Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Нека игре почну

Пред нама је 15. коло, а лиге добијају ону очекивану димензију када једна победа може да значи разлику између плеј-офа и борбе за опстанак. Што се тиче борбе за врх, занимљивије је код мушкараца, али код жена ће бити интересантно на више нивоа.


Ајде прво да се позабавимо дамама.

Очекивали смо да ће се лига поларизовати и то се десило, али на делимично неочекивани начин. Првих шест екипа знамо и не знам шта би могло да се деси па да неко из доњег дома прође у горњу половину. Докле год су Јединство и ТЕНТ на нивоу на ком јесу, не морам да се причамо о прва два места, до њиховог поновног сусрета. У такмичењу екипа од 3. до 6. места може да буде свега и све врсте померања су могуће. Имаће све те екипе времена да се лагано спреме за коначне борбе и поделу места за плеј-оф, а када дође доигравање, онда почиње оно право.

До плеј-офа, лично ће ми бити занимљивије борбе у доњем дому. Партизан и Инђија имају по четири победе и ако мисле да су сигурни, грдно се варају. Спартак је на 10. месту са три победе, Клек има два тријумфа, а Раднички сада јаку екипу и 0 победа.

Тренутне процене кажу да ће требати седам победа за плеј-оф и биће великих борби за преостала два места која воде у доигравање. У другом делу сезоне Инђија није одиграла лигашки меч, па ће због разних врста одлагања доћи у ситуацију да треба да одигра три меча, од којих јој потенцијално зависи сезона, у седам дана. То је већ у домену Вакифбанка ком не би било лако да на високом нивоу одигра три меча, ма ко да је ривал. Видећемо шта ће Инђинчанке да ураде у мечевима који су требали да се одиграју некад раније, али да не улазимо сада у причу зашто нису одиграни.

Партизан Ефбет има своју рачуницу која може да га одведе у плеј-оф, али ће морати да се помучи и да добије мечеве које „мора да добије“. Омладинац је остао без Кукило, али има младост и снагу да добије готово било кога, па ће темпирање форме и игре бити од круцијалне важности. Спартак је остао без неких играчица, а с нестрпљењем чекамо да видимо појачање из Кине јер ни „голубицама“ неће бити лако.

На крају, Клек је у најнезавиднијој ситуацији иако има две победе више од Радничког. Бластерсице су се појачале и одиграле коректно против Уба, али није било реално да баш одмах направе сензацију. Прича се и њиховом пласману у плеј-оф, али да не журимо. Далеко је седам победа…

Код мушкараца је поларизација нешто шира, односно горњи дом броји осам екипа. Свашта се издешавало у врху табеле и сада је Звезда суверено прва. Раднички, Воша и Партизан прате са по девет победа, али треба рећи да је Партизан Ефбет у серији од три пораза, али са „пола екипе“. Издржавају стојички све налете црно-бели, без обзира на све повреде и недаће, нису одлагали утакмице иако су могли. Све то их је коштало првог места, али знају црно-бели колико су јаки и највероватније им је свеједно хоће ли у плеј-оф са прве или осме позиције, важно је шта ће бити када крене оно најважније.

Карађорђе, Спартак, Ниш и Таково су одмах иза и бориће се за опстанак међу првих осам и за то имају велике шансе. Могу ли Рибница и Млади радник да их угрозе? Нисам сигуран, али Пожаревљани незадрживо напредују и ако овако наставе, можда могу до титуле. Шалим се, није то објективно, али су пријатно изненађење и свака им част. Остајем при реченици од пре пар месеци, „Пожаревац мора да задржи суперлигашки статус“!

У проблему се одједном нашло Јединство. Сада су Сремци на месту које води у бараж, не верујем да су то очекивали, али неколико несрећних пораза су наместили овакву ситуацију. Мислим да Јединство има квалитет, јер сви знамо да има искуство, за више и биће јако занимљиво да краја. Борац смо сви већ некако отписали, можда неправедно, али чекамо неке боље дане за њих.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!