Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Доста смо одмарали

Месец дана без одбојке није мали период, посебно за најватреније навијаче, али отпразновали смо минули период и враћамо се већ познатим активностима у најлепшој игри преко мреже. Овог викенда мушкарци ће бити у пуном капацитету, док ће само половина женских клубова на терен. Не знам више колико пута сам чуо мишљења да није баш најприродније одгађати утакмице сениорске лиге због репрезентативних такмичења млађих категорија и да је то незмисливо у неким озбиљнијим земљама, али сви знамо састав наше лиге и нећемо превише о томе јер лига актуелног светског шампиона може и да сачека.


У сваком случају, имаћемо доста садржаја за ово коло “загревања” које ће нас увести у други део сезоне. Пауза у првенству била је препуна прича о већ извршеним и потенцијалним трансферима, додуше код дама, а предњачили су суботички Спартак и београдски Раднички Бластерс.

Овим клубовима ћемо се кратко позабавити јер им је овај викенд слободан. Раднички који до сада у сезони није осетио сласт победе озбиљно се појачао. Најпре Крагујевчанком Дејаном Лекић (примач сервиса) која је каријеру почела у Крагују, а онда преко Црвене звезде, Јединства из Старе Пазове и Спартак дошла до Мађарске где је прошле сезоне наступала за Сент Бенедик. Нова примачка дијагонала употпуњена је Американком Тиаром Сизар, добро познато име европске одбојке која је дошла из итлијанско Бусто Арсиција, а пре тога наступала за Бјелско Бјалу у Пољској и за Штутгарт у Немачкој. За крај, дошла је и искусна Тања Станојевић (нашој спортској јавности познатија као Средић), са каријером дугом 15 година, од чега пет у иностранству (Мушињанка, Визбаден, Трговиште, Лугож). Чуле су се приче и о доласку либера Петров, те немачке репрезентативке Кимберли Древњок, али нема проверених информација па ћемо о томе другом приликом.

Што се Спартака тиче, екипу ће водити нови тренер Дејан Десница (иако још нисам видео званичну потврду) и он ће бити четврти главни тренер ове сезоне. Прочуло се да либеро Тијана Милојевић више није чланица клуба, као и трач да одлази и Сара Клисура, али она остаје у табору “голубица”. Новина је долазак примача сервиса из Кине, али о томе више када и ако буде озваничено.

Пред нама су три меча код дама, најпре у петак ТЕНТ дочекује Инђију од 19 часова. У првом делу сезоне Обреновчанке су однеле три бода препустивши ривалу свега 48 поена на том мечу, а очекује се сличан развој ситуације. Знамо добро снагу ТЕНТ-а који ће и даље остати један од главних кандидата за титулу, а Инђинчанке ће сачекати неки меч где могу да буду конкурентније.

У суботу од 18 часова састају се Уб и Црвена звезда и биће то прави дерби. Убљанке су се појачале коректором Аном Митровић (потекла из ОК Ваљева, играла касније за Србијанку и ТЕНТ) и то је добра вест за њих јер долази Звезда која је завршила са Европом (стала у осмини финала Купа ЦЕВ) иако је могла да прође. Оба тима су први део сезоне завршила победом и видећемо ко се боље спремио за наставак. Београдске црвено-беле су трећепласиране, а Уб је на петом месту са две победе заостатка и мораће да крене са тријумфима ако жели да буде носилац у плеј-офу.

Од 20 часова играће Јединство и Срем у Старој Пазови па би и тај меч могао да буде занимљив. Јединство је победом у Француској завршило такмичење по групама у Лиги шампиона, приказало још једну фантастичну партију и морамо сви да им честитамо на томе, а такмичење у Европи наставиће у четвртфиналу Купа ЦЕВ са швајцарским НУЦ волејом. Навикле су наше шампионке на овај ритам, а Срем је ривал за респкет који ће сигурно пробати да искористи потенцијални умор фаворита. Има и Срем завидан квалитет па нас сигурно очекује добра борба.

Мечеви Железничар – Партизан Ефбет, Омладинац – Клек и Спартак – Раднички Бластерс одиграће се 7. Фебруара.

Код мушкараца, чак четири меча биће одиграно у петак. Коло почињемо од 18 часова када Млади радник дочекује Војводину и видећемо да ли су Пожаревљани остали у оном ритму с краја прошле године када су везали три победе и побегли са дна. И Воша је прошлу годину завршила са два пораза па желе да се што пре врате на прави пут, а у првом делу сезоне било је 3:0 у Новом Саду.

Од 19 часова Карађорђе дочекује Јединство и по свим параметрима би требао да буде фаворит, али не смемо унапред отписивати Старопазовчане. Ситуација за Јединство се закомпликовала и сваки бод је сада драгоцен, а “вождови” су у серији од три пораза па је тек њима потребан излаз из лоше серије. У Старој Пазови је Карађорђе ове сезоне релативно лако дошао до три бода.

Од 20 часова нас очекују два меча. Уз пренос на тв “Арена спорт” Црвена звезда дочекује Раднички и објективно је рећи да су шансе 50-50, али заиста је тешко бити прецизан јер прво коло после паузе може да донесе изненађујуће резултате. У првом делу сезоне Звезда се није лепо провела у срцу Шумадије и Раднички је добио експресно са 3:0, па постоји и моменат потенцијалне освете који не смемо да изоставимо. Свакако, два квалитетна тима која су међу прве три на табели гарантују квалитет.

Ниш чека Рибницу и ту тек треба бити паметан па нешто прогнозирати. Од одласка Нејића, Ниш је у “слободном паду” и са четири везана пораза је пао на 5. Место, а Рибница је мало живнула и поправила ситуацију са три победе у последњих пет мечева. У првом делу сезоне, Ниш је славио у Краљеву са 3:2 и најавио успешну сезону, али видећемо у пвпм првом колу наставка колико може до краја.

У суботу од 18.30 часова Таково дочекује Борац. Таково је у Горњем Милановцу на висини задатка, а мирна лука на табели само ће им бити додатни мотив да наставе са добрим играма, посебно против фењераша из Баната који је у првом делу сезоне победио само једном. Тим из Горњег Милановца би могао, уз неки добар резултат за њега, да се попне и на место број седам на табели са тенденцијом даљег напретка.

Меч између Партизана Ефбет и Спартака играће се 31. јануара.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!