Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Победа Инђије за Сару и Ивану

Одбојкашице Инђије су се победом опростиле од од своје публике на крају суперлигашког такмичења.


Праву одбојкашку драму су приредиле одбојкашице Инђије и суботичког Спартака у инђијској хали спортова. Ове две екипе су у два меча одиграле укупно десет сетова. Фортуна је била на страни Спартака у хали Дудова Шума, а Инђије на свом терену пред око 250 гледалаца. У Суботици је Инђија водила са 2:0 у сетовима, а овог пута су опет гошће имале ту предност.

Први сет Спартак је добио релативно сигурном игром са 25:17. У другом је то било знатно теже јер се играло на разлику, 29:27. Било је то великих 2:0 за Суботичанке. Трећи сет Инђија је одлично отварила. Играле су полетно, сигурно и чини се по први пут су сет добиле у самој завршници, која је током сезоне била врло проблематична (25:23). Четврти сет Спартак је боље отварио. Та игра није дуго трајала јер је Инђија брзо стигла до 15:9. У наставку, домаће одбојкашице одбиле су налет "плавих голубица" и привеле сет крају резултатом 25:21.

У петом сету, на поен Теодоре Исаиловић, Инђија је имала чак седам сет лопти. Ниједну није искористила. Ипак, после поравнања резултата, два поена, након грешке Ноне Коцић и ас-сервиса Исаиловић, завршава се драма (17:15).

За Инђинчанке је то била осма победа у сезони, овог пута довољна само за девето место на табели. Остаје велики жал у екипи из Инђије за поразима у Суботици, те на свом терену од Омладинца, Срема, Партизан Ефбета. Списак превише дугачак да би био случајан.

Суботичанке настављају трку, сада у плеј-офу, а Инђија одлази на паузу од седам месеци без првенствених утакмица. Играчице Инђије, Сара Компировић и Ивана Љубичић су одиграле свој последњи меч у дресу овог клуба и то на сјајан начин. 

"И данас смо имали прилику да видимо једну сјајну одбојку. Једну потпуно луду утакмицу, где смо опет показали оне своје слабости које смо показивали током целе године. Видели сте да ни 14:9 није довољно. Сећам се неких историјских утакмица где су се губиле титуле на том резултату. Једне године је то урадила Црвена Звезда под вођством Зорана Терзића, једне године Јединство из Ужица под вођством Дарка Закоча. Дешава се то у женској одбојци. Никада није готово док судија не покаже знак за крај утакмице. Једна емотивна утакмица за све нас. Без резултског значаја. Али, сигурно знамо да је ова била опроштајна утакмица за најмање две играчице. Ивана Љубичић и Сара Компировић завршавају играње на овом нивоу. Запослиле су се. Лепо је када је овако завршено управо због тога", истакао је тренер ОК Инђија, Никола Јерковић.

"Утакмица са два дела. Апсолутно прва два сета у нашу корист. И онда један потпуно другачији трећи, четврти, па и пети сет где се боље снашла домаћа екипа. Имали смо можда и у петом сету неке шансе. Стигли смо са 14:9, на 14:14. Неке одлуке које нису биле у нашу корист, утицале на то да лоше завршимо сет и утакмицу. Волео бих да нас очекује занимљив плаy-оф. Да ову успешну сезону за нас покушамо да завршимо на најбољи начин", ракао је на крају утакмице тренер ЖОК Спартак, Саша Недељковић.

Инђија. Хала спортова, гледалаца око 250. Судије: Станислава Симић и Владан Тодоровић.

Инђија - Спартак 3:2 (17:25, 27:29, 25.23, 25:21, 17:15)

Инђија: Барнак 8, Исаиловић 18, Данијела Андрић 1, Закић 7, Компировић 11, Обреновић (К) 17, Зубац (Л-1).
Клупа: Шорак, Љубичић 3, Јеринић, Јана Андрић, Кнежевић 11, Ивковић 6, Китановић (Л-2).
Тренер: Никола Јерковић

Спартак: Грабанов 2, Коцић 31, Џаковић 15, Матић 15, Баић 9, Сипић 16, Ивковић (Л-1).
Клупа: Јерковић 4, Родић, Королија 3, Жигић (Л-2).
Тренер: Саша Недељковић

Слика и текст: Анђелко Белић, sportin.biz

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!