Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Финално одбројавање

Како то воле да кажу тв коментатори, „ако сте се тек сада укључили, до краја лигашког дела остала су четири кола“. Људи још само четири кола, а као да смо јуче били у Лазаревцу и Крушевцу на мечевима Суперкупа. Могу да претпоставим да је играчице, играчи и тренери, па можда и људи из клубова не гледају тако, али не морамо још да сводимо рачуне ове сезоне. ОК, за неке ће ускоро крај сезоне, а неки ће тек кренути у плеј-оф и борбе за титулу.


Минуле недеље одиграна је завршница Купа Србије и можемо да кажемо (ваљда) да су Јединство из Старе Пазове и Војводина већ освојили дуплу круну. Старопазовчанке су освојиле други трофеј ове сезоне, а трећи узастопни и свака им част јер није лако одржати такав континуитет игара. У финалу Купа биле су боље од ТЕНТ-а, али опет на једну лопту у дугих и квалитетних пет сетова. Код мушкараца, може се рећи да је Војводина оправдала улогу фаворита и 16. пут узела Национални Куп.

Код дама, сви имају још четири меча, осим ТЕНТ-а и Јединства који ће свој одгођени међусобни дуел одиграти у среду и највероватније одлучити о пол позицији за плеј-оф.

Железничар и Црвена звезда ће се борити за коту три, Уб ће највероватније остати пети, а Срем шести на табели. Партизан Ефбет и Омладинац тренутно попуњавају плеј-оф места, а са победом мање прате их Спартак и Инђија. Клек и Раднички Бластерс ће се борити до краја за суперлигашки статус.

Коло почиње у петак сусретом Црвене звезде и Партизан Ефбета. На први поглед, Звезда је велики фаворит, али смо се небројено пута до сада уверили да у градском дербију неретко буде изненађења, с тим да су и црно-беле у бољој форми па ништа није искључено. Улог је тренутно већи за црвено-беле, а у међусобним сусретима су у предности јер су последњих пет вечитих дербија добиле са 3:0.

У суботу дневни програм отварају Омладинац и Уб у Старој Пазови (16 часова). Тим из Нових Бановаца је тренутно у плеј-офу, чак и после тесног пораза у Суботици. Ипак, делује да ће се за све питати Убљанке које су заиграле на високом нивоу. У последњих кола Уб има четири победе и пораз од 3:2 од ТЕНТ-а и ако настави у овом ритму, биће озбиљан противник свакоме у плеј-офу.

Остале утакмице играју се од 19 часова. Биће занимљиво у Клеку где гостује Раднички Бластерс. Оба тима имају по две победе у сезони. У дуелу квалитетних клинки које се максимално боре читаве сезоне и можда и 100 пута скупљег и искуснијег тима, тренд каже да су Београђанке фавориткиње. Неће им бити лако у хали „Милош Грбић“ једном од најважнијих споменика нашег „Олимпијског села“, а посебно јер су у минула два кола почишћене од стране Железничара и Срема, да кажемо помало неочекивано. Клек дуго није победио, али то ништа не мења на важности овог меча који обема екипама може да значи разлику између испадања и останка у елитној дивизији наше одбојке.

У једном од дербија Срема, Инђија гостује у Сремској Митровици. Срем је фаворит јер је сјајан на домаћем терену и још се не одриче борбе за пету позицију, а Инђија је и даље негде у међупростору између плеј-офа и потенцијалног баража, иако ово друго није баш реално. Сигурно је Инђинчанкама у мислима доигравање и то осмо место, можда и седмо, али и дотле је далек пут, а квалитетнијем Срему овај меч не значи много. У првом делу првенства, Инђија је код куће добила први сет, а Срем наредна три.

Јединство чека Спартак и биће занимљиво видети колико ће повреда Уне Вајагић оставити вакуума у игри актуелног шампиона. Има наравно ко да је замени, али треба уиграти екипу и навићи је на нове услове. У Стару Пазову долази Спартак осокољен победом над Омладинцем, али Јединство је већ прича за себе и сва је прилика да ће бодови остати у Срему. Као што рекосмо, праву снагу и ситуацију у Јединству видећемо за неколико дана у Обреновцу.

Дерби кола играју Железничар и ТЕНТ. Обреновчанке траже утеху после финала Купа, а Лајковчанке желе наставак добрих игара и победу која би их одржала на трећем месту. Треће место је важно из више разлога, али пре свега због избегавања Уба у четврфиналу плеј-офа, али наравно и касније. С друге стране, ТЕНТ се бори за прво место, тек ту је улог велики и зато можемо да се сложимо да нас чека спектакл у Лајковцу.

Код мушкараца, готово читаво 19. коло игра се у петак, а ситуација на табели је веома замршена. Најближа првој позицији за плеј-оф је Звезда са победом више и пет, односно седам бодова више од најближих пратиоца Радничког и Војводине. На победу иза њих су Карађорђе и Партизан Ефбет, Спартак је комфорно на 6. месту, а Таково и Ниш на местима седам и осам имају две победе више од пратилаца Рибнице и Младог радника. Јако близу је и Јединство, са победом заостатка на претпоследњем месту, а већ у овом колу потенцијално можемо да добијемо одговор ко ће директно испасти из елите.

Већ од 17 часова игра се можда и меч одлуке за питање опстанка. Иако су далеко, још постоји теоретска шанса за Борац да избегне последњу позицију, али мора до краја све да победи са 3:0 или 3:1, а да Јединство не освоји више од два бода. Мала је шанса за то јер је тим из Старе Пазове данас фаворит у Панчеву.

Од 18 часова играју Раднички и Рибница и у комшијском дербију Крагујевчани су фаворити пре свега јер има треба победа како би остали у трци за првим местом. Раднички је нешто успешнији у последњих 10 мечева, а занимљиво је да у последњих седам међусобних дуела није било 3:0. У исто време, лидер Црвена звезда дочекује Таково и видећемо да ли тим из Горњег Милановца може да настави узлазни тренд на претешком гостовању. Звезда је после пораза од Војводине везала две победе и вратила се на победнички колосек и реално је фаворит против Такова.

У војвођанском дербију између Спартака и Војводине од 19 часова Новосађани су фаворити, гледајући на многобројне раније сусрете. Нису „голубови“ често имали прилику да победе црвено-беле из Српске Атине, али реално је за очекивати да су Новосађани мало пали после освајања трофеја у Обреновцу. Ипак, имају и притисак победе како би остали међу три најбоља, али никада није лако у Суботици. Још се сећамо прошле сезоне и полуфиналне серије када је Спартак пропустио три меч лопте за финале, зато све треба узети са дозом опреза без обзира на поразе оба тима у минулом колу.

Карађорђе дочекује Млади радник, такође од 19 часова, а домаћин је фаворит у својој хали и пред својим навијачима који ће поново дати пуну подршку. Тим из Тополе је везао четири победе и заслужено се лансирао међу водеће, а Пожаревљани ће наставити да играју у много бољем светлу него раније и тражити потенцијално изненађење иако су изгубили финале Купа.

У суботу, Партизан Ефбет дочекује Ниш и ту нема непознаница. Црно-бели су спремни, ситуација у свим структурама је добра и треба до краја сезоне очекивати врхунска издања актуелног шампиона. Нови дизач, стабилност и искуство довољни су за победу над Нишом који је у серији од пет везаних пораза.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!