Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем (7. недеља такмичења)

У жељи да вам на што бољи и професионалнији начин дочарамо мечеве у Банка Поштанска штедионица Суперлиги за одбојкашице и одбојкаше, нашем тиму смо прикључили колегу новинара-аналитичара са огромним искуством праћења одбојке, Марка Ристића. Марко је дуго времена био члан редакције новосадског ”Дневника”, сарадник ”Спортског журнала”, био је и тимски новинар наше мушке сениорске репрезентације, а сада коментарише мечеве најјачих европских одбојкашких лига на телевизији Спортклуб.

Пред сваки викенд такмичења у Банка Поштанска штедионица Суперлиги, Марко ће вам давати своје виђење мечева, утакмицу по утакмицу, сугерисати на шта да обратите пажњу, фасцинираће вас засигурно неким податком из одбојкашке историје или историјата међусобних дуела одређених екипа, а на крају ће и прогнозирати исходе.

Сигурни смо да ће вам овај вид презентовања мечева и најаве кола бити занимљив и информативан. Зато, кренимо...

СУПЕРЛИГА (Ж)

Црвена звезда – Спартак (С) (петак, 18.30)

Предстојеће 7. коло отвориће одбојкашице Црвене звезде и суботичког Спартака и, за разлику од пре неких десетак година, овај меч не носи велику количину неизвесности. Увек морамо да се сетимо беспоштедних борби за титулу између ова два клуба, где је опет Звезда излазила тријумфално, али ове сезоне, чини се да су сви адути подељени београдским црвено-белим девојкама.

Звезда је, уз Јединство из Старе Пазове, једина без пораза у текућој сезони и у сјајном је ритму од почетка првенства. Огромни квалитет показала је у мечу прошлог кола када је у Убу однела максималну победу и зато тешко можемо да очекујемо да би Суботичанке могле да прекину тај успешни низ. Спартак је у претпрошлом колу уписао прву победу ове сезоне над Клеком и сигурно је да ће “бирати своје битке” и мечеве у којима могу да рачунају на бодове.

Наше очекивање: Црвена звезда побеђује 3:0.

 

Партизан Сокербет – Уб (субота, 17.00)

Ово ће бити можда најзанимљивији сусрет 7. кола, ево и зашто. Очекивања наше одбојкашке јавности, када су у питању црно-беле девојке, везана су највише за врхунског стручњака Дарка Закоча који је преузео екипу и очекује се инстант ренесанса Партизана. Победа у Сремској Митровици у прошлом колу „одлепила” их је са дна, а солидна игра у Лајковцу пре неки дан у Купу може само да их обрадује (изузев лошег четвртог сета) и да крила за што већи отпор фавориту из Уба.

С друге стране, актуелне шампионке су поново вратиле клупску одбојкашку Србију на мапу Европе и то сјајним партијама у двомечу са Олимпијакосом, те су избориле пласман у групну фазу Лиге шампиона. Искусна и квалитетна екипа коју предводи Маријана Боричић имаће улогу фаворита на гостовању у престоници. Наравно, ваља и што пре вратити се на победнички колосек, сада сигурно одморније него што је то био случај пред меч са Звездом. Ипак, сачекајмо да видимо какву је “замку” Закоч припремио за шампиона.

Наше очекивање: Уб побеђује 3:1.

 

Клек – Јединство (СП) (субота, 19.00)

У најави, није тешко прогнозирати победника у мечу између последњег и водећег на табели, али увек морамо да оставимо простора за спортски мотив домаћег Клека да оправда име свог места и традиције која одзвања читавим Банатом. Истина, Клечанке су ове сезоне откинуле само бод против Инђије и тешко је очекивати да могу нешто више учине против разиграних Сремица па нам се изгледа смеши још једна сигурна рецка Јединства.

Тим из Старе Пазове не престаје да фасцинира играма и резултатима. Тренутно је водећи са само три изгубљена сета у шест утакмица и чини се да тим Јова Цаковића нема намеру да се заустави. ТЕНТ је разбијен у прошлом колу на гостовању у Старој Пазови са 3:0, пре тога је Јединство уписало победе над Спартаком, Звездом и Железничаром, тако да тим у плавом треба изузетно озбиљно схватити ове сезоне.

Наше очекивање: Јединство побеђује 3:0.

 

Железничар – Срем (субота, 19.00)

Лајковчанке су тренутно на трећем месту које можда не задовољава њихове апетите, али сезона је тек почела. Освајач Суперкупа и актуелни освајач Купа Србије поново ће покушати да се домогне најзначајнијег пехара, а први наредни корак направиће против Срема на свом терену. Лагани тријумф Лајковчанки у Инђији у прошлом колу и пролаз у полиуфинале Купа пре пар дана, биће добар замајац пред нови, не тако тежак дуел. Железуничар је добио последња четири лигашка дуела против Срема, додуше само једном је било 3:0, али традиција и тренутна табела много говоре.

Што се Срема тиче, показаће зубе фавориту, то је сигурно, али сигурно су свесне тренутног односа и да ће им бити потребно чудо да зауставе „локомотиву”. Митровчанке су у серији од четири пораза, два у првенству и два у Купу, па им треба што бржи излазак из кризе, али реално је рећи да ће и оне обратити већу пажњу мечевима у којима знају да су фавориткиње.

Наше очекивање: Железничар побеђује 3:0.

 

ТЕНТ – Инђија (субота, 19.00)

Овај меч смо намерно оставили за крај. Добро знамо шта је ТЕНТ и колико значи у нашој женској одбојци, а тренутно је шести на табели после два везана лигашка пораза на тешким гостовањима у Лајковцу и Старој Пазови. Меч са Инђијом долази у правом тренутку, Обреновчанке имају ореол фаворита, али не очекује их лаган задатак, иако на домаћем терену.

Нови суперлигаш Инђија је и најпријатније изненађење досадашњег дела шампионата. Три велике победе у шест мечева готово да су Инђију лансирале у круг екипа које не морају да размишљају о опстанку, што је за новог члана елите увек примарни задатак. Тренер Инђије Никола Јерковић враћа се поново у свој град, овога пута на челу новог суперлигаша, а супротставиће се свом бившем клубу за који га вежу најлепше тренерске успомене, посебно оне када је ТЕНТ увео у елитно друштво. Ипак, шансе су на страни домаћина, али мислимо да је максимална победа искључена као могућност.

Наше очекивање: ТЕНТ побеђује 3:1.

 

СУПЕРЛИГА (М)

Војводина НС семе – Спартак (Љ) (петак, 17.30)

Вишеструки уазстопни шампион Србије Војводина НС семе отвориће 7. коло сусретом са Спартаком из Љига. После пораза од Звезде и Партизана, Новосађани су у серији од шест везаних победа (три у Купу и три у првенству), па су сада на трећем месту на табели и надају се наставку доброг низа који би могао да их врати у сам врх. Истина, можда смо очекивали мало више од шампиона на старту првенства, али промене играчког кадра условиле су нешто „спорији” почетак црвено-белих. Сезонама уназад гледали смо доминацију Новосађана, али се чини да ће лига ове сезоне бити занимљивија од многих претходних.

Спартак никада није славио победу у Спенсу, а Воша је у серији од седам везаних победа над Љижанима, од чега шест максималним резултатом. Спартак је у прошлом колу уписао победу над Таковом после пет сетова и питање је колико су се играчи опоравили пред гостовање у Српској Атини. Љижани су последњи пут избегли максимални пораз у Новом Саду у марту 2017. године када су откинули бод фавориту. У прошлом колу Милош Надаждин, бивши члан Војводине, нанизао је 25 поена и сигурно ће поново бити мотивисан против црвено-белих.

Наше очекивање: Војводина НС семе побеђује 3:0.

 

Спартак (С) – Ниш (петак, 19.00)

Суботичани су у последњих пет мечева у свим такмичењима претрпели четири пораза (чак три од Војводине) и налазе се на петом месту, у кластеру екипа са по четири победе и два пораза у првих шест лигашких кола. У петак ће дочекати последњепласирани Ниш, екипу са једним тријумфом ове сезоне и једном од оних од којих никада не знате шта да очекујете. Ипак, воле Нишлије да помрсе рачуне фавориту и сигурно ће у Суботици одиграти опуштено, без притиска, а тада може свашта да се деси.

Ниш је једном у историји победио Спартак у гостима и то са 3:2 2019. године, а прошле сезоне узео је само сет на овом гостовању. Додуше, треба очекивати да Нишлије буду много тврђи орах на свом терену, али им се према предсезонским најавама смеши борба за опстанак.

Наше очекивање: Спартак побеђује 3:1.

 

Таково – Раднички (К) (субота, 19.00)

Таково има једну победу до сада и то помало неочекивану против Младог радника, али је у прошлом колу било близу друге када је у Љигу водило 2:0 и на крају остало само на освојеном боду. Мислимо да Таково има довољно искуства да може да рачуна на останак у лиги, али ће морати да буде на вишем нивоу у сусретима са осталим екипама из доњег дома. Меч са Крагујевчанима ће тешко бити један од оних где Милановачни могу да рачунају на бодове, али домаћи терен је понекад чудо.

Шумадинци су зато у налету. У прошлом колу су губили у дербију од Рибнице 2:0, али су успели да преокрену и упишу четврту овосезонску победу. Тада је Раднички у свом тиму имао чак петорицу играча са двоцифреним поентерским учинком, а нова победа могла би да им делимично извида ране из четвртфинала Купа када су испали од Партизана.

Наше очекивање: Раднички побеђује 3:0.

 

Партизан Сокербет – Млади радник (недеља, 18.00)

Београдски црно-бели су други на табели и у последњих осам мечева у свим такмичењима, уписали су седам победа. Преискусна екипа за сада оправдава уложено и показује се да су најаве из пред сезоне биле тачне. Партизан је у прошлом колу убрао сва три бода у Нишу, додуше испустио је сет, а сада га очекује меч са Младим радником, једном од најнепредвидивијих екипа у лиги.

Пожаревљани су чудо, када се очекује да упишу победу, знају жестоко да се помуче, чак и да киксну против слабијих ривала (као што је био случај против Такова), а некада, када су проглашени за аутсајдера, одиграју као из снова. Зато овај меч, по нама, носи епитет најнеизвеснијег и готово је сигурно да ћемо на РТС-у из хале „Мастер” гледати пет сетова. Млади радник је много квалитетнији него што каже тренутни поредак на табели и зато изненађење није искључено.

Наше очекивање: Партизан побеђује 3:2.

 

Рибница – Црвена звезда (недеља, 19.00)

За крај кола, остављамо дерби. Рибница је сада шеста, а Звезда прва на табели. Ипак, причамо о хали у Краљеву и познатим квалитетима актуелног освајача Купа Србије који неће бранити наслов освојен прошле сезоне. Краљевчани ће се сигурно окренути изазовима у првенству, у прошлом колу прокоцкали су 2:0 у Крагујевцу, а очекује их изузетно тежак испит против тренутног лидера. Можда су играчи Рибнице и мало уморни јер, подсетимо, гостовали су у Немачкој где је поражена са 3:0 од Линебурга у првом мечу квалификација за пласман у шеснаестину финала Купа ЦЕВ, а то им свакако не иде у прилог пред овај дерби.

Звезда је до сада у шест кола поражена само у вечитом дербију од Партизана (1:3), а са пет победа и 15 бодова суверена је на врху табеле. Последња жртва црвено-белих био је суботички Спартак, а Никола Мељанац је тада уписао 27 поена. Пре тога у Крагујевцу је имао 19, а у поразу од Партизана свега девет. Јасно је колико игра црвено-белих зависи од коректора, а видећемо може ли екипа Игора Жакића да тријумфално заврши гостовање у граду на Ибру.

Наше очекивање: Црвена звезда побеђује 3:1.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!