Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Дербији за почетак и крај

Пред нама је 16. коло, крај лигашког дела се приближава, а остало је свега неколико непознаница. Ускоро ће и финале Купа Србије који ће мало скренути мисли и направити лепу паузу пред оних неколико последњих кола која ће дати одговоре на сва питања.


Поглед на табелу женске Суперлиге, посебно њен доњи део, не сугерише да се овог викенда игра 16. коло. Последњих пет екипа нема одрађен „фонд часова“ као оне екипе из врха и то је симптоматично занимљиво, а ево и због чега. Она немила пауза због квалификација млађих категорија пореметила је доста тога, а онда су кренули вируси (или је бар то званична верзија приче), па се немилице одгађало на све стране. Омладинац је одиграо само 13 мечева, али могло је и горе.

Провлаче се приче одбојкашком чаршијом да ту има и „неспортских“ радњи, које су са једне стране делимично легитимне, али то увек остављамо на савест људи из клубова који се тиме баве, а лично не желим да верујем у то, ма колико имало смисла. Мора се признати да није лако поверовати у толико болесних девојака, као да се ради о Радничким спортским играма старијих госпођа (без увреде), а не о суперлигашком рангу где је просек година негде око 20. Зато ће се неке девојке баш наиграти у предстојећем периоду, а епилог ћемо већ видети.

Ипак, хајде да се бавимо спортом и одбојком, зато смо ту. Даме ће ово коло започети са два дербија, у петак и то у исто време (?!) од 19 часова. ТЕНТ и Уб су на тв екранима, па ћемо гледати квалитетне, али и лепе девојке са обе стране мреже. Обреновчанке су фавориткиње, тако бар каже табела, иако су у протекла четири меча имале слабије ривале. Нема сумње да ће Жакић све да утегне пред дерби, а Уб је у малом проблему јер је веома близу губитка 5. позиције, чему се сигурно нису надали пре почетка првенства. Зато су и они под императивом победе.

После пораза од ТЕНТ-а, Црвена звезда је везала три победе, а онда ударила у зид у Старој Пазови где је по сету узела просечно 17 поен. Ок, Јединство је димензија за себе, па и није срамота изгубити од актуелног шампиона, без обзира што се очекивало више од црвено-белих девојака. Железничар долази у Београд, у серији од три победе, уз свега изгубљен сет, иако се у неким деловима меча намучио с Партизан Ефбет-ом. Оба тима имају право да се надају победи, однос је 50-50 и сигурно је да ће бити виђена велика борба.
У суботу ће бити много занимљивије јер се састају екипе из доњег дома табеле. Нестрпљиво чекам меч у „Пиониру“ између Партизан Ефбета и Спартака и велика је вероватноћа да ћемо имати коментатора на том дуелу јер потенцијалних пет сетова заслужују прави третман. Зашто пет сетова? То се намеће као најреалнији исход и биће изненађење ако неко освоји три бода, а шансе су 50-50.

Инђија чека Омладинац од 18.30 часова и ту се не зна ко је фаворит. Знамо проблеме Инђинчанки које понекад изгледају безвољно и поражено на пола утакмице, а Омладинац је младост која често не познаје границе. Чини се да је домаћину победа потребнија, али у локалном дербију Срема све је могуће. Обема екипама је наруку дошла победа Спартака над Радничким у прошлом колу и зато је овај дуел утолико важнији.

Клек дочекује Срем од 19 часова и само је питање да ли су се Клечанке опоравиле. Млада екипа из Баната одгодила је сусрет са Омладинцем пре неколико дана, а сада је велико питање могу ли да науде разиграном Срему који делује веома добро. Срем је веома близу петог места које му не мења много ситуацију, али ипак је све ствар престижа.

За крај кола, Раднички Бластерс ће дочекати Јединство у недељу од 15 часова. У дуелу последњепласираног и првопласираног углавном нема шта много да се прича, али обратићемо пажњу. Јединство је завршило са Европом пре неколико дана у Швајцарској и без обзира што је умор присутан, глава је мирнија и сада фокусирана на домаће првенство и Куп. Сви ови мечеви ће добро доћи шампиону да се спреми за финале Купа, а Раднички је помало разочарао против Спартака, иако је узео први бод ове сезоне. Питање је да ли очекујемо много од Радничког, посебно када знамо каква су појачања, али ето имаће прилику и те девојке што су играле јаке европске лиге да се опробају против специјалне одбојкашке јединице из Старе Пазове.

Како сада изгледа, мушка лига је одлучена у погледу путника у плеј-оф. Осмопласирано Таково бежи две победе Рибници и три Младом раднику, што ће бити тешко испустити, а од екипа из првих осам непознаница у смислу коначног пласмана је можда само Ниш.

Отварамо коло дуелом Радничког и Спартака у суботу од 17 часова и то је сјајан меч у право време. Крагујевчани су претрпели пораз у прошлом колу од Карађорђа, а „голубови“ су у серији од три победе. Хала „Језеро“ је увек неугодна за било ког ривала, па су домаћи можда благи фаворити, али баш благи јер нас је Спартак све одушевио до сада небројено пута.

Борац је узео бод Партизану у прошлом колу, а Карађорђе узео већи део бодовног колача у Крагујевцу. Тим из Тополе би могао да настави низ и да нас подсети на сјајне партије из првог дела сезоне. Што се Старчеваца тиче, све мање је вагона за спас од испадања.

Пожаревљани чекају Таково у суботу од 18 часова и видећемо могу ли да наставе одличан низ игара и резултата. Чини се да је Млади радник пребринуо бриге око компликација за очување суперлигашког статуса, али има још доста до краја па уз мало среће могу и да добаце до доигравања. Шта се тачно десило у табору Пожаревљана, питаћемо чувеног Проту првом приликом, али шта год да је – делује. Таково је већ урадило велики посао, а чини се да би им победа у Пожаревцу завршила посао око пласмана у плеј-оф.
Рањени Ниш долази у Стару Пазову и домаћин је фаворит. Знају Мишко и другари како се игра код куће, квалитет и искуство су увек ту, а хала је на њиховој страни. Ниш је урадио велики посао на почетку шампионата и сада животари на тим ловорикама, а видећемо могу ли да се одрже у горњој половини табеле.

Са Партизаном Ефбет нисмо начисто. Реално, фаворит је над Рибницом, али у каквом расположењу ће се пробудити у недељу, само небо зна. Низ од три пораза, актуелни шампион је прекинуо победом над Борцем од 3:2, што опет не обећава превише. Вратили су се црно-бели на треће место, а уколико се стабилизују, могу много више.

За крај кола, Војводина чека Црвену звезду у великом дербију наше одбојке (18 часова). Звезда је прва, Воша је друга, а без обзира на исход меча, Београђани ће остати на лидерској позицији. У првом делу сезоне, Звезда је добила 3:0, али сва три сета на разлику, а Новосађани су се реванширали у четвртфиналу Купа такође максималном победом. Свакако, гледаћемо тај меч на тв екранима, а биће то сјајна увертира за све оне љубитеље америчког фудбала јер пола сата после поноћи се игра 58. Супербол – напред поглавице!

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!