Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Познати сви полуфиналисти плеј-офа у конкуренцији одбојкашица

Вечерас су одигране друге утакмице четвртфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге у конкуренцији одбојкашица. Иако се очекивало да ћемо између неких екипа имати прилику да гледамо и трећи сусрет, сви овосезонски полуфиналисти су већ сада познати.

Партизан Сокербет – Црвена звезда 0:3 (17:25, 20:25, 26:28)

Актуелне освајачице Купа Србије, још једном су оствариле победу над вечитим ривалом и на убедљив начин пласирале су се међу четири најбоље екипе.

Звезда је утакмицу отворила серијом 7:1, и на почетку наговестила да ће она водити главну реч у овом мечу. Ова велика предност на почетку омогућила је тиму Милана Гршића да заигра нешто опуштеније, што је Партизан знао да казни и сјајном блок игром је пришао на поен заостатка (14:15). Ипак, брзо су се тргнуле црвено-беле даме и до краја сета без превише муке стигле су до вођства. Све до средине другог дела игре вођена је уједначена борба, у којој је Звезда повремено имала предност. Половином сета је екипа са Маракане убацила у пету брзину и стигла је до осам поена разлике. До краја више није било узбуђења и Црвена звезда је дуплирала вођство. Трећи, и уједно последњи сет био је најзанимљивији. И једна и друга екипа је дала свој максимум, и имали смо прилику да гледамо праву резултатску клацкалицу. Тако је било до самог финиша, у којем је Звезда имала више стрпљења и концентрације, што јој је донело победу и пласман у полуфинале.

Јелена Лазић, одбојкашица Црвене звезде, каже да је њена екипа контролисала ову утакмицу: „Честитам својој екипи и читавом стручном штабу на проласку у полуфинале. Мислим да смо ми поприлично контролисали ову утакмицу. Можда је најбољи показатељ за то и завршница трећег сета, у којој смо успели до преокренемо резултат и победимо. Можда смо имали малих осцилација, које у полуфинале  против екипе као што је Јединство, не би смели да дозволимо. Најважније је да са две максималне победе улазимо у полуфинале“ – закључила је Јелена.

cfs13

Најефикаснија у победи своје екипе била је Дајана Бошковић са 17 поена, док је код домаћина Ксенија Томић освојила 15. Црвена звезда ће се за финале борити са Јединством из Старе Пазове.

ТЕНТ – ЖОК Уб 2:3 (22:25, 25:19, 25:21, 21:25, 9:15)

Најзанимљивија утакмица четвртфинала одиграна је у Обреновцу. Уб је после велике борбе и пет сетова успео да савлада домаћи ТЕНТ и пласира се у полуфинале. Уколико нисте имали прилику да меч одгледате на Ју-тјуб каналу Одбојкашког савеза Србије, извештај са утакмице, као и изјаве актера можете погледати ОВДЕ.

cfs14

ГЖОК Срем – Јединство Стара Пазова 1:3 (25:23, 7:25, 14:25, 8:25)

Јединство се заслужено нашло међу четири најбоље екипе, пошто је и други пут надиграло Срем.

Током читавог уводног сета имали смо прилику да пратимо велику борбу. Вођство се константно смењивало на обе стране и све до самог финиша није било јасно ко ће изаћи као победник из овог сета. На крају је мирнија била домаћа екипа која је и повела са 1:0. Вођство ривала је у великој мери утицало на гостујућу екипу, која је врло брзо стигла до изједначења. Колико је екипа коју предводи Јово Цаковић била ефектна и доминантна, сведочи чињеница да је ривалу допустила да освоји свега седам поена. Иста слика виђена је и у наредна два сета, у којима је Срем укупно забележио 22 поена и на тај начин је Јединство обезбедило место међу четири најбоље екипе.

Миња Осмајић, средњи блокер Јединства, дала је свој коментар на вечерашњу утакмицу: „Одиграли смо сасвим добру утакмицу вечерас. У првом сету смо правиле неке баналне грешке, које је противник знао да искористи и стигне до вођства. Међутим, у осталим сетовима смо одиграли одлично, баш како доликује нашем тиму“ – рекла је Миња.

cfs15

Најрасположенија у тиму из Старе Пазове била је Бранка Тица са 19 поена, док је у екипи Срема, Дуња Грбић додала 15. Јединство ће у полуфиналу играти са Црвеном звездом.

Инђија – Железничар Лајковац 0:3 (13:25, 22:25, 18:25)

Тим Бранка Ковачевића пласирао се у полуфинале, пошто су још једном максималним резултатом поразио Инђију.

Почетак меча био је у знаку екипе из Лајковца. Од старта до краја је диктирао темпо и врло лако је преко сјајних сервиса и одличне блок игре стигао до предности од 1:0. Током читавог другог дела меча вођена је велика борба и резултат је углавно био у егалу. Тек су у самој завршници Лајковчанке успеле да се изборе са расположеним ривалом и стигле су до убедљиве предности. У трећем периоду је Железничар само потврдио свој квалитет и са максималних 3:0 је стигао до полуфинала.

Бранко Ковачевић, стратег Железничара, сматра да је његова екипа преболела пораз у  финалу Купа Србије: „По мом мишљењу смо одиграли довољно добро. Мислим да смо преболели пораз у финалу Купа Србије и да смо у четвртфиналу одиграли коректно. Иако је Инђија знала ове године да прави проблеме фаворитима, ми им нисмо дозволили да узму сет“ – истакао је Ковачевић.

Вечерас се на терену, у победничком тиму, највише истакла Јована Миросављевић са 18 поена, док је код домаћина Теодора Обреновић освојила 12. Железничар ће у полуфиналу плеј-офа снаге одмерити са Убом у репризи прошлогодишњег финала Купа Србије.

Полуфиналне утакмице плеј-офа на програму су 22, 25. и 28. марта.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!