Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Празник у Лајковцу

Не знам за вас, али мени је нешто брзо дошла зима. Играчицама и играчима ће сигурно добро доћи предстојећа дуга пауза, најпре за одмор јер је већина клубова имала доста европских и домаћих обавеза, а онда и за припрему за наставак сезоне.


Гледаћемо одбојку још овај викенд пре него што закључимо ову 2023. годину, али брзо ће и наставак. Таман ћемо моћи да видимо коме ће Деда Мраз испод јелке оставити неко појачање, прича је доста, а то ће нам гарантовати још неизвесније заплете у наредном периоду.

Пред нама је 12. коло, а као да смо јуче гледали мечеве осмине финала Купа Србије који су били генерална проба за сезону. Ипак, настављамо у истом ритму и бавимо се мечевима овог кола које ће најавити паузу у шампионату.

Већ имамо један завршен меч. У четвртак је Уб славио победу од 3:0 у Клеку, Бенитес, Новосел и Петрановић водиле су свој тим до тријумфа, а Матеа Петовић побринула се за готово половину поена из блока свог тима. Тако су Убљанке зацементирале пето место пред новогодишњу паузу, закључиле низ од три везана пораза, а видећемо колико могу у наставку, посебно ако се појачају на месту примача сервиса.

У петак нас очекују три утакмице. Најпре је то окршај Црвене звезде и Спартака где су домаће фавориткиње, посебно после пораза од ТЕНТ-а који их је већ озбиљно задужио ове сезоне. Тај меч се игра од 18.30 часова, а Београђанкама је сусрет веома битан јер су у трци за трећим местом на табели. Суботичанке су у прошлом колу прекинуле низ пораза и за очекивање је да ће наставити у добром ритму, а испит на Бањици ће бити довољно тежак да видимо шта могу даље.

Од 19 часова имамо празник одбојке и можемо да га пратимо преко малих екрана, а Железничар дочекује Јединство из Старе Пазове. Лајковчанке су после пораза у Обреновцу везале три победе и сигурно ће желети да се покажу у мечу са лидером који за сада не зна значење речи пораз. Прошле сезоне Железничар је добио Јединство код куће 3:1, а претпрошле 3:2 и јасно је да зна како да победи великог ривала на свом терену, али Јединство од почетка сезоне делује као најскупљи Ролекс. Утолико би била вреднија победа Железничара јер би показала сву своју снагу, али и показала да Старопазовчанке нису непобедиве. Наравно, имаће ту и актуелни шампион шта да каже, зато је празник одбојке пред нама.

За крај дана, Срем дочекује Омладинац од 20 часова и имаће прилику да настави одличну серију. После преокрета и победе против Уба у понедељак (3:2), Срем гризе за позицију пет на табели, али ће Нову годину дочекати на 6. месту, што је сјајан резултат. Хоће ли бити лако против Омладинца? Неће сигурно јер знамо за шта су способне клинке из Нових Бановаца, али тим из Сремске Митровице је фаворит на данашњем дуелу и победом би потврдиле звање најпријатнијег изненађења првог дела сезоне.

У суботу, од 15 часова Раднички Бластерс дочекује ТЕНТ и све сем максималне победе „енергетичарки“ било би првокласно изненађење, а у зависности од исхода меча у Лајковцу, могу Обреновчанке до првог места на табели.

Коло и први део сезоне затварају Партизан Ефбет и Инђија (субота, 17 часова) и биће то сигурно занимљив дуел. У првом колу, Београђанке су славиле у Инђији, само пар дана након пораза у Купу, али како је сезона показала до сада, шансе за победу су 50-50. Црно-беле имају три, а Инђинчанке четири тријумфа и зато је овај меч веома битан за оба тима јер је квалитет приближан. Инђија иде у неку нову причу због одласка Луковићеве, првог дизача, па после победе над Радничким, ово је први озбиљнији испит.

Код мушкараца, коло је подељено на два меча у петак и четири у суботу. У петак од 19 часова су оба, Спартак дочекује Црвену звезду, а Рибница угошћује Млади радник. У Суботици је сваки меч празник за публику и град, а ривал у виду београдских црвено-белих увек је мотив више. Ивица Јевтић доводи свој нови тим на место својих ранијих успеха, а и Рашко Јовановић дочекује екипу у којој је радио прошле сезоне. Има ту и играча који су мењали ове таборе и зато је ту много димензија овог меча. Важна је информација да је Звезда прва на табели (уз меч више од Партизан Ефбета) и у низу је од четири победе, али сви знамо колико је тежак терен у Суботици.

У исто време Рибница чека Млади радник и тек ће ту бити занимљиво. Рибница и даље игра топло-хладно, а Пожаревљани су у серији од три победе и толико су побегли последњепласираном Борцу да могу много безбрижније да наставе низ. Млади радник је победама над Спартаком и Радничким показао квалитет и јасно је да је Протић унео нову енергију која је била довољна за победе. Краљевчани су на свом терену, притисак победе је сигурно ту јер се управо Млади радник приближио и лагано га угрожава па би победа могла да реши много тога.

Суботњи програм почињемо сусретом Борца и Ниша од 17 часова. Можда је ово право место за Нишлије да се врате на добар пут и прекину низ од три пораза. У дуелу овосезонских новајлија, у Нишу је домаћин славио са 3:1 и нова победа би му много значила. Могу ли Старчевци коначно да упишу победу на табели?

Од 18 часова састају се Раднички и Таково. Крагујевчани су усред ове недеље победили Војводину у заосталом дуелу и то после преокрета од 0:2. Занимљиво, у последњих пет кола Раднички има четири победе и онај неочекивани пораз од Младог радника, а Таково је после велике победе над Карађорђем, изгубио у три сета у Суботици у прошлом колу. Раднички се још једном показао као тим из самог врха и по броју победа прати београдски тандем на врху, а одлазак на одмор са победом би му много значио.

Од 19 часова, Војводина би требало да има довољно лаган посао у Старој Пазови, посебно после пораза од Радничког, а то ће бити добра припрема за дуел са Партизан Ефбетом у среду 27. децембра (заостали дуел). У првом колу Воша је добила Сремце са 3:0 код куће, а потенцијални тријумф у Старој Пазови додатно би их погурао ка врху табеле.

Дерби је у суботу од 19 часова, а у Тополу долази Партизан Ефбет. Завршили су црно-бели обавезе у Европи, па ће се максимално посветити одбрани титуле, а до Нове године предстоје им два тешка меча, гостовање у Тополи и Новом Саду. У Тополи их чека Карађорђе, екипа која, уз Ниш, дели епитет најпријатнијег изненађења првог дела првенства и зато је добио навијаче чак и у Загребу. Само победа дели до сада ова два тима, а Карађорђе зна да максимално искористи своју салу, док би црно-белима могла тешко да падне за врста адаптације. Сигурно су и уморнији изабраници Бојана Јанића, што може да буде још један плус за домаћина, али ипак, причамо овде о актуелном шампиону и ко би био луд да га отпише пре било ког меча.

Зато хајде да уживамо максимално у овом 12. колу, а онда да се максимално зажелимо одбојке до средине јануара и наставка борби за титулу.

Срећна Нова година и Божићни празници!

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!