Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

”Дежа ви” у дуелу Вождова и Лала: Карађорђе обезбедио полуфинале и наставио да пише историју!  

by Душан Крстић

Одбојкаши Карађорђа из Тополе пласирали су се у полуфинале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Тополци су вечерас, у Новом Саду, још једном након истинске борбе надиграли Војводину са 3:2, по сетовима 24:26, 19:25, 25:21, 25:19 и 15:13.

Након свега што се догодило у среду увече у Тополи, нико са сигурношћу није смео да једног од вечерашњих ривала стави у улогу фаворита. Познато је свима било да је мала сала СПЕНС-а годинама уназад била ретко освојива тврђава, али и да Вождови вечерас долазе са пуном артиљеријом како би доказали да пласман на крају лигашког дела сезоне није била случајност. А онда, свима у хали, али и онима који су утакмицу пратили путем малих и великих екрана, догодио се ”дежа ви”, илити на српском – већ виђено. Новосађани су прокоцкали све што су освојили у прва два сета и сами себи потписали елиминацију већ у четвртфиналу плеј-офа. Додуше, умногоме им је у томе помогао и Карађорђе, који и поред великог заостатка поново није раширио белу заставу, већ је наставио са борбом, која се и те како на крају исплатила.

Тандем Бајандић – Рудић је већ на самом старту утакмице наговестио да ће вечерас Војводина силовито кренути на победу, која би серију вратила у Тополу. Након уводног вођства од 8:4, Карађорђе је накратко успео да средином сета ухвати прикључак за ривалом и приђе на поен заостатка (12:11), али је Војводина поново преко Бајандића и овог пута Убипарипа вратила осетнију предност на своју страну (18:14). Ипак, ту узбуђењима није био крај. Вождови се нису предавали и кренули су у јуриш, који им је убрзо донео преокрет (20:18). У томе су им, поред блокова Бекрића и Бошњака, уз ас сервис Вемића, помогле грешке ривала. Наставили су у истом ритму Тополци у самом финишу сета и стигли су до две сет лопте (24:22), али је екипа Марка Наранчића смогла снаге, и одличном игром на свим пољима везала је четири поена, која су била довољна за вођство – 26:24.

Након краха у финишу претходне, видно је тим из Тополе био уздрман на отварању друге деонице. Приметиле су то ”лале” и одлучиле су да то одмах материјализују. За то се постарао Бајандић, који је са три везана аса, уз поене Станковића, омогућио својој екипи да поведе са 16:10. Испоставило се убрзо, и поред свих покушаја, да је ова предност била недостижна за госте, пошто је Војводина и у наставку била решена да дуплира предност, а ускоро јој је то са 25:18, и пошло за руком.

Поучени искуствима од пре неколико дана, знали су Новосађани да велика предност не сме да их завара и да морају и у трећем сету да пруже свој максимум. Деловало је на старту да су на добром путу да избегну сценарио из првог меча, јер су рану предност вешто чували како се сет ближио крају. Ипак, тако је било до резултата 18:17, у корист домаћина, када је на сцену ступио Алија Бекрић, који је у наставку био потпуна енигма за домаћина. Одличан је примач Карађорђа био у свим сегментима, а када му је подршку у одбрани пружио и Вемић, Војводина се ништа није питала. Тако су гости при поменутом вођству ривала направили серију од 8:2, и на тај начин смањили су укупно вођство.

Да се коло среће често окреће, добили смо потврду у четвртој деоници. Освајањем трећег сета, Вождови су пребацили притисак на ривала, који у наставку и није баш најбоље могао да се носи са њиме. Доминантан је на почетку треће деонице био Надаждин, који је свом тиму омогућио да поведе са 10:5, да би Бошњак и Бекрић у наставку ту предност повећали на 16:10. Иако је Војводина у наредних неколико поена наговестила да се још увек није предала, ускоро је поново својим грешкама прокрчила пут ривалу до растерећене завршнице, у којој је Карађорђе са 25:19, изборио тај-брејк.  

Тада је већ рачуница била јасна. Војводини је освајање одлучујућег сета био императив, док је Карађорђе могао да одигра и растерећеније, али би сав труд из претходна два сета пао у воду. Зато је чета Невена Мајсторовића агресивно ушла у тај-брејк, али је Војводина на промену страна отишла са минималном предношћу (8:7). Истинска борба настављена је и у даљем току петог периода, а преломни моменат догодио се у самом финишу. При резултату 12:11, у корист домаћина, Вождови су везали три поена и стигли до меч лопти, да би ускоро искористили другу шансу за велику победу и пласман у полуфинале.

Алија Бекрић био је херој своје екипе, пошто је у одличној утакмици бројао до  20 поена, а испратио га је Милош Надаждин са 18. У новосадској екипи Лазар Бајандић је освојио утешних 14, а Филип Савовски 13 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Карађорђе ће у полуфиналу укрстити копља са Црвеном звездом, која је вечерас по други пут надиграла Таково. Борбе за финале на програму су 5. и 8. априла, док је евентуална мајсторица заказана за 11. април.

Odbojkica prodavnica enter400

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!