Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство након драме на Бањици извојевало мајсторицу!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове забележиле су велику победу у другој полуфиналној утакмици плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, као гошће, поразиле Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:17, 21:25, 18:25, 25:16 и 16:14.

Сјајну одбојку гледали смо ове вечере на Бањици, у којој су изабранице Јова Цаковића након више од два сата велике борбе избориле трећу, одлучујућу утакмицу.

Тандем Клегер-Живојиновић, донео је црвено-белим дама рану резултатску залиху и деловало је да уколико Звезда настави у том ритму, Јединство неће имати велике шансе (6:3). Међутим, није дуго требало изабраницама Јова Цаковића да најпре ухвате прикључак, а потом и преокрену резултат у своју корист (10:7). Наставило је Јединство у истом ритму и у даљем току овог уводног сета преко Тамаре Миљевић, уз помоћ Исидоре Коцкаревић и Марије Миљевић, повело са великих 20:12. Већ тада је било јасно да ће Пазовчанке прве стићи до предности, што се убрзо и догодило и гошће су на 25:17 повеле са 1:0 у сетовима.

Права резултатска клацкалица виђена је у првом делу друге деонице. Обе екипе су се константно смењивале у вођству и тако је било све до резултата 18:18. У тим тренуцима на сцену је ступила Јелена Стојић, која је уз подршку Клегер и Живојиновић, режирала серију од 5:1. Овај налет био је и више него довољан домаћину, који је други сет окончао у своју корист са 25:21 и на тај начин поравнао укупан резултат.

Освајање претходне деонице дало је неопходну инјекцију самопоуздања црвено-белим дамама, које у током читавог трећег периода играле као у трансу. Иако је Јединство на све начине покушало да заустави ривала, лека за нападе Ане Клегер просто није било. Управо је Кубанка поентерски предводила своју тим у овом сету. Јединство је било у игри све до резултата 12:12 у корист домаћина, када је Звезда убацила у пету брзину и до краја је ривалу препустила свега шест поена – 25:18.

Иако је све ишло ка томе да ће Звезда после две утакмице, другу годину у низу изборити финале Суперлиге, Јединство је имало још много тога да покаже у наставку. Имала је домаћа екипа вођство до резултата 7:6, када је почела да греши, што је Јединство одмах искористило и серијом од 5:0, направило је лепу залиху. Међутим, имала је Звезда спреман одговор и истом мером узвратила је ривалу, што јој је донело ново вођство (12:11). Пробудио је овај повратак домаћина инат у гостујућем тиму, којем је било јасно да уколико се омдах не пробуди, од финала неће бити ништа. Предвођене капитеном Коцкаревић, као и Тицом и Осмајић, Пазовчанке су направиле велику серију од 14:4, која им је донела жељени пети сет.

А тамо само гледали љуту борбу обе екипа. Прву превагу направила је Звезда и још једном на иницијативу Клегер и Живојиновић повела са 5:3. Није дуго требало тиму Јова Цаковића да се врати, а убрзо и преокрене резултат на 10:9. Веома неизвесно било је до самог краја, у којем је тим Ратка Павличевића први дошао до вођства. Дигло је то температуру на гостујућој клупи, пошто је Јово Цаковић био убеђен да је судија погрешио. Потрајало је протестовање стратега Јединства након чега је судија одлучио да га искључи. Иако су многи мислили да ће то деморалисати гошће, оне су само добиле додатни мотив, који им је убрзо дао крила и на крају су са 16:14, избориле мајсторицу!

Миња Осмајић, блокер Јединства, била је веома срећна након велике победе у гостима.

„Честитам мојим девојкама на храбрости пре свега. Стварно су одрадиле све што смо се договрали пре и у току меча. Заиста ми је драго што смо победиле и избориле трећу утакмицу. Чекамо мајсторицу, па ћемо видети ко ће бити најбољи“, рекла је Миња.

Најефикаснија у победи свог тима била је Тамара Миљевић са 22 поена, док се код домаћина итекако истакла Ана Клегер са 29.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Трећа, одлучујућа утакмица на програму је у уторак, 11. априла, са почетком у 18.15 часова, уз директан пренос на РТС-у 2.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!