Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда пуца високо: Црвено-бели крећу у поход на титуле!

by Душан Крстић

Тек што је стављена тачка на регуларни део сезоне Банка Поштанска штедионица Суперлиге, времена за предах нема, јер нас већ у наредним данима очекују утакмице четвртфинала плеј-офа у обе конкуренције. Тим поводом је у просторијама СД Црвена звезда одржана конференција за медије, где су са новинарима разговарали Милан Гршић и Јелена Стојић, тренер, односно капитен женске екипе, као и Ивица Јевтић и Никола Петровић, чланови мушког тима.

Иако су у недељу увече одиграле веома захтевну утакмицу у Обреновцу, црвено-беле даме ће већ вечерас од 19.00 часова морати поново на терен. Као што је свима познато, ривал Црвеној звезди у борби за полуфинале биће Уб.

Звезда је лигашки део сезоне одиграла на високом нивоу, с обзиром на то да доигравање дочекује са четврте позиције уз 16 победа и шест пораза. Само је Раднички Бластерс у претпоследњем колу успео да надигра екипу Милана Гршића, а да се у том тренутку налазио ван топ четири позиције.

Овај четвртфинали меч ће уједно бити и реприза финала из сезоне 2021/22. када је Црвена звезда у мајсторици успела да порази Уб у гостима и стигне до титуле. Што се овосезонских дуела тиче, Београђанке су у оба наврата оствариле победе над Убљанкама, јер су у првој утакмици код куће славиле са 3:1, док су на страни биле боље са 3:2.

Ипак, резултати из првих утакмица неће превише значити, јер је по речима Јелене Стојић, плеј-оф нова фаза такмичења.

Победе у прве две утакмице су свакако плус, али је плеј-оф нова фаза и сви су се целе сезоне спремали за ово. Мислим да смо у предности што прву утакмицу играмо на домаћем терену. Показале смо већ два пута да смо боље од Уба и на нама је да дамо све од себе. Сигурна сам да резултат неће изостати”, рекао је капитен Црвене звезде.

Милан Гршић истиче да уколико његова екипа одигра на свом нивоу, чак ни добра форма ривала, неће превише утицати.  

Свакако да је плеј-оф фаза такмичења која одређује првака. Тако се и постављамо, јер желимо да будемо први као и све екипе које учествују. Наравно, пре свега размишљамо о екипи Уба која нам је наредни противник. Ми смо имали јак ритам ове сезоне и некада је било веома тешко играти и по три меча недељно. Нисмо на свим утакмицама били довољно свежи како бисмо могли да прикажемо игру која би нам обезбедила бољу позицију у плеј-офу. Ипак, верујемо и знамо да можемо боље од овога што смо сада приказали, а ни то није било лоше. Поштујемо екипу Уба, која показује раст форме, али уколико ми будемо на нашем нивоу, мислим да ћемо се радовати полуфиналу”, закључио је Гршић.

За разлику од својих колегиница, екипа Ивице Јевтића је лигашки део сезоне окончала на чеоној позицији и у четвртфиналу ће имати за нијансу лакшег противника. Занимљиво је то да су одбојкаши остварили идентичан скор као и девојке (16 победа и 6 пораза), али је у мушкој конкуренцији то било довољно за прво место на табели.

Што се тиче Звездиног ривала у четвртфиналу плеј-офа, у недељу смо добили потврду да ће то бити Таково из Горњег Милановца. Црвено-бели су у два наврата ове сезоне узимали скалп четвртфиналном ривалу, пошто су пре нешто више од три недеље код куће остварили максималну победу, док су у првом делу сезоне противнику препустили један сет у Горњем Милановцу.

Чини се да је Звезда на време изашла из серије неуспеха пред почетак разигравања, пошто је након пораза од Јединства и Партизана, у последњем колу успела да порази Карађорђе, што јој је и осигурало лидерску позицију, а у прилог томе иду и речи Николе Петровића, капитена црвено-белих.

Тренутно је расположење много боље. У последња три кола смо имали два пораза и било је питање да ли ћемо бити први на крају. Можда смо, по мени, последњу утакмицу против Карађорђа одиграли најбоље и показали смо да смо прави, што нас радује пред почетак плеј-офа. Играмо против Такова, која је по рангу слабија екипа од нас, али да верујемо у нашу победу и играче, апсолутно да. Надамо се серији од 2:0 и уласку у полуфинале”, истакао је Петровић.

Ивица Јевтић се у потпуности слаже са играчем којем је поверио дрес са подвученим бројем, јер каже да је Звезда већ показала да је квалитетнија екипе од првог ривала у плеј-офу.

Сигурно да смо задовољни чињеницом што смо лигашки део завршили на првој позицији. Ипак, ово досад је била само борба за пол позицију, али оно право тек предстоји. Мислим да имамо велике шансе, поготово што играмо са екипом Такова. Наравно, не желим да омаловажавам било кога, али смо у овом првенству, где смо два пута победили, показали смо квалитетније екипа од њих. У овом тренутку размишљамо само о њима. Поготово ако дођемо до полуфинала, не знамо ко може да нас очекује. Због тога је фокус само на екипи Такова”, закључио је Јевтић.  

Четвртфиналне утакмице плеј-офа у конкуренцији дама заказане су за 26. и 29. март, док ће се евентуална трећа утакмица одиграти 1. априла. У мушкој конкуренцији термини 27. и 30. март, као и 2. април.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!