Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Нека нова лига, нека нова лига…

Пред нама је 14. коло и лагано се већ праве рачунице за пласман у плеј-оф, али и за опстанак. Код дама, јуниорске квалификације су направиле мали проблем са одгођеним мечевима, па ће неке екипе одиграти мечева 14. кола пре оних из 13. кола, али није први пут да се тако нешто дешава.


Много екипа искористило је прелазни рок да се појача, истакавши озбиљне амбиције, али у обе конкуренције се осети одсуство понеког играча јер озбиљан ритам утакмица и немање времена за одмор и опоравак наплаћује свој данак. Уз то, зимски период доноси и прехладе па нису ретки изостанци, што дефинитвно утиче на квалитет мечева, али и резултате. Ипак, све ће по правилу доћи на своје пред плеј-оф када ће највероватније сви бити комплетни и спремни за лов на титулу.

Код дама поново овог викенда имамо три меча, а преостала три сусрета овог кола одиграће се у среду 31. јануара. Коло почиње у Зрењанину где ће Клек дочекати шампиона из Старе Пазове у петак од 17 часова. Огромна је вероватноћа да ће Јединство везати 14. победу, а Банаћанке су се сигурно већ окренуле неком лакшем мечу. Клек је у проблему јер има само две победе више од Радничког који се силно појачао па је у незавидној ситуацији.

У суботу се играју два меча, најпре један сасвим нови Раднички Бластерс дочекује Уб (15 часова) и сада се поставља питање шта очекивати од овог дуела? Фењераш из Београда нема победу до сада, страховито се појачао и видећемо колико је екипа стигла да се уигра, а Уб је екипа која увек жели највише. Екипа се коначно комплетирала па треба очекивати велику борбу у овом дуелу.

Од 16 часова у суботу, ТЕНТ је у Београду, али у гостима код Партизана Ефбет. Са четири победе до сада, ни црно-беле нису сигурне за плеј-оф, иако предводе тимове из доњег дома. Партизан Ефбет је прошлу годину завршио важном победом над Инђијом па би било сјајно да и ову годину почне бодовима, али није то баш лако против Обреновчанки које су под високим напоном од почетка сезоне. ТЕНТ је, после оног пораза од Јединства, поново у сјајној серији, а он ће се највероватније наставити без обзира на нове фризуре и имиџ појединих играчица.

У среду од 18 часова Црвена звезда дочекује Омладинац, а од 20 часова играју Инђија – Спартак и Срем – Железничар. О овим мечевима ћемо нешто више на дан меча, зато наставите да нас пратите.

Код мушкараца, очекују нас два меча у петак, оба од 19 часова. Рибница дочекује Таково, а у Суботици играју Спартак и Карађорђе. Биће велике борбе на оба дуел, то је сигурно, а провејава мишљење да су у оба случаја фаворити домаћини, али видећемо.

Враћа се Бојовић на терен и то је одлична вест за Краљевчане, али Таково је у одличној форми и на 7. позицији која му гарантује добре ствари до краја сезоне. Што се Суботичана тиче, они су фаворити код куће, али тим из Тополе је већ толико пута одушевио ове сезоне и зато само они најхрабрији смеју да кажу да је неко фаворит против њих. Преокретом од 0:2 до 3:2 против Јединства из Старе Пазове, Карађорђе је прекинуо серију од три пораза у првенству, а знамо да има квалитет. Спартак игра на велико срце и сјајну публику.

У суботу од 17 часова Раднички дочекује Партизан Ефбет у дербију кола. После одиграног одгођеног меча и пораза од Војводине, актуелном шампиону се љуља прво место, али је питање да ли ће бити комплетан. У Новом Саду је био без Мрдака, Бјелица се није ни загревао, а Бићанин је улазио само у неколико наврата. Увек је хала „Језеро“ тежак терен и треба очекивати да Шумадинци дају максимум и одиграју на високом нивоу. У првом делу сезоне Партизан Ефбет је славио код куће са 3:1.

У исто време Борац дочекује Црвену звезду и гости су фаворити. Не само због чињенице да тренутно држе прво место, већ и због тога што је Борац са само једним тријумфом до сада, прикован за дно и најзрелији је да наредну сезону игра у нижем рангу.

Од 17.30 часова Војводина дочекује Ниш. У првом делу сезоне Новосађани су славили у Нишу са 3:2 и то је у том тренутку био једини пораз Нишлија у периоду када су били у самом врху табеле. Много су црвено-бели добили победом над Партизаном, али сада морају да потврде то, а неће бити лако јер ће неко време бити без средњака Савовског који је сломио прст десне шаке. Осетио се његов изостанак и на прошлом дуелу, али ће Новосађани у Спенсу бити са предзнаком фаворита.

За крај кола остао је дуел између Јединства и Младог радника. Биће то велика битка екипа које до сада имају по три победе и борба за избегавање претпоследњег места на табели које на крају сезоне води у бараж. Сремцима је потребан краћи меч јер делује као да немају снаге за пет сетова и поново им се десило да изгубе меч после вођства од 2:0, али треба рећи да су фаворити на свом терену против разиграних Пожаревљана који су доживели праву ренесансу у последњих месец и по дана.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!