Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Данас је дерби

С времена на време, појави се неко коло где на први поглед неке утакмице не делују превише атрактивно и где се резултат назире, али научили смо до сада да ништа није уклесано у камен када је у питању, посебно мушки шампионат.


Имали смо сјајну предигру, тачније, коло је почело занимљивим дерби сусретом између Карађорђа и Црвене звезде и београдски црвено-бели однели су победу из Тополе, а квалитет и неизвесност могли смо да видимо на малим екранима. На крају, Звезда је била конкретнија и спретнија и делује да ће тек „нарасти“ у наставку првенства, а бодови из Тополе утолико су вреднији јер ће се мало ко наиграти на том терену. Душан Николић је водио Београђане са 28 поена (шест ас сервиса) и нападом од 70 одсто (30-21), а пратили су га Дејо и Жугић, што је било довољно за три бода.

Пошто смо кренули са мушкарцима, да наставимо. У петак (18 часова) се састају Борац – Млади радник и дошло је време да можемо да кажемо да је тим из Пожаревца фаворит. Очигледна одбојкашка ренесанса влада у граду Плазма кекса и још једна победа приближила би га месту које води у плеј-оф.

Од 19 часова састају се Рибница и Војводина, те Спартак и Таково. Новосађани су велики фаворити и све сем три бода могао би да буде неуспех за њих, али у Суботици ће бити „чупаво“. Спартак игра добро, као да је поново добио снагу после успеха у Нишу, али тим из Горњег Милановца се пробудио и бележи све боље резултате. Таково је добило и новог тренера Александра Митровића па ћемо да видимо хоће ли се наставити позитивни тренд, а терен у Суботици је проверено неугодан. Велики је то испит за обе екипе, посебно што су до сада на половичном учинку (5-5).

У суботу од 18 часова Раднички у Крагујевцу дочекује Ниш и треба рећи да је домаћин фаворит. Неће то пореметити Нишлије које су већ урадиле у овој сезони преко очекивања, али „Језеро“ је дубоко и за пливање је неопходно познавање свих стилова. Треба очекивати да Шумадинци крену јако и да пробају од старта да наметну свој темпо, а победа би их оставила у трци за самим врхом. Ниш је везао два пораза, у Тополи и код куће од Спартака, па је и њему потребна победа да се врате на прави пут.

Партизан Ефбет дочекује Јединство (19 часова) и ту завршавамо коло. Црно-бели се нису прославили у мечу са Прометејом у Европи, али смеши им се 8. победа ове сезоне и повратак на прво место које је привремено окупирао његов вечити ривал после тријумфа у Тополи.

Код дама, дерби је данас, а Црвена звезда дочекује ТЕНТ (19 часова). Београдске црвено-беле су у серији од пет победа и делују све боље, док су „енергетичарке“ после пораза од Јединства везале три победе. Треба очекивати велику борби на Бањици где је ТЕНТ већ однео победу ове сезоне и то у Купу када је било 3:2 и то је био први корак Обреновчанки ка финалу. Могу ли црвено-беле да узврате, видећемо, али ипак остаје став да су гошће са ореолом фаворита.

Суботу отварамо са мечом Раднички Бластерс – Инђија (15 часова). Младост Београђанки се све више показује као недорасла захтевима Суперлиге, али зачкољица је код гошћи. Инђија и први дизач Јелена Вигњевић споразумно су се растали па ће нападом командовати Ивана Љубичић која игра пету сезону у овом клубу, па ћемо видети колики је шок изазвала ова тектонска промена. Ипак, не би требала Инђија да има проблема на овом гостовању и време је за нову победу и повратак међу осам најбољих на табели.

Клек дочекује Спартак (18 часова) и гошће су фавориткиње без обзира на то што ни Банаћанке нису за потцењивање. „Голубице“ су у серији од пет пораза и победа је већ насушна потреба, а Клек је пребринуо велики део брига и није без шанси.

У истом термину, Срем дочекује Уб и велики део наше одбојкашке јавности с нестрпкјењем ишчекује тај меч. Ко је фаворит? Тешко је рећи. Убљанке су везале два пораз, додуше у два дербија, али Сремице прете и сада су само победу за директним ривалом за потенцијални пробој међу пет најбољих. Изузетно је неугодан Срем на свом терену, екипа је одлична, а Уб и даље делује као екипа која може свакога да победи, али и од свакога да изгуби. Док се не врати на свој препознатљиви ниво, овај меч у Сремској Митровици ће бити један од великих изазова.

Крај кола је у суботу од 19 часова када Јединство у Старој Пазови дочекује Партизан Ефбет и ту нема шта много да се прича јер се зна ко је апсолутни фаворит. Железничар дочекује Омладинац и без обзира на сјајне игре тима из Нових Бановаца, Лајковчанке су фавориткиње јер су у сјајном ритму и, после победе у Убу, делује да су спремне за пробој ка врху.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!