Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Још мало

Свега два кола остала су до краја лигашког дела, а онда следи, како многи воле да кажи, „оно право“. Из кола у коло све више ствари је познато, али има неких које нећемо знати до самог краја.


Код дама тренутно знамо да ће првих шест сигурно у плеј-оф. После овог кола, уколико Јединство победи Омладинац, а ТЕНТ слави у Клеку, а обе победе су извесне, актуелни шампион осигурава коту један, а Обреновчанке коту два. То ће уједно значити и да смо остали без Клека у Суперлиги.

Трећепласирани Железничар дочекује Уб у дербију кола, али је велики фаворит. Штавише, не видим начин на који Уб може да добије у Лајковцу јер „локомотива“ се захуктала и руши редом. Сада су Лајковчанке у серији од четири победе, а Убљанке су везале два пораза. Уколико освоје три бода против Уба, осигурале су треће место, а то значи да ће Црвена звезда бити четврта.

Срем чека Спартак и фаворит је, а том победом би могле на пето место, ако Уб изгуби. Ипак, ове две екипе ће у последњем колу директним дуелом одлучивати о петом месту и ко ће на мегдан Звезди у четвртфиналу.

Партизан Ефбет гостује Радничком и „крсташице“ су фавориткиње, али у доњем делу табеле највероватније неће бити померања. И ако Раднички добије, а Спартак изгуби у Сремској Митровици, остаће претпоследњи. Омладинац ће остати осми јер нема шта много да тражи против старијег рођака из Старе Пазове, а и Инђија, која се нада проласку међу осам, иде на ноге Црвеној звезди где је објективно аутсајдер.

Код мушкараца је све знатно компликованије. Од раније знамо само да ће Борац из Старчева изгубити суперлигашки статус, а за све остало ћемо морати да сачекамо мечеве последњег кола.

Звезда је најближа првом месту, али је у прошлом колу поражена од Јединства, а победом је могла да осигура пол позицију за доигравање. У недељу гостује Партизану у вечитом дербију и ту ситуација може да се максимално закомпликује. Уколико добију црно-бели, изједначиће се са Звездом по броју победа, а исти скор имаће и Раднички ако добије Млади радник у овом колу. То би нам све осигурало „лудачки“ расплет у последњем колу.

Четврти и пети су Карађорђе и Војводина, с тим што „вождови“ имају већу шансу да се умувају у сам врх, можда дођу и до другог места, ако се неке ствари поклопе. У Тополу долази Таково које је сада на 8. месту, али са осам победа, колико имају и Рибница, Млади радник и Ниш. Ниш је од свих ових екипа најугроженији, а сада гостује у Суботици где му неће бити лако. Уколико изгуби, може да се деси да се у последњем колу бори за избегавање баража.

Са тренутне позиције баража прети Јединство које је у прошлом колу славило против Звезде, а стартна шесторка је стара 231 годину, са либером 262, што мора да је неки рекорд. Молим вас, ако неко зна са сигурношћу неки сличан случај, нека ми јави. Зато тим из Старе Пазове игра квалитетно, али без притиска и биће максимално опасно за све, а сада иде у Краљево и победа би тек направила хаос у доњем дому.

Да не дужим, довољно је овде речено да сви будемо заинтересовани за завршницу лигашког дела јер је много непознаница, а све мање времена. Зато пратимо одбојку, по могућству уживо. Ево ја ћу гледати меч у Сремској Митровици, а ви?

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!