Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: ТЕНТ на првој великој препреци

Брзо су прошла четири кола. И женска и мушка лига се поларизују можда у већој мери него што смо очекивали, али много је времена пред нама, много дербија који ће из кола у коло давати одговоре на она највећа питања. За сада, све се мање-више одвија како смо се надали, фаворити терају своју причу, аутсајдери своју, али доста је екипа подједнаких квалитета па не сме да нас изненади ниједна победа или пораз јер ће сваки бити заслужен.


Ово коло код дама отвара озбиљан дерби, Уб дочекује ТЕНТ (субота, 18). Комшијски дерби пријатељских клубова донеће квалитет јер је улог велики за све. Може ли Уб, опхрван повредама и проблемима са дизачима, да нанесе први пораз „упуцаним“ Обреновчанкама? ТЕНТ изгледа одлично, у минула четири кола није испустио ни сет, али чини се да ће им ово бити прва овосезонска велика препрека. Уб има велики појединачни квалитет и много искуства, а ТЕНТ је нека нова младост у налету, предвођена Жакићем који је, чини се, пронашао прави златни мајдан.

Од 19 часова у суботу играће се четири меча, а најзанимљивији је сусрет Железничара и Црвене звезде. Иако имају три победе и пораз, Лајковчанке и даље не импресионирају и делује да у њиховој игри има много резерви, а ствари ће вероватно доћи на своје место када се све повреде санирају. С друге стране, Звезда је на истом учинку и ослања се на проверене снаге, наравно уз додатак понеке младе играчице која одради свој део посла и искористи шансу. Неретко је Николина Лукић ту да „угаси пожар“ ако до њега дође, а гостовање на „прузи“ повод је за уживање у квалитетној одбојци и надметању великих ривала.

Срем после победе у Београду над Партизаном Ефбет добио је крила и не би требао да има проблема против Клека, као ни Цаковићева машина у Старој Пазови у дуелу са Радничким Бластерс. Имаће Јединство сигурно и луксуз да одмори оне главне девојке пред почетак огромних европских изазова.

У овом термину, једина је енигма сусрет између Спартака и Партизана Ефбет у Суботици. И даље се „голубице“ траже, понекад импресионира њихова игра, а понекад то делује доста слабо, али екипа је тако конципирана да су успони и падова саставни део сваког дана. Београдске црно-беле се још траже, али и чекају победу од оног првог кола против Инђије, па је и на њима довољно притисак пред овај у најави веома изједначени меч.

Коло ће затворити комшијски дуел између Омладинца и Инђије. Табела каже да тим из Нових Бановаца има победу више, али делује да је Инђија све ближа некој својој очекиваној игри па ће бити занимљиво. Једна школа против комшијске, мало искусније. Победа би Омладинац поново лансирала у причу о најпријатнијем изненађењу, ако уопште могу тако да се назову када се зна концепт клуба, а Инђинчанке би победом делимично оправдале предсезонска очекивања и вратила се на прави колосек.

Овај „викенд“ почињу мушкарци и то две у најави занимљиве утакмице: Рибница – Партизан Ефбет (19) и Ниш – Јединство (СП) (20). У склопу приче о дербијима, без обзира на актуелно стање на табели, гостовање црно-белих шампиона у Краљеву мора да се окарактерише као дерби. Партизан је максималан са четири победе, а Рибница је на половичном учинку, али игра по принципу топло-хладно. Београдски црно-бели се спремају и за Куп, али и за европске изазове па ће им овај меч добро доћи у склопу даљег уигравања.

Ниш је други највећи хит досадашњег дела првенства и готово да може да се каже да је обезбедио опстанак, а сад пуца на плеј-оф. У госте му долази Јединство које је до сада уписало један тријумф, али да ли сме да се каже да је домаћин фаворит против оноликог искуства из Срема?

У суботу, Таково чека Млади радник и у случају победе домаћина, који је по сваком критеријуму фаворит, Пожаревљане чека огроман посао како би сачували суперлигашки статус. Карађорђе би такође требало да има лаган посао против Борца из Старчева.

У недељу ћемо гледати два дербија (оба од 18 часова): Спартак који је допунски полетео после сјајних партија у Европи дочекује Раднички који је такође иностране послове одрадио на најбољи могући начин. У оваквим мечевима домаћи терен може да значи ту танку линију када је у питању проглашење фаворита, али сигурно ће бити занимљиво јер се ради о екипама веома сличног квалитета.

Црвена звезда и Војводина ће се срести у Београду и то је један од ванвременских дербија наше одбојке, поново без обзира на ситуацију на табели. Београдски црвено-бели су на половичном учинку, али расту из кола у коло, а Вошина млађарија је показала да има огроман капацитет и квалитет па три победе из три меча нису превелико изненађење. Новосађани су одрадили посао у Купу ЦЕВ против много искуснијих Украјинаца и то ће им бити додатни мотив да доказивање на тешком терену код увек расположеног ривала.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!