Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Пазовчанке успешне у дербију кола!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове забележиле су тријумф у дербију 20. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Шампион Србије је вечерас, као гост, надиграо Уб са 3:1, по сетовима 25:19, 22:25, 25:22 и 25:21.

Овом победом, Пазовчанке су наставиле са одличним партијама и стигле су надомак овере прве позиције на табели пред почетак најзанимљивијег дела сезоне. Са друге стране, Убљанке су везале други пораз, али су и након овог кола задржале пету позицију.

Уб је одличним сервисима најпре Раде Перовић, а потом и Анђелке Новосел и Николине Зарић одмах наговестио да ће у овој утакмици пружити свој максимум и повео је са 6:2. Убрзо је свој поентерски допринос дала и Алфонсо Бенитез, али је у тим моментима почело да се буди и Јединство. За тили час су изабранице Јова Цаковића поенима Иве Шућуровић и успешним блоковима Бранке Тице стигле до преокрета и вођства од 12:10. Међутим, Убљанке нису желеле тако лако да се предају, пошто су у наредних неколико поена успеле да анулирају предност ривала, а потом и да поново поведу (18:17). Иако се публика у хали понадала да домаћа екипа има шансу да из првог периода изађе као победник, тандем Осмајић – Тица је имао другачије планове. Управо су њих две, при поменутом вођству Уба, режирале сјајну серију своје екипе од 8:1, која је била довољна за почетно вођство Пазовчанки – 25:19.

Истинску борбу и сјајну одбојкашку представу имали смо прилике да пратимо у другом сету. Поучене искуством из завршнице претходне деонице, изабранице Маријане Боричић су веома агресивно ушле у други период и повеле су са 9:2. Ипак, тада је на сцену поново ступила Бранка Тица, која је поентерски предводила своју екипу до новог преокрета и вођства од 16:14. Али, ни ту није био крај узбуђењима. Уб је у тим моментима схватио да му се смеши сценарио из претходног сета и желео је пошто - пото да га избегне. Испоставило се убрзо да му је то и пошло за руком, јер је у наредних неколико поена, понајвише захваљујући тандему Бенитез – Цветићанин, успео да врати предност на своју страну и стекне залиху која му је била и више него довољна за изједначење – 25:22.

Као што се и очекивало, трећи период био је најзанимљивији, али и преломни. Након уводног вођства Пазовчанки од 5:3, Уб је стигао до преокрета и минималног вођства, које је, уз кратке паузе, вешто чувао све до саме завршнице. Покушавало је Јединство на све начине током ове деонице да сломи отпор противника, али и када је успевало да на кратко преузме предност, домаћин ју је врло брзо враћао на своју страну. На крају, читав сет стао је у последњих неколико поена. На семафору је засијало 22:22, када је шампион Србије поенима Тамаре Миљевић и Иване Недељковић по други пут повео на утакмици – 25:22.

Решена је била експедиција Јова Цаковића да у четвртом сету оконча  овај дерби кола у своју корист. Убрзо смо добили и потврду тога, пошто је екипа из Старе Пазове већ на старту стекла лепу резултатску залиху (10:5). Иако је Уб на све начине покушавао да ухвати прикључак, лека за игру шампиона Србије просто није било. Тако су Пазовчанке, заслугама читаве екипе, у завршници стигле до четири меч лопте, које су биле и више него довољне за нови тријумф – 25:21.

Бранка Тица, примач Јединства, истакла је да се њена екипа и даље прилагођава на нову тактику, али и да је иза њих један тежак период.

Желим да честитам својој екипи на још једној победи. Тешка утакмица за нас, јер је екипа Уба као и увек била тежак противник. После повреде Уне која се десила у финалу Купа Србије, ми се и даље сналазимо и прилагођавамо на нову расподелу лопти, али сматрам да нам добро иде. Драго ми је да смо успеле да испоштујемо све што смо се договориле са тренером и морам да кажем да је један тежак период иза нас, напоран физички. Драго ми је да смо успели из свега тога да извучемо максимум и да смо се усталили на првој позицији на табели, рекла је одбојкашица Јединства.

Управо је Бранка Тица била најрасположенија у победи своје екипе са учинком од сјајних 30 поена, док се на другој страни истакла Анет Алфонсо Бенитез са 25 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Јединство ће у претпоследњем колу регуларног дела дочекати Омладинац, док ће Уб гостовати Железничару.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!