Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Данак играња у Европи? Јовановић: То нема никакве везе! Јунгић: Вероваћу да је у питању умор

У току снимања подкаста ”На мрежи”, што је коинцидирало са завршетком последњег меча 9. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге између Спартака и Младог радника (0:3), покренула се прича о сврсисходности учествовања наших екипа у европским такмичењима и данку који то узима на домаћој сцени. 

Аргумент да свака утакмица у Европи искуствено значи, као и да то доприноси бољем рејтингу лиге, свакако стоји. Ипак, у ситуацији када наши тимови реално не могу да достигну завршне фазе такмичења, не говорећи о Лиги шампиона која је сама за себе ствар престижа и ванредног значаја невезано за резултат, већ пре свега о Купу ЦЕВ-а и Купу изазивача, долазимо до питања колико се екипе са путовања по Европи враћају у домаће првенство ”осакаћене”.

Раднички доо из Крагујевца је морао да откаже свој меч са Војводином јер се готово цела екипа отровала на гостовању у Крајови, док је Спартак из Суботице након повратка са Азорских острва, удаљених готово 5000 километара, глатко поражен на домаћем терену од Младог радника, који до тог тренутка није имао ниједну победу у првенству.

Партизан Ефбет, који је на волшебан начин успео да се пласира у осмину финала Купа ЦЕВ, игра утакмице као на траци. Због квалификација за Лигу шампиона, када су играли три дана заредом, од 10. до 12. новембра, црно-белима је одложен првенствени меч са Војводином, а након тога су 15. новембра играли против Спартака четвртфинале Купа Србије, па  је 18. новембра Партизан угостио Млади радник, 23. новембра белгијски Лувен, 25. је гостовао у Нишу, 28. одиграо у Белгији реванш меч шеснаестине финала Купа ЦЕВ, 2. децембра је играо са Таковом код куће, 6. децембра игра меч полуфинала Купа са Војводином, 8. децембра гостује Црвеној звезди, а 13. децембра на распореду је први меч са украјинским представником Прометејом, у осимини финала европског такмичења. Дакле, освајач трипле круне из прошле сезоне, у месец дана одиграће 12 званичних мечева. И након тога следе обавезе у првенству, реванш у Купу ЦЕВ-а, као и реванш у Купу Србије (27. децембра) и одложени првенствени меч са Новосађанима, који ће се одиграти неком приликом. Да је екипа Партизана Ефбет у сјајној играчкој форми, без иједног проблема, као што није, било би заиста превише.

Али да се вратимо на почетак. Док су актери подкаста ”На мрежи” из топлине својих домова дискутовали о играма наших екипа у Европи и како се то одражава на перформанс у, за њих, сигурно најважнијем такмичењу, Банка Поштанска штедионица Суперлиги, у хали ”Дудова шума”, у Суботици, протагонисти меча између Спартака и Младог радника су, не знајући за овај разговор, дали своја виђења овог проблема. И то поприлично опречна.

Рашко Јовановић, тренер Спартака, био је видно незадовољан након шокантног пораза своје екипе од 3:0 на домаћем терену. На питање Данијеле Пинтер, са телевизије YuEco, да ли је Европа у току ових првенствених утакмица можда мало пореметила екипу Спартака, имао је одлучан и недвосмислен одговор.

”Не, то нема никакве везе. Ово што смо ми данас показали је потпуна катастрофа, потпуни дебакл, срамота, срамота за све нас. Овај клуб не заслужује овакав однос играча апсолутно, и очигледно је да ћемо морати да променимо плочу.”

Јовановић је похвалио игру Младог радника, али констатовао да је овакав резултат њeгове екипе недопустив. На питање како се сад психолошки вратити, шеф стручног штаба Суботичана одговорио је кратко: ”Никако. Радом од пет до шест сати дневно и то је то.”

Немања Јунгић, примач у екипи Спартака, изнео је мало другачије виђење. 

”Ништа нам буквално није ишло за руком. Први сет смо јако лепо отворили, имали смо ту неку резултатску предност. Фасцинантно је то што нам је у првом сету, до негде средине, функционисао пријем јако лепо, блок, одбрана, сервис. Међутим, после првог сета је све то пало у воду. Шта је проблем? Да ли овај силан пут, што смо играли ову последњу утакмицу у Челенџ купу, у Португалу, верујем да је то. Чврсто ћу да верујем у то, да момци су уморни. Испланиран је потпнуно један други концепт тренирања. Да се вратимо у петак, да имамо један дан да одморимо, да уђемо полако у тренинг. Међутим, све се то пореметило кашњењем авиона, летови су нам испомерани. Ето, слика и прилика од данас. Али шта је, ту је. Добра ствар је што немамо више ни Купа Србије ни Челенџ купа, окрећемо се ономе што је најбитније, а то је лига. Гледаћемо да извучемо максимално што можемо, прво из нас самих, из наше игре, па онда наравно и из резултата. Очекује нас утакмица са Нишом у петак. Резултат показује све, момци су на другом месту, биће јако тешко, играју код куће. Верујем да уз добар тренинг и уз добар одмор можемо да се спремимо, да направимо неки преокрет, да и нас крене срећа”, закључио је Јунгић.

Доскорашњи члан Спартака, либеро Миљан Миловић, који је на овој утакмици био са друге стране мреже, у дресу Младог радника, имао је разумевања за бивше саиграче и нагласио да је овако лоше издање Суботичана засигурно добрим делом условљено путешествијама претходних дана.

"Што се тиче овог меча, ја искрено мислим да ово није реална слика. Они су, момци, дошли са дугог пута, каснио им је лет, преседали су, уморни су, нису тренирали јуче. Тако да дефинитивно ово није њихова најбоља утакмица и реална слика, али ми смо искористили ситуацију и померили се са те задње позиције.”

Дискусија по овом питању је, чини се, отворена. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!