Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва и Прва ”Б” лига

Муса Коне: Обожавам пуњене паприке!

За Србију се сматра да је једна од најгостопримљивијих земаља на свету. Велики број странца посетио је нашу земљу, а неколицина њих је и одлучила да настави свој живот овде. Један од њих је и коректор Спартака из Суботице, Муса Коне. Одбојкаш пореклом из Малија већ две године живи у Србији, а засада је, поред Спартака, наступао и за Раднички из Крагујевца и Ниш.

Иако мала земља, Србија је у свету веома позната. Велике заслуге за промоцију наше земље има спорт. Муса нам је открио како се њему допада живот код нас.

„Веома ми је лепо овде. Брзо сам заволео Србију као земљу, али и људе у њој. Такође, одбојка је на висoком нивоу и срећан сам што имам прилику да играм у Суперлиги. Наравно, поред свега овога, храна је изврсна и морам да признам, обожавам пуњене паприке“ – рекао је кроз смех коректор Спартака.

Сваки странац који дође у другу земљу има жељу да научи нешто више о њој, али и неке речи које се користе у тој држави. Коне је поделио са нама које су то прве речи које је он научио.

musa1

„Прво су то биле ружне речи (смех). Шалим са наравно. Знам их неколико и то су најчешће оне које се односе на игру. Међутим, знам и по коју свакодневну реч као што су добро јутро, добар дан и остале“ – објаснио је Малијац.

Одбојкаш из Малија у Србији је скоро две године и за то време имао је прилику да се увиди у квалитет Суперлиге. Муса је за наш портал разоткрио његова очекивања у наставку сезоне.

„Мислим да је ове сезоне много јаче првенство него претходне. Партизан има добру екипу и мислим да су они једни од фаворита. Ту су још и Црвена звезда, као и Војводина. Такође и ми смо добро започели такмичење и уколико будемо овако наставили, имамо велике шансе. Сматрам да ће бити јако неизвесно и занимљиво све до самог краја“ – каже Муса.

Иако потиче из земље за коју одбојка није први синоним, Муса је следио своје дечачке снове и постао је професионалац. Коректор Спартака нам је за сам крај разговора испричао како је он заволео овај спорт.

„Одбојка је моја прва љубав. Од тренутка када сам први пут узео лопту, не одвајам се од ње. Стварно сам срећан што сам из земље у којој одбојка није толико заступљена успео да постанем професионални играч“ – закључио је Коне.

Одбојкашки клуб Раднички у циљу да подмлади екипу за наредну сезону, потписао је уговор са Богданом Станојевићем. Млади техничар је у крагујевачке редове стигао из ВГСК Велико Градиште, где је и почео своју каријеру.

Млади репрезентативац у Радничком

Клубови увелико састављају екипе за следећу сезону Банка Поштанска штедионица Суперлиге, а Раднички из Крагујевца је потписао уговоре са новим-старим играчима. Наиме, у свој матични клуб вратили су се коректор Александар Благојевић, који је претходну сезону играо у иностранству и техничар Никола Петровић, који је након освојеног Купа Србије са Партизаном одлучио да се врати у свој некадашњи клуб.

Петровић и Благојевић поново у Радничком
Иако није прошло довољно времена да би се сумирали сви утисци из претходне, веома занимљиве сезоне, већ сада знамо када ћемо имати прилику да поново гледамо наше клубове у домаћим такмичењима.
Познати датуми почетка нове сезоне