С обзиром на то да смо заједно одрадили два тренинга, задовољан сам залагањем и како смо одиграли. Резултатски није ни могуће да то одмах дође, поготово што екипа ТЕНТ-а претендује на титулу. Надам се да ће већ на првој следећој утакмици то бити доста боље и стабилније, само да нас послужи здравље и да будемо комплетни”, рекао је Десница.

 

Наташа Чикуц Динс и Јована Цветковић биле су најрасположеније играчице у табору победничке екипе са по 15 освојених поена, док се код домаћина истакла Сара Клисура са 12.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

ТЕНТ ће у наредном колу дочекати Уб, док ће Спартак гостовати Партизану Ефбет.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!