Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црвена звезда и Партизан корак ближе финалу Купа

Одбојкаши Црвене звезде и Партизана остварили су победе у првим утакмицама полуфинала Купа Србије. Екипа Игора Жакића је у Пожаревцу надиграла Млади радник са 3:1, по сетовима 26:24, 25:23, 23:25 и 25:22, док је Партизан у дворани „Мастер“ у Београду, савладао Војводину НС семе са 3:0, по сетовима 25:22, 27:25 и 25:15.

Млади радник – Црвена звезда 1:3

Звезда је била бољи ривал током читавог уводног сета. Све време је тим Игора Жакића имао предност, али се Пожаревљани ни у једном тренутку нису предавали и у стопу су пратили ривала. Међутим, гости су били истрајни до самог краја и стигли су до вођства – 26:24.

У другом делу игре је домаћин био тај који је диктирао темпо. Имао је тим Драгана Бонића предност све до саме завршнице, када су црвено-бели подигли ниво своје игре и дошли до преокрета, који им је омогућио да поведу са 2:0.

Иако је Црвена звезда имала значајну предност, Млади радник се није предавао. Трећи се био је и више него изједначен, обе екипе смењивале су се у вођству, да би екипа из Пожаревца на крају искористила другу сет лопту и смањила укупан резултат.

Као што је то био случај у претходном, домаћин је боље отворио четврти сета. Међутим, Звезда се брзо стабилизовала, стигла је до преокрета. До краја је екипа из Београда повела са 15:14, па са 19:15, да би како сет, тако и меч решила у своју корист са 25:22.

mrp czv1

Тренер Црвене звезде, Игор Жакић, каже да је тек пола посла обављено: “Утакмица на једну лопту, баш како смо и очекивали. Сва четири сета била су јако неизвесна, али ми је драго да смо показали добру игру у ситуацијама у којима је противник добро сервирао. Успели смо да дођемо до жељеног резултата, али је тек пола посла обављено и не заносимо се много. Сада се окрећемо утакмици са Таковом, а после ћемо размишљати о Купу” – истакао је Жакић.

Друга утакмица ће се одиграти 7. децембра у Београду, са почетком од 19.00 часова.

Партизан Сокербет – Војводина НС семе 3:0

У првој утакмици полуфинала Купа Србије 2021/2022 у конкуренцији одбојкаша састале су се екипа Партизан Сокербет и Војводина НС семе. Партизан је вечерас, у дворани „Мастер“, савладао Војводину са 3:0, по сетовима 25:22, 27:25 и 25:15.

У првом периоду игре играло се поен за поен, све до резултата 11:11, када је Партизан направио серију од четири поена и прешао у вођство. Одличном игром и сјајним „блоковима“ одржавали су предност до завршнице сета. Тачку на овај део игре ставио је Нејтан Делгајдис и донео домаћој екипи предност од 1:0.

Ушла је Војводина у други сет са много бољом игром. Повели су на самом старту сета са 8:5, па 10:7. Нису се предавали изабраници Бојана Јанића, иако су имали доста грешака из сервиса, успели су да поравнају резултат на 17:17. Уследила је неизвесна завршница, велика борба виђена је и са једне и са друге стране, а предност се константно смењивала. Искористио је Партизан трећу сет лопту и блоком Стефана Јанковића дуплирао своју предност.

Наставила је екипа из Београда да игра без грешке. Стигли су до предности брзо, а она је само расла. Повели су са 13:9, па 16:10, а гостујућа екипа је остала без решења за врло расположене противнике. Без већих проблема завршио је Партизан овај сет, а тако и меч у своју корист.

par voj

Тренер Партизана, Бојан Јанић, истакао је да је задовољан игром своје екипе: „Нисмо бриљирали у прва два сета, али смо успели да се вратимо. Трећи период је био поезија. Искрено, морам рећи да је Војводина била јако ослабљена, играли су без њиховог најбољег играча који доноси највише поена. Морам да напоменем да апсолутно ништа није готово“ - рекао је Јанић.

Капитен Партизана, Лазар Мариновић је најбољи поентер утакмице и очекивао је победу на домаћем терену: „Утакмица је била јако напета, атмосфера је била одлична. Очекивао сам добру игру моје екипе, знали смо шта можемо да пружимо. Преломили смо у другом сету, након тога противничка екипа је „пала“ и то смо искористили“ – истакао је Мариновић.

Слободан Бошкан, тренер Војводине, честитао је екипи Партизана на одличној утакмици: „Очекивали смо да ће бити чврста утакмица, поготово овде код њих на домаћем терену. Мислим да смо у другом сету имали своје шансе које нисмо искористили, а када не искористите тај моменат, онда стигне и казна. Касније се Партизан одвојио и било је тешко да их стигнемо. Припремићемо се за реванш најбоље што можемо“ -  закључио је Бошкан.

Друга утакмица ће се одиграти 7. децембра у Новом Саду, са почетком од 17.30 часова.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!