Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Спартак, Звезда и Војводина у полуфиналу, Рибница победом до треће утакмице

Одбојкаши Спартака из Суботице, Црвене звезде и Војводине НС семе пласирали су се у полуфинале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге пошто су остварили победе у другим утакмицама четвртфинала. Рибница је тријумфом над Партизаном Сокербет изборила трећу утакмицу, која ће се одиграти у четвртак у Београду.

Млади радник – Војводина НС семе 0:3 (18:25, 16:25, 16:25)

Новосађани су у Пожаревцу на веома ефикасан начин стигли до друге победе и пласмана у полуфинале.

Већ на почетку меча је Војводина стигла до неколико поена предности, коју је у наставку само повећавала и у потпуности онеспособила ривала. Други део меча био је готово исти као и први, али је овог пута чета Слободана Бошкана била још доминантнија. На сјајну игру гостију утицала је добра одбрана и још бољи напад. У трећем периоду је све решено, пошто је актуелни шампион Суперлиге још једном лако изашао на крај са ривалом из Пожаревца.

Слободан Бошкан, стратег Војводине, каже да његова екипа још увек има простора за напредак: „Задовољан сам пласманом у полуфинале и начином на који смо одиграли утакмицу и како смо блокирали. Мислим да још увек има простора да се напредује у поједним елементима. Имамо још времена да исправимо то и онда ће све доћи на своје“ – истакао је Бошкан.

cfs10

Најефикаснији играч у победи своје екипе био је Давид Мехић са 15 поена, док је код домаћина најбољи био Младен Бојовић са 9. Војводина ће се у полуфиналу састати са победником из дуела између Рибнице и Партизана Сокербет.

Рибница – Партизан Сокербет 3:0 (25:17, 25:19, 25:20)

Краљевчани су код кући успели да надиграју Партизан и закажу мајсторицу која ће одиграти у четвртак.

Иако су црно-бели боље ушли у овај сусрет, екипа Милана Симојловића је врло брзо наметнула свој темпо и до краја се играло по њиховима нотама. Старт дургог периода био је знаку изједначене игре, након чега је Рибница на крилима Сафанова поново преузела иницијативу и дуплирала је предност. Трећи сет био је и најзанимљивији, пошто је тим Бојана Јанића до средине овог дела игра држао све у својим рукама, али су популарни „мускетари“ грешкама ривала успели да преокрену резултат и остваре максималну победу.

Иван Тодоровић, капитен Рибнице, дао је свој коментар на вечерашњу победу: „Вечерас смо имали нереално равног противника. Није био прави однос снаге, очекујемо јачи отпор Партизана и узбудљивију утакмицу. Мислим да ће бити квалитетан меч“ – закључио је Тодоровић.

Најкориснији на терену у домаћој екипи био је Александар Сафанов са 15 поена, док је код гостију Нејтан Делгајдис имао исти учинак. Победник овог дуела ће се у полуфиналу састати са Војводином НС семе.

Спартак Љиг – Црвена звезда 1:3 (19:25, 25:21, 20:25, 16:25)

Звезда је и поред сјајног издања Љижана успела да се пласира у полуфинале.

Црвено-бели су боље ушли у овај сет и без већих проблема су у наставку стигли до вођства. За разлику од првог, други сет је био у потпуности изједначен. Тим Игора Жакића је и овог пута водила главну реч, али се Спартак није предавао и у завршници је стигао до преокрета за изједначење. Није пуно на готујућу екипу утицао резултат из претходног сета, пошто су у трећем сету успели да још једном стигну до вођства. У четвртом сету, а уједно последњем, Звезда је још једном била боља и остварила је победу за пласман међу четири најбоље екипе.

Предраг Јевтић, либеро Црвене звезде, каже да је његова екипа знала шта је очекује у Љигу: „Тешка утакмица, јер никада није једноставни играти у хали у Љигу пред њиховом публиком. Добра серверска екипа, знали смо шта да очекујемо и добро смо се спремили за утакмицу тактички. Нема много времена за одмор, окрећемо се полуфиналу и да се што боље припремимо за Спартак из Суботице“ – рекао је Јевтић.

Најкориснији у победи своје екипе био је Никола Мељанац са 26 поена, док је Милош Надаждин додао 21. Звезда ће у полуфиналу одмерити снаге са Спартаком из Суботице.

Спартак Суботица – Раднички доо 3:0 (25:20, 25:19, 25:19)

Најзанимљивија утакмица четвртфинала одиграна је у Суботици. Спартак је после веома убедљиве игре успео да савлада Раднички из Крагујевца и пласира се у полуфинале. Уколико нисте имали прилику да меч одгледате на Ју-тјуб каналу Одбојкашког савеза Србије, извештај са утакмице, као и изјаве актера можете погледати ОВДЕ.

Полуфиналне утакмице на програму су од 23. до 29. марта. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!