Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Ајмо још један круг

Људи моји, не знам за вас, али баш сам се зажелео домаће одбојке. Некако смо годинама уназад недостатак домаћих такмичења замењивали успесима сениорских репрезентација преко лета, па је некако све лакше пролазило. Ова година није прошла најбоље у тамо неком Паризу па смо чекали октобар да нас огреје плаво-жута лопта, кад већ Сунце неће нешто нарочито до пролећа.


Куп утакмице и Суперкупови били су добар увод у све оно што нас очекује током предстојеће сезоне, а славиле су одбојкашице ТЕНТ-а и одбојкаши Црвене звезде прве трофеје. Како ствари стоје, могли би да уберу још неки до краја.

Већ смо на сајту Лиге видели саставе па да се не бавимо превише одласцима и доласцима, само ћу рећи да су ме неки изненадили (посебно одласци), а морам и да приметим велики одлив квалитета који верујем да ће се осликати на нашу лигу, посебно код дама.

Женска лига ће ове сезоне бити поларизованија него икада. Готово сам сигуран да ћемо добити две лиге већ после неколико кола (зависи од распореда), једну за шампиона, а другу за опстанак. Неће се много тога променити у односу на прошлу сезону, ТЕНТ, Уб, Железничар и Црвена звезда ће се борити за титулу (не нужно овим редом), Срем и актуелне шампионке из Старе Пазове биће свима кост у грлу, а осталих шест екипа, ту нема фаворита.

Партизан, Инђија, „новајлија“ Јединство из Ужица, београдски Раднички, Омладинац и Спартак бориће се за останак у елити, а редослед не бих ни да погађам. Приче кажу да су Спартак и Омладинац најугроженији, зато ћу их јако симпатисати ове сезоне. Да се не лажемо, има ту и те како квалитета који ће испливати, од обе Королије у Суботици, па до Мионе Тасић у Новим Бановцима. Искрено не сећам се да сам скорије био више импресиониран игром дизача од 18 година као на том мечу Инђије и Омладинца у Купу. Има ту још перспективних играчица и зато ме неће изненадити ниједан резултат.

Чекаћу да видим Ужице уживо, Раднички са Сизар, ове сезоне несолвентну Инђију, па и Партизан који по саставу звучи као најјачи у доњем дому.

Велики ће се у дербијима борити за што бољу позицију пред доигравање и не знам кога бих ставио за првог фаворита, стварно не знам. ТЕНТ-ово име најјаче одјекује, доласком Терел (који ме је жестоко изненадио) чини се да су заокружили екипу. Фалиће дефинитивно чувена Цветко (којој желим брз опоравак), али биће неког да је одмени. Звезда са Живојиновић и Веселиновић је поново веома занимљива, јер ће и младе играчице имати своје прилике да се истакну. Надам се да је Лајковац коначно сазрео за велика дела, јер квалитет дефинитвно има, а Уб ми је одувек енигма па је боље да сачекамо да видимо Мирин печат на читавој причи.

У Сремској Митровици се нико неће наиграти, то гарантујем, а Јединство је поново извело плејаду младости, а „рудар“ Јово ће поново то да утегне до савршенства пред крај сезоне. Лично, сматрам да је начин рада клуба из Старе Пазове најбољи, гледајући нашу одбојку у целини, а сада је све на младим девојкама које трудом и радом треба да се наметну и да покажу да је будућност њихова.

За разлику од дама, код мушкараца очекујем скроз другачију слику. Рачунам да ће максимално две-три победе делити последњег путника у плеј-оф и екипу која испада. Ето, толико је све уједначено.

Сваки тим има неког кеца у рукаву и специјалног адута који му даје право да се нада најбољем. Звезда је аутоматски постала фаворит број један, али без Столиовића, неће одскакати. Искуство Партизана Коптех које носе Мрдак и Чубрило вреди много, али ће Кобиљски морати да намести и клинце од којих ће доста зависити.

Војводина је поново млада. Видели смо део екипе на делу прошле сезоне, а сад чекамо неке нове клинце. Лично очекујем да ово буде сезона младог Перовића који је већ у Купу показао врхунски таленат. Не бих да му правим притисак, али морам мало. Колико ће црвено-бела младост моћи до краја - видећемо, али правац Новосађана ми је веома допадљив.

Сећам се добро прошле сезоне и очекујем да титула оде у Тополу. Да да, знам да је неко сада помислио да сам луд, али сачекаћу деманти ових речи. Атмосфера коју има Карађорђе вредна је титуле, а по мени су квалитетнији него прошле године.

У Горњем Милановцу се нико неће наиграти јер екипа је одлична, да не помињем посебно халу у Суботици и „Дудову шуму“ у којој ће се многи изгубити. Крагујевчани су већ показали шта знају, а Млади радник и Рибница су за сада енигма, док мало не одмакне шампионат, да видимо колико заправо могу.

За крај остављам Ниш и Дубочицу из Лесковца, праве представнике југа који су некако осуђени једни на друге. За Ниш не смем ништа да причам, само се надам да се неће поновити сценарио од прошле сезоне, а већ сам се неколико пута декларисао као делом Лесковчанин, не због ћевапа и пљескавица, већ ми је јако драго што смо добили и њих у елити и мислим да ту морају да остану. Истина, на путовања ће потрошити као да играју кинеску лигу, али вредеће.

За апсолутни крај оставио сам Јединство из Старе Пазове. Наравно, постоји разлог. Можда неко сматра да такав клуб не треба да игра Суперлигу, као због година играча, мени су супер. Чувени Мишко Радишић поново је окупио екипу вредну сваке пажње и све испод њиховог пласмана у полуфинале плеј-офа за мене ће бити неуспех. Године и кондиција су можда највећи проблем, али упркос некој власи на глави мање и ком килограму вишка код неколицине, могу ти људи много. Врхунски играчи, мајстори свог заната биће у оној малој Сали у Старој Пазови и кад буду на правом нивоу, видећемо ко ће однети бодове одатле.

Не замерите, увод је мало дужи. Има још ствари које треба рећи, али то у неком од наставак. Најважније, хајде да ова сезона буде та која ће показати да има још много љубитеља одбојке који нису долазили у хале и подржавали рад и труд одбојкаша и одбојкашица од 14 до скоро 52 године старости.

Видимо се на теренима широм Србије. Живела одбојка!

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара