Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Отписани Борац поклонио навијачима изненађујућу победу!

Одбојкаши Борца из Старчева направили су једно од најпријатнијих изненађења овогодишњег шампионата у оквиру 21. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Борац је вечерас, на свом терену, надиграо Војводину са 3:2, по сетовима 25:22, 14:25, 14:25, 25:22 и 15:10.

Иако је још од пре две недеље познато да ће се тим из Старчева наредне сезоне вратити у Прву лигу, то није спречило изабранике Војислава Павловића да надиграју актуелног освајача Суперкупа и Купа Србије и завршницу регуларног дела сезоне учине још занимљивијом за остале екипе.  

Права резултатска клацкалица виђена је у уводном периоду. Као што се и очекивало, Војводина је након уводних 11:11, преузела вођство, али је Борац за тили час стигао до преокрета. У наставку се предност на семафору константно смењивала све до резултата 21:20, у корист гостију. Тада је домаћин поенима Ћировића и Франциска кренуо у јуриш и на изненађење многих је серијом од 5:1, повео је са 1:0..

Дешавања из завршнице претходног сета и те како су позитивно утицала на актуелног освајача Купа Србије, који је у наставку утакмице заиграо доста ангажованије. Тако су изабраници Марка Наранчића од самог старта друге деонице стекли лепу резултатску залиху (14:6), коју су како се сет ближио крају само повећавали и убрзо су стигли до изједначења – 25:14.

Готово идентичан сценарио виђена је и у трећем периоду. Заслугама читаве екипе, а поготово Бајандића, Убипарипа и Станковића, Војводина је од самог почетка сета играла доминантно, уз мали број грешака. Све то је утицало да Новосађани, баш као и у минулом периоду стекну особну предност, коју су у финишу лако материјализовали и са 25:14, дошли су до заслуженог преокрета.

И таман када су сви помислили да је освајање уводног сета била пука случајност и срећа, одбојкаши Борца су одлучили то да демантују. Иако су и они сами знали да не постоји шанса да опстану у елити, све до краја утакмице борили су се као да им је она пресудна. Управо је такав приступ пореметио фаворизованог госта, који је од првог до последњег поена покушавао да ухвати прикључак за домаћим тимом, али му то није пошло за руком. На крају је Борац био довољно смирен и концентрисан у завршници и са 25:22, одвео је утакмицу у тај-брејк.

А тамо је новосадски тим доживео нови шок. Бриљирао је на почетку одлучујућег сета Франциско, који је поенима из напада, али и успешним блоком, омогућио свом тиму да стекне залиху од 6:1. Испоставило се убрзо да је управо сјајан старт домаће екипе био пресудан, пошто Војводина до краја није успела да се резултатски приближи ривалу. У завршним моментима утакмице, Борац је стекао чак седам меч лопти, да би кроз неколико тренутака искористио четврту шансу и стигао до импресивне победе – 15:10.

Војислав Павловић, тренер Борца, истакао је да његова екипа није имала шта да изгуби у овом сусрету.

”Мислим да се Војводина већ сада припрема за плеј-оф и да су због тога мало лошије одиграли. Искрено, не верујем да су нас потценили. Са друге стране, ми нисмо имали шта да изгубимо, пошто смо испали пре две кола. Ипак, договорили смо се да дамо све од себе, а тако смо и играли. У првом сету смо били добри, онда два сета лоши. У четвртом и петом смо држали пријем и нисмо много грешили. Драго ми је због публике у Панчеву, која нас је пратила читаве сезоне, да смо последње коло код куће окончали победом”, закључио је Павловић.  

Иван Ћировић предводио је свој тим до велике победе са 20 освојених поена, док је са друге стране исти учинак забележио и Лазар Бајандић.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Борац ће се од елите опростити у Пожаревцу на гостовању Младом раднику, док ће Војводина у последњем колу дочекати Рибницу.  

ФОТО: Subotica.Info

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!