Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

(Упознајте суперлигаше) Дубочица, Ниш, Јединство, Рибница: Опстанак па плеј-оф, тим редом

by Душан Крстић

Одбојкаши Црвене звезде и Војводине Моцарт су нам у суботу поклонили премијеру нове сезоне за памћење. Утакмицом са прегршт преокрета и одличних потеза поставили су високи стандард очекивања у новој сезони. Сада је дошло време за оно што смо са нестрпљењем чекали више од пет месеци. Овог викенда се на терене широм Србије коначно враћа Банка Поштанска штедионица Суперлига. Како бисмо се сви заједно што боље припремили за наступајућа узбуђења, одлучили смо да вам у наредна три дана представимо све екипе које ће ове године бити чланови елите.

ДУБОЧИЦА (Лесковац)

Екипа из Лесковца живи најславније дане у својој историји. Прошле сезоне, Дубочица је на више него убедљив начин обезбедила промоцију у Суперлигу Србије, пошто је у другом рангу такмичењу остварила учинак од 21 победе и само једног пораза. Ове године ће имати прилику да се надмеће са најјачим клубовима у нашој земљи, а сигурно је да ће свака утакмица која се буде играла у Лесковцу бити прави спектакл. На то су нас већ навикли организатори, посебно када су на крају прошле сезоне приредили незаборавну прославу пласмана у Суперлигу. Задржали су Лесковчани окосницу екипе која је направила сјајан резултат прошле сезоне, а када се на то додају и перспективна појачања, попут примача Марка Максимовића који је стигао из Такова, стиче се утисак да ће Дубочица бити ”тврд орах” свакој суперлигашкој екипи. Ипак, за тренера Марјана Николића у дебитантској сезони први циљ је опстанак у елити.

”Прва и основна амбиција је опстанак. С обзиром на то да смо ове године по први пут ушли у најјачи ранг такмичења, сматрамо да имамо много да учимо, напредујемо и да се доказујемо. Мислим да је то примерено за прву годину, односно прву сезону нашег играња у Суперлиги. Наравно, нећемо се тиме задовољити, јер ако добијемо шансу искористићемо је да направимо нешто више. Ипак, тренутно је опстанак примарни циљ”, рекао је Николић.

sln12

Првих пет утакмица Дубочице: Ниш (Д), Раднички доо (Г), Таково (Д), Млади радник (Г) и Војводина Моцарт (Д).

НИШ

Морале су Нишлије да се на крају прошле сезоне боре за опстанак у Суперлиги. Иако су у двомечу са Новим Пазаром у оквиру баража успели да обезбеде учешће у најјачем рангу и ове сезоне, стиче се утисак да је резултат могао да буде много бољи. Поготово када се узме у обзир да је Ниш прошле сезоне у једном тренутку чак био и лидер првенства, савладавши тадашњег шампиона Партизан са максималних 3:0. Ипак, одласком појединих играча, почела је цела екипа да посустаје, али је на крају опстанак обезбедђен. Ове године можемо да очекујемо један нови Ниш, састављен махом од младих играча, који су прошле сезоне имали прилику да заиграју у Суперлиги. То потврђује и Драган Светозаревић, тренер Ниша, који од своје екипе очекује да залагањем оствари што бољи резултат.

”Сигурно да смо од почетка у кругу кандидата за испадање. Доста екипа се из године у годину стабилизовало и појачавало, а поготово су Звезда и Партизан су дошли до неког вишег нивоа. Такође, и Војводина и Раднички годинама стабилно гурају, док Карађорђе сваке сезоне напредује. Остале екипе, укључујући и нас, налазе се на позицијама између борбе за опстанак и борбе за плеј-оф. Наравно да ће на крајњи резултат у великој мери утицати и појачања. Свакако, очекује нас сезона пуна изазова и доказивања. Ми ни прошле године нисмо били фаворити, па смо приказивали добру игру, уз пуно успона и падова. Задржали смо одређен број играча који су прошле сезоне стекли неко искуство, тако да ове године могу да одиграју још боље. На нама је да се боримо и да млади добијају још више шанси. Сезона ће бити тешка, али исто тако очекујемо да се клуб стабилизује и добије додатну помоћ од Града, што ће нама олакшати пут ка опстанку, а можда и у борби за осмо место”, закључио је Светозаревић.

Првих пет утакмица Ниша: Дубочица (Г), Црвена звезда (Д), Рибница (Г), Партизан Коптех (Д) и Карађорђе (Г).

ЈЕДИНСТВО (Стара Пазова)

Годинама уназад, најискуснија екипа у Суперлиги, успева да остане члан елите. Тако је било и прошле године, када је тим Жељка Вукелића био надомак пласмана у плеј-оф. Ипак, ни победа против актуелног шампиона Црвене звезде није била довољна за финално разигравање, али чини се да је Јединство опстанком испунило зацртани циљ. Ове године можемо да очекујемо још искуснију екипу. Поготово што су на место средњег блокера дошли прекаљени Новица Бјелица, који је у претходним сезонама на сјајан начин бранио боје Партизана и донео му четири трофеја, као и Чедомир Станковић, који има вишегодишње искуство у домаћем првенству. Управо ће Новица ове године чинити убитачан тандем са братом Гораном, а уз подршку Тома Мицића, Мирослава Радишића и осталих играча, без сумње ћемо имати прилику да у Старој Пазови поред женске, гледамо и одличну мушку одбојку, чему се нада и стратег Јединства. 

”Цела одбојкашка јавност зна да су Новица Бјелица и Чедомир Станковић потписали за нас од ове сезоне. Костур екипе је остао исти и надам се да ће ове године бити лакше да опстанемо. Сваки следећи напредак на табели је више од очекиваног. Сви знају да је екипа старија, али сваки играч и даље има мотивације, жеље и воље да се бори за што бољи резултат. По презименима може да се каже да имамо добру екипу, што и јесте, јер су појединачно они одиграли мноштво великих мечева што за репрезентацију, што у иностранству и освојили велики број трофеја. Сада то треба поприлично добро склопити, а у исто време задржати им и мотивацију за успехом”, истакао је Вукелић.

Првих пет утакмица Јединства: Млади радник (Г), Партизан Коптех (Д), Војводина Моцарт (Г), Карађорђе (Д) и Спартак (Г).

РИБНИЦА (Краљево)

Још једна веома искусна екипа која ће се борити за што бољи пласман у Суперлиги биће управо краљевачка Рибница. Прошле године су Краљевчанима недостајала само два бода за пласман у плеј-оф, што ће покушати да исправе ове године. Екипа се није превише променила, пошто ће и ове сезоне окосницу тима чинити дугогодишњи чланови ”мускетара” на челу са Иваном Тодоровићем и Младеном Бојовићем. Иако је дошло до одређених одлазака, као што је то био случај са Владимиром Гајовићем, који се преселио у Крагујевац, тренер Милош Живановић одлучио је да направи спој младости и искуства, што види као добитну комбинацију за добар пласман.

”Тим неће бити знатно промењен, јер је већина играча остала са нама, осим Гајовића који је отишао у Раднички. Он је играч великог квалитета и једноставно нисмо могли да га задржимо. Прикључио нам се Сеизовић, као и момци који су придодати из нашег млађег погона. Остали играчи су они који су носили игру и прошле године, тако да ћемо имати спој перспективе и искуства. Лично бих био задовољан средином табеле, али би сваки улазак у плеј-оф за нас био успех, како тренутно ствари стоје. Са друге стране, минимум минимума би било девето или десето место. Са овом екипом немамо право да се надамо пласману у топ четири, али мислим да су припремне утакмице показале да можемо да се носимо са екипама које имају искусније играче и већи буџет. Ипак, одбојка је такав спорт у којем не смеш никога да потцениш и сигуран сам да ће бити доста изненађења ове године”, закључио је Живановић.

Првих пет утакмица Рибнице: Партизан Коптех (Д), Карађорђе (Г), Ниш (Д), Раднички доо (Г) и Таково (Д).

Већ сутра, у наредном делу, наставићемо да откривамо шта можемо да очекујемо од осталих клубова у Суперлиги. Останите са нама док вас водимо кроз узбуђења која доноси нова сезона, а до тада ОВДЕ можете сазнати шта нас очекује од екипа у Суперлиги за даме.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба