Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Финално одбројавање

Како то воле да кажу тв коментатори, „ако сте се тек сада укључили, до краја лигашког дела остала су четири кола“. Људи још само четири кола, а као да смо јуче били у Лазаревцу и Крушевцу на мечевима Суперкупа. Могу да претпоставим да је играчице, играчи и тренери, па можда и људи из клубова не гледају тако, али не морамо још да сводимо рачуне ове сезоне. ОК, за неке ће ускоро крај сезоне, а неки ће тек кренути у плеј-оф и борбе за титулу.


Минуле недеље одиграна је завршница Купа Србије и можемо да кажемо (ваљда) да су Јединство из Старе Пазове и Војводина већ освојили дуплу круну. Старопазовчанке су освојиле други трофеј ове сезоне, а трећи узастопни и свака им част јер није лако одржати такав континуитет игара. У финалу Купа биле су боље од ТЕНТ-а, али опет на једну лопту у дугих и квалитетних пет сетова. Код мушкараца, може се рећи да је Војводина оправдала улогу фаворита и 16. пут узела Национални Куп.

Код дама, сви имају још четири меча, осим ТЕНТ-а и Јединства који ће свој одгођени међусобни дуел одиграти у среду и највероватније одлучити о пол позицији за плеј-оф.

Железничар и Црвена звезда ће се борити за коту три, Уб ће највероватније остати пети, а Срем шести на табели. Партизан Ефбет и Омладинац тренутно попуњавају плеј-оф места, а са победом мање прате их Спартак и Инђија. Клек и Раднички Бластерс ће се борити до краја за суперлигашки статус.

Коло почиње у петак сусретом Црвене звезде и Партизан Ефбета. На први поглед, Звезда је велики фаворит, али смо се небројено пута до сада уверили да у градском дербију неретко буде изненађења, с тим да су и црно-беле у бољој форми па ништа није искључено. Улог је тренутно већи за црвено-беле, а у међусобним сусретима су у предности јер су последњих пет вечитих дербија добиле са 3:0.

У суботу дневни програм отварају Омладинац и Уб у Старој Пазови (16 часова). Тим из Нових Бановаца је тренутно у плеј-офу, чак и после тесног пораза у Суботици. Ипак, делује да ће се за све питати Убљанке које су заиграле на високом нивоу. У последњих кола Уб има четири победе и пораз од 3:2 од ТЕНТ-а и ако настави у овом ритму, биће озбиљан противник свакоме у плеј-офу.

Остале утакмице играју се од 19 часова. Биће занимљиво у Клеку где гостује Раднички Бластерс. Оба тима имају по две победе у сезони. У дуелу квалитетних клинки које се максимално боре читаве сезоне и можда и 100 пута скупљег и искуснијег тима, тренд каже да су Београђанке фавориткиње. Неће им бити лако у хали „Милош Грбић“ једном од најважнијих споменика нашег „Олимпијског села“, а посебно јер су у минула два кола почишћене од стране Железничара и Срема, да кажемо помало неочекивано. Клек дуго није победио, али то ништа не мења на важности овог меча који обема екипама може да значи разлику између испадања и останка у елитној дивизији наше одбојке.

У једном од дербија Срема, Инђија гостује у Сремској Митровици. Срем је фаворит јер је сјајан на домаћем терену и још се не одриче борбе за пету позицију, а Инђија је и даље негде у међупростору између плеј-офа и потенцијалног баража, иако ово друго није баш реално. Сигурно је Инђинчанкама у мислима доигравање и то осмо место, можда и седмо, али и дотле је далек пут, а квалитетнијем Срему овај меч не значи много. У првом делу првенства, Инђија је код куће добила први сет, а Срем наредна три.

Јединство чека Спартак и биће занимљиво видети колико ће повреда Уне Вајагић оставити вакуума у игри актуелног шампиона. Има наравно ко да је замени, али треба уиграти екипу и навићи је на нове услове. У Стару Пазову долази Спартак осокољен победом над Омладинцем, али Јединство је већ прича за себе и сва је прилика да ће бодови остати у Срему. Као што рекосмо, праву снагу и ситуацију у Јединству видећемо за неколико дана у Обреновцу.

Дерби кола играју Железничар и ТЕНТ. Обреновчанке траже утеху после финала Купа, а Лајковчанке желе наставак добрих игара и победу која би их одржала на трећем месту. Треће место је важно из више разлога, али пре свега због избегавања Уба у четврфиналу плеј-офа, али наравно и касније. С друге стране, ТЕНТ се бори за прво место, тек ту је улог велики и зато можемо да се сложимо да нас чека спектакл у Лајковцу.

Код мушкараца, готово читаво 19. коло игра се у петак, а ситуација на табели је веома замршена. Најближа првој позицији за плеј-оф је Звезда са победом више и пет, односно седам бодова више од најближих пратиоца Радничког и Војводине. На победу иза њих су Карађорђе и Партизан Ефбет, Спартак је комфорно на 6. месту, а Таково и Ниш на местима седам и осам имају две победе више од пратилаца Рибнице и Младог радника. Јако близу је и Јединство, са победом заостатка на претпоследњем месту, а већ у овом колу потенцијално можемо да добијемо одговор ко ће директно испасти из елите.

Већ од 17 часова игра се можда и меч одлуке за питање опстанка. Иако су далеко, још постоји теоретска шанса за Борац да избегне последњу позицију, али мора до краја све да победи са 3:0 или 3:1, а да Јединство не освоји више од два бода. Мала је шанса за то јер је тим из Старе Пазове данас фаворит у Панчеву.

Од 18 часова играју Раднички и Рибница и у комшијском дербију Крагујевчани су фаворити пре свега јер има треба победа како би остали у трци за првим местом. Раднички је нешто успешнији у последњих 10 мечева, а занимљиво је да у последњих седам међусобних дуела није било 3:0. У исто време, лидер Црвена звезда дочекује Таково и видећемо да ли тим из Горњег Милановца може да настави узлазни тренд на претешком гостовању. Звезда је после пораза од Војводине везала две победе и вратила се на победнички колосек и реално је фаворит против Такова.

У војвођанском дербију између Спартака и Војводине од 19 часова Новосађани су фаворити, гледајући на многобројне раније сусрете. Нису „голубови“ често имали прилику да победе црвено-беле из Српске Атине, али реално је за очекивати да су Новосађани мало пали после освајања трофеја у Обреновцу. Ипак, имају и притисак победе како би остали међу три најбоља, али никада није лако у Суботици. Још се сећамо прошле сезоне и полуфиналне серије када је Спартак пропустио три меч лопте за финале, зато све треба узети са дозом опреза без обзира на поразе оба тима у минулом колу.

Карађорђе дочекује Млади радник, такође од 19 часова, а домаћин је фаворит у својој хали и пред својим навијачима који ће поново дати пуну подршку. Тим из Тополе је везао четири победе и заслужено се лансирао међу водеће, а Пожаревљани ће наставити да играју у много бољем светлу него раније и тражити потенцијално изненађење иако су изгубили финале Купа.

У суботу, Партизан Ефбет дочекује Ниш и ту нема непознаница. Црно-бели су спремни, ситуација у свим структурама је добра и треба до краја сезоне очекивати врхунска издања актуелног шампиона. Нови дизач, стабилност и искуство довољни су за победу над Нишом који је у серији од пет везаних пораза.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!