Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда сигурна, тесна победа Уба

Одбојкашице Црвене звезде, вечерас код куће, у 13. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге, забележиле су победу против екипе Инђије са 3:0, по сетовима 25:14, 25:10 и 25:15. Утакмица која се вечерас играла у Суботици између Уба и домаћина Спартака, завршена је победом Убљанки након велике борбе резултатом 3:2, по сетовима 25:16, 25:17, 26:28, 17:25 и 15:11.

Црвена звезда – Инђија

Звезда је под палицом новог шефа стручног штаба, Милана Гршића, забележила убедљив тријумф. Млади тренер се средином недеље вратио у Љутице Богдана, али овог пута у улози првог тренера.

У првом периоду Црвена звезда је кренула оштро и на самом старту повела са 7:1. Како је текао сет, тако се и предност црвено-белих повећавала и у једном тренутку имале су чак 12 поена разлике (20:8). Била је то недостижна предност за Инђију и Звезда је повела са 1:0.

Где су стале у првом, наставила је екипа из Београду у другом сету. Стекле су вођство у раној фази сета са 9:3, а серијом од девет поена дошле до велике предности од 21:7. Успела је домаћа екипа да дуплира предност и дође на корак до победе у овом дуелу.

Кренула је добро екипа Инђије у трећем периоду и повела са 8:4, па 10:6. Међутим, одлучна је била Црена звезда да заврши утакмицу у овом сету и брзо су дошле до изједначења, а затим и серијом од девет поена повеле са 22:13. Уследиле су 10 меч лопти, а одмах другу црвено-беле реализовале су у своју корист и донеле нова три бода својој екипи.

Играчица Црвене звезде, Јелена Лазић, честитала је својој екипи на убедљивој победи.

„Можда је победа очекивана, али ми излазимо из мало тежег периода. Заиста нам значи ова победа, поготово што је са максималним резултатом. Одиграле смо целу утакмицу дисциплиновано, испоштовале смо све што смо се договорали на састанцима и то је резултирало оваквом игром. Такође, мотивација и жеља је била на завидном нивоу“, рекла је Лазић.

Тренер Звезде, Милан Гршић, рекао је да је презадовољан победом, с обзиром на здравствено стање појединих играчица.

„Морамо да будемо задовољни, девојке су вечерас показале висок ниво игре. Имали смо мали пад у трећем сету, али успели смо поново да се вратимо и да утакмицу приведемо на крају у нашу корист. Најбитније да смо остварили победу, како би паузу у првенству искористили да се консулидујемо и да за наставак будемо још спремнији“, закључио је Гршић.

Најефикаснија у домаћем тиму била је Ана Ашоња са 14 поена, док се у противничком тиму највише истакла Теодора Исаиловић са 9.

Спартак – Уб

Повеле су Убљанке на самом почетку првог периода са 8:4, па 12:5. Наставиле су да ређају поене, а серијом од пет поена стигле до вођства од 10 поена разлике (19:9). Одржавале су предност до самог краја и успеле су да поведу 1:0.

Ушао је Спартак боље у други сет и повео на почетку са 5:2, па 11:6. Нису се предавале изабранице Маријане Боричић и поравнале су резултат, а потом и преокренуле у своју корист. Држале су вођство у својим рукама до саме завршнице и са 25:17 успеле да дуплирају предност.

У трећем периоду игре предност се константно смењивала до завршнице сета, а онда је уследила игра поен за поен. Успеле су Убљанке да спасу четири сет лопте, али ипак екипа Спартака је пету реализовала у своју корист и смањила предност противничке екипе.

Наставила је екипа из Суботице са добром игром у четвртом сету. Повеле су на почетку са 10:5, а серијом од седам поена стигле су до вођства од 17:7. Нису дале ниједног тренутка противничкој екипи да се приближи и са 25:17 одвеле су утакмицу у тај-брејк.

Почетак одлучујућег сета био је на страни Убљанки које су повеле са 6:3. Успео је Спартак да поравна резултат и уследила је игра поен за поен. После велике борбе и са једне и са друге стране, Уб је направио четири узастопна поена и стигао је до меч лопте. Спасио је тим Спартака једну, али противничка екипа је одмах другу меч лопту реализовала у своју корист и тако стигла до победе.

Либеро Уба, Сања Ђурђевић, задовољна је победом, а паузу која следи њен тим и она ће искористити да се врате још боље у наставак такмичења.

„С обзиром да је ово последња утакмица у полусезони и да је дуг пут до Суботице нисмо очекивале лак дуел. Ушле смо сконцентрисано од самог почетка, први сет смо одрадиле како треба, док је други био у измењеном саставу. Мало смо се опустиле, али битно је на крају да смо извукле два бода и да смо завршиле меч победом“, закључила је Ђурђевић.

Најефикаснија играчица Уба била је Анђелка Новосел са 22, док се у противничкој екипи највише истакла Ивана Радоњић са истим бројем поена.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!