Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Железничар употпунио листу четвртфиналиста Купа Србије

Одбојкашице Железничара из Лајковца пласирале су се у четвртфинале Купа Србије. Изабранице Ратка Павличевића савладале су Клек са 3:0, по сетовима 25:14, 25:14 и 25:10.

Иако је већина екипа још пре две недеље изборило пласман међу осам најбољих, Железничар је вечерас на убедљив начин само допунио листу четвртфиналиста.

У сва три сета Железничар је по очекивањима био бољи ривал на терену. Први сет су Лајковчанке отвориле невероватном серијом од 13:1. Иако је Клек средином сета успео да значајно смањи заостатак, Железничар је до краја сачувао лепу резултатску залиху и повео је са 1:0. У уводном делу друге деонице на стању је била права резултатска клацкалица, али се на време екипа Ратка Павличевића одвојила и са 25:14 дуплирала предност. У трећем, а испоставиће се убрзо и последњем сету, домаћин је још једном био доминантан, пошто је на крају ривала оставио на само десет освојених поена.  

Ратко Павличевић, тренер Железничара, изнео је своје утиске након пласмана у четвртфинале.

”Сигурно да смо задовољни победом против Клека. Наравно, било је доста поштовања према тој екипи, с обзиром да они знају да играју добру одбојку. За нас је битно да смо прошли у наредну рунду такмичења. Било је и код нас мало тежа ситуација, јер смо имали напорну утакмицу прошле недеље. Генерално, утисци су да смо задовољни. Сада чекамо да видимо кога ћемо извући у четвртфиналу Купа и надамо се да ћемо у суботу одиграти још бољу утакмицу”, закључио је Павличевић.

Најефикасније у победничком тиму биле су Вања Ивановић и Ива Шућуровић са по 15 поена, а пратила их је Јована Зеленовић са десет.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Жреб за четвртфинале Купа Србије, одржаће се сутра од 12.00 часова, у просторијама Одбојкашког савеза Србије.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара