Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Одговор у Старој Пазови

На почетку, пре него што се позабавимо причом о лигама, користим прилику да честитамо свим нашим клубовима на резултатима и приказаним играма у Европи. Не сећам се када је Србија имала толико успешну годину, а очекујемо наравно још успеха до краја сезоне. Већ су за мене сви победници и свака уписана победа до сада, али и оне које ће тек доћи, доносе лепе бодове и можемо да се надамо скоку на табели Евро-купова које ће тек донети бенефите у наредним сезонама.


Предстојеће 7. коло у обе конкуренције донеће неколико веома занимљивих дуела, а кренућемо са дамама.
Коло отвара дуел Уба и Партизана Ефбет у петак од 19 часова, а домаћин је фаворит. Уб се лагано комплетира, лош период остаје иза, а игра ће тек добити жељену димензију када све девојке буду на располагању Маријани Боричић. Партизан Ефбет и даље је непознаница у погледу његових домета. Једна утакмица одлична, друга слаба, тешко је оценити шта тачно не функционише и зашто су присутни многобројни успони и падови. До сада су ова два клуба играла 14 званичних мечева, а само први су добиле црно-беле још 2018. године, да би затим Уб славио у наредних 13. Прошле сезоне два пута је Уб добио по 3:0 у првенству и оба пута 3:1 у Купу.

Омладинац и Спартак ће отворити програм у суботу у хали у Старој Пазови од 16.30, а после шест кола ова два тима су потпуно изједначена. По два победе и шест бодова, уз сет количник 9:15, а Омладинац игра код куће и не плаши се никога. „Голубице“ и даље води Петковић, а остале су без Слађане Ерић и то ће се сигурно осетити у игри. Омладинац је млад тим, али код куће одличан и полетан толико да може да изненади готово сваког ривала. Прошле сезоне Спартак је славио оба пута, код куће 3:1, а у гостима 3:2.

Клек ће дочекати Црвену звезду у Зрењанину од 18 часова, али ће тешко до друге победе ове сезоне. Београдске црвено-беле су европске обавезе одрадиле веома добро и иду на ово гостовање као огромни фаворит. Клек ће се борити колико може и то је довољно, а у прошлом колу су отежале живот Партизану и узеле сет, мада је могао и више.

Биће занимљиво у Лајковцу где Железничар дочекује Инђију од 19 часова. Од пораза од Јединства, Железничар је везао пет победа и правдао улогу фаворита против слабијих екипа од себе па је фаворит код куће против Инђинчанки. Без обзира на исход овог дуела, биће то добра провера за Лајковчанке пред гостовање ТЕНТ-у у следећем колу. Шест пута су играли до сада Железничар и Инђија и свих шест пута је тим из Лајковца славио, уз само један освојен сет Инђије до сада. Инђинчанке су 10. на табели, али никако нису за потцењивање. У тиму имају тренутно најбољу поентерку првенства Теодору Исаиловић, а Јерковић воли да игра у Лајковцу па ћемо с великом пажњом пратити тај дуел.

У исто време Срем дочекује Раднички Бластерс, реално гледано најслабију екипу у лиги па ће три бода највероватније остати у Сремској Митровици. Знамо већ да је Срем квалитетан, у прошлом колу могао је много више против Звезде, али је мало недостајало да све буде другачије од пораза од 3:1.

За крај кола, од 19.30 часова, у Старој Пазови имамо врхунски меч и дерби првенства, а Јединство дочекује ТЕНТ. Састају се две екипе које су до сада показале убедљиво највише, имају свих шест победа, с тим да Обреновчанке имају један, а Старопазовчанке два испуштена сета. Дуел Цаковића и Жакића биће такође занимљив и видећемо ко ће боље мотивисати екипу за овај меч јер ће управо мотив највероватније пресудити јер су екипе по квалитету подједнаке. Најбоље од свега је то што ћемо ми као публика моћи да уживамо и врхунској одбојци, зато ко не може да дође до Старе Пазове, нека се укључи у директан пренос и ужива са нама.

Код мушкараца, три меча ће бити одиграна већ у петак. Коло отварају Раднички из Крагујевца и Борац из Старчева (16 часова) где је домаћин апсолутни фаворит. Шумадинци играју све боље, а Борац је до сада освојио свега три сета, можда мање него што је било ко очекивао. Раднички је везао две победе (Спартак и Јединство) и подиже форму, а све пред два дербија који га очекују, најпре комшијски са Рибницом па са Војводином.

Спартак дочекује Рибницу од 19 часова и ту тешко може да се каже ко је фаворит. Требао би то да буде домаћин, најпре због своје магичне сале, али питање је какво је стање у играчком кадру и тренутне спремности. Како тек потценити Рибницу, квалитетну екипу која зна да одигра на резултат и екстремно је искусна. Прошле сезоне у лигашком делу свако је био бољи код куће у лигашком делу, а у четвртфиналу плеј-офа „голубови“ су оба пута славили са по 3:0.

Црвена звезда и Ниш одиграће дерби на „Бањици“ од 19.30 часова. Звезда је четврта, а Ниш трећи на табели што је сјајан резултат за новајлију у лиги. Са пет победа Ниш је све одушевио и сада је у серији од три везана тријумфа, а београдски црвено-бели су нанизали четири победе и носе ореол фаворита на овом дуелу.

Суботњи програм отварају Партизан Ефбет и Млади радник и актуелни шампион је огромни фаворит. Црно-бели су до сада уписали све победе, а прошле недеље су због обавеза у Лиги шампиона одгодили меч са Војводином па је било довољно времена да се припреме за изазове у лиги. Млади радник има новог тренера, који има знање да нешто промени, али распоред је ужасно тежак па ће Пожаревљани морати да сачекају неке екипе по мери како би уписали неку победу.

Карађорђе је хит досадашњег дела првенства. Тренутно је први, али са мечом више од београдских црно-белих, али за сада је све изненадио сјајним играма, мада су неки од нас то и очекивали. Топола је добила тим који може много, а у овом колу лакмус квалитета биће Војводина која је после три победе, везала два пораза. Онај од Такова у заосталом мечу није био очекиван па ће Наранчић морати добро да подигне екипе пред веома тешко гостовање.

За крај кола, Таково дочекује Јединство (20 часова) и домаћин је фаворит, ако је судити по победи у Новом Саду. Чекали смо када ће надоћи ова екипа јер има предиспозиције за то, а испоставило се да је то било у среду у Спенсу. Јединство никада и никоме није лаган противник, превише је искуства у том клубу, али се често видело да је снага проблем. Сремци су до сада уписали само једну победу, у Пожаревцу, па би и њима требао неки тријумф да мало живну.

 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!