Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Нема више тајни

Данас је 8. март и свим дамама желим да лепо проведу празник, али и да сваког наредног датум буду вољене, поштоване и третиране као узвишена бића, што заиста јесу. Као познати поборник женске одбојке, почећу све ово великом захвалношћу нашим одбојкашицама јер и даље носе есенцију овог спорта, без обзира на ранг такмичења и узраст јер се одбојка код њих не мења.


Рећи ћу и велико „НЕ“ било каквим идејама око промена, барем код дама. Женска одбојка треба да остане управо онаква, каква је сада. Препуна дугих поена, исцрпних надигравања, поштовања одбојкашких елемената у исконском облику, а где ће снага и даље остати секундарна. „Мушка“ мрежа треба да се подигне минимум на 270цм јер смо сведоци да је, на оном врхунском нивоу, одбојка почела више да личи на ратове звезда. Жао ми је што у тим новим условима не бих више могао да гледам виртуоза Тоњутија, али тако је како је. Висина мреже би мало наштетила серверима, али нападачима не толико јер сад већина напада са 3,5м и више.

Тако да, драге даме, останите као и до сада – најбоље.

Користим прилику да честитам рођендан нашој најбољој на планети Тијани Бошковић и мом другу Милошу Вемићу, некада узданици Војводине, а сада Новосађанину на привременом раду у Шумадији. Знам да им је рођендан и извињавам се осталима у нашем спорту за које не знам, али и њима наравно све најбоље.
Ајмо сад на лигу. Као што наслов каже, нема више тајни. Знамо освајаче пол позиција за плеј-оф у обе конкуренције. Код дама је то Јединство из Старе Пазове, а код мушкараца Црвена звезда. Можда то није математички потврђено, али биће ускоро па упамтите да сте ту вест прво прочитали овде.

Поново су актуелне шампионке добиле ТЕНТ и осамиле се на врху табеле. Обреновчанке ће највероватније завршити као друге, али и оне морају што пре да забораве на пораз у финалу Купа који је очигледно оставило трага. За треће место ће бити велика борба до краја јер сада постоји могућност да и ТЕНТ изгуби друго место, иако није реално да се то деси. Железничар и Звезда ће се борити за коту три која је у овом тренутку много повољнија него позиција четири. Уб и Срем се “бију“ за пето место, а Омладинац, Партизан Ефбет, Инђија и Спартак ће се борити за преостала два места у плеј-офу. Клинке из Нових Бановаца би победом у овом колу над Партизан Ефбетом завршиле тај велики посао и оставиле једно место за преостале три екипе. „Одбојкашки расадник“ је заслужио да се нађе у доигравању, а ко год буде последњи путник у плеј-оф продужиће сезону за два меча јер ће у четвртфиналу на Јединство, а сви знамо шта то значи.

Да не дужим као иначе, даћу само предвиђања резултат овог кола јер сам чуо колико је прича било прошле сезоне око тога, па да се мало подсетимо.
Партизан Ефбет – Омладинац 3:2
Уб – Јединство (СП) 1:3
Спартак – Железничар 0:3
ТЕНТ – Срем 3:1
Инђија – Клек 3:1
Раднички Бластерс – Црвена звезда 1:3

Код мушкараца, ако Звезда добије у суботу у Старој Пазови обезбедиће прво место. То је јасно као и чињеница да смо остали без Борца из Старчева у елити, али замениће га Дубочица из Лесковца и биће лепо да мушка одбојка поново заживи на југу Србије. Знам да ће некима бити тешко да путују толико на гостовање, али ће теже бити Лесковчанима и зато ће имати моју подршку у следећој сезони.

Раднички, Партизан Ефбет и Војводина имају три кола да распетљају ситуацију око другог места, о чему ћемо знати више после дуела Воше и Радничког у петак од 19 часова. Наравно, има и Карађорђе солидне шансе да скочи на друго место, а Спартак који је тренутно на шестом месту, сачекаће расплет и понеком победом до краја показати да ће бити неугодан ривал било коме у плеј-офу.

Рибница ће изгледа у доигравање, после две везане победе, а хоће ли Ниш и Таково имати снаге да остану међу осам најбољих – видећемо. Нажалост, нема места за све у плеј-офу. Јединство ће покушати да у последња три кола избегне бараж како зна и уме, а чини се да једино може да нашкоди Младом раднику, главном такмацу.

Јединство – Црвена звезда 0:3
Таково – Партизан Ефбет 1:3
Ниш – Карађорђе 0:3
Млади радник – Спартак 2:3
Војводина – Раднички 2:3
Рибница – Борац 3:1

За више информација/објашњења о резултатима, играма, статистикама играча, обратите се вашем омиљеном подцасту „На мрежи“.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!