Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем (8. недеља такмичења)

Наш новинар-аналитичар, Марко Ристић, и ове недеље је изнео своја предвиђања за наступајуће коло.

СУПЕРЛИГА (М)

Црвена звезда – Ниш (петак, 18.30)
У дуелу лидера и фењераша мало тога може да пође по злу за првог на табели, а Црвеној звезди се отвара могућност за шести везани тријумф у свим такмичењима. У серији од пет победа, две су дошле управо против Ниша у Купу, а биће ово њихов трећи сусрет у последњих 20 дана. Оба меча у Купу Србије Београђани су добили без изгубљеног сета, а осокољени тријумфом у Краљеву (3:2) у прошлом колу, црвено-бели могу да очекују суверено прво место и после 8. лигашког меча ове сезоне.

Ниш је у лошој серији, с обзиром на то да је од победе над Таковом нанизао пет пораза где је у два меча узео само сет. Нишлије ће, чини се, морати да сачекају још неко време до евентуалне друге победе.

Наше прдвиђање: Црвена звезда побеђује 3:0.

Раднички (К) – Војводина НС семе (субота, 17.00)
Један од највећих српских дербија одиграће се у срцу Шумадије, традиционално неугодном терену за Новосађане. Још се сећамо њихових окршаја када се у „Језеру“ одлучивало о титулама, али Воша није славила на гостовању у Крагујевцу у последња четири пута. Оба тима имају по пет победа и два пораза до сада, а Раднички је тешком победом у Горњем Милановцу делимично залечио ране од испадања из четвртфинала Купа Србије од Партизана.

Новосађани су после везаних пораза од београдских вечитих нанизали седам тријумфа и не мисле стану, а чини се да игра актуелног шампиона има још резерве. У минулом колу, Бошкан је разигравао и оне играче са мањом минутажом, а тест у Крагујевцу биће веома квалитетан и тежак јер на последња два гостовања црвено-бели нису узели ни сет у „Језеру“. Желеће Воша наставак успешног низа, а њена постава биће одморнија.

Наше предвиђање: Војводина НС семе побеђује 3:1.

Млади радник – Спартак (С) (субота, 19.00)
Победом над Партизаном у прошлом колу Млади радник је показао да је и те како квалитетнији од тренутног седмог места и да ће бити екипа с којом ће многи морати да се озбиљно помуче ако желе бодове. Поново предвођени сјајним Младеном Бојовићем, Пожаревљани су учврстили бодовни салдо и најављују скок у горњу половину табеле. Наредни ривал ће им бити по мери. Дочекују суботички Спартак у мечу где желе да потврде велику победу и напредују у поретку ако се укаже прилика.

С друге стране, Суботичани су без проблема уписали бодове против Ниша, а за дуел кроз историју ова два тима интересантно је рећи да гост никада није уписао победу. Прошле сезоне Пожареваљани су славили код куће тријумф од 3:2, а у случају победе, Суботичани би могли да поправе тренутну трећу позицију.

Наше предвиђање: Млади радник побеђује 3:1.

Спартак (Љ) – Партизан Сокербет (субота, 19.00)
Поглед на табелу каже да би у Љигу требало да гледамо игру мачке и миша, али само под условом да Партизан максимално опрезно уђе у овај дуел. Црно-бели су низ од три победе прекинули неугодним изненађењем у минулом колу, али гостовање Спартаку може да буде право место да се врате на победнички колосек. Постава Партизана је врхунска, веома квалитетна и искусна и зато је фаворит на овом дуелу.

Спартак се солидно показао прошле седмице у Новом Саду и узео сет црвено-белом фавориту, али Љижани никада немају белу заставу, без обзира на име ривала, посебно на свом терену. У својој сали, где се већина гостујућих тимова неће најбоље снаћи, домаћини ће имати шта да покажу. Ипак, Партизан улази у овај дуел са предзнаком фаворита.

Наше предвиђање: Партизан Сокербет побеђује 3:0.

Рибница – Таково (недеља, 19.00)
После сјајне партије у реваншу европског испита, Рибница је изборила пласман у шеснаестину финала Купа ЦЕВ. На први поглед, може да се учини да ће их тај успех мотивисати да наставе са добрим играма, али треба бити реалан и рећи да ће тај меч са Немцима оставити уморну екипу која дочекује Таково у овом колу. Потрошени су Краљевчани и психички јер ипак успех није дошао случајно и прошао неопажено.

Тим из Горњег Милановца нема шта да узгуби и напашће фаворита у његовој велелепној хали, надајући се да може да ућари неки плен. Упркос чињеници да имају само онај тријумф против Пожаревљана, не треба потценити Таково и жељу свих да испуне примарни циљ, односно обезбеде опстанак. Према свему приказаном до сада, чини се да ће имати велике шансе за то јер се чини да су јачи од екипе Ниша.

Наше предвиђање: Рибница побеђује 3:1.

 

СУПЕРЛИГА (Ж)

Спартак (С) – Партизан (петак, 19.00 - YouTube OSSRB)
У дуелу тимова из доњег дела табеле, мишљења и осећања су подељена. Сви желимо да Спартак коначно крене, да се млада екипа избори са својим демонима и одржи дух одбојке овог града живим и здравим те да их у наредном периоду гледамо без окованих ногу чињеницом да су близу опасне зоне. Једна победа до сада није оно што су очекивали у табору „голубица“, а јасно нам је да екипа вреди више од тренутних табеларних показатеља.

Ипак, на север земље долази Партизан, тим који је жели напред и најбоље је то показао ангажманом Дарка Закоча за кога се надају да ће пробудити квалитетни састав и вратити црно-беле на припадајуће место на табели. Шеварика и Митровић имају суперлигашког искуства које се мери тонама, свакако више од свих девојака у плавом заједно, али се и даље чека да прораде. Овај меч би могао да буде можда и прекретеница сезоне за црно-беле девојке, барем док не одиграју онај заостали са ТЕНТ-ом.

Наше предвиђање: Партизан побеђује 3:0.

Срем – ТЕНТ (субота, 19.00)
Добрим партијама у досадашњем делу сезоне, профилисале су се четири екипе које ће одлучивати о титули, барем тако стоји на табели, а ТЕНТ је прва екипа иза водећих. Нека нова идеја, нека нова младост Обреновчанки може да буде иницијатива за наредне сезоне и нову ренеаснсу клуба, али се чини да су карте за ову сезону подељене. У односу на водеће, увек ће „енергетичаркама“ фалити мало искуства, али исто тако не би требале да имају проблема са слабијепласираним тимловима. Одлазак у Сремску Митровицу могао би да буде права мера у овом тренутку, посебно после поделе бодова са Инђијом и две победе против Марине из Каштеле у европским оквирима.

С друге стране, Сремицама ће сваки бод добро доћи како би водиле што изједначенију борбу са Спартаком и Клеком у борби за опстанак. Мира Мусулин лагано намешта екипу и сигурни смо да ће бити боље, али ТЕНТ није ривал против кога Срем треба да се троши већ да се окрене неким будућим дуелима у којима има више шанси.

Наше предвиђање: ТЕНТ побеђује 3:0.

Јединство (СП) – Инђија (субота, 19.00)
Комшијски дерби ове сезоне ће тешко бити неизвестан. Старопазовчанке су неумољиве и руше све пред собом, а Инђија је можда и прави ривал да Јово Цаковић дотегне екипу пред дерби са Црвеном звездом. Јединство је сигурно фаворит, до сада је испустило свега три сета у седам утакмица и то нешто значи, а плене начином игре и брзином која неретко подсећа на бразилску репрезентацију.

Инђијке су до сада хит шампионата, чини се да су решиле питање опстанка у лиги већ после седам мечева јер имају три велике победе. На мечу у комшилуку немају шта да тактизирају, треба да нападну фаворита, покажу зубе па да виде за колико ће то бити довољно. Јерковић ће сигурно хтети да „чачне“ фаворита, али ће можда и преискусно поступити и дати шансу свим девојкама да се истакну у сусрету са лидером.

Наше предвиђање: Јединство побеђује 3:0.

Клек – Црвена звезда (20.00)
Према свему приказаном до сада, чини се да ће меч Клека и Црвене звезде бити најбрже завршен и да ће Београђанке наставити низ непобедивости и у дерби са Јединством ући са осам победа. Клек је сигурно у свом филму, размишља и довија се како да се помери са дна и дође до прве победе, али ове сезоне их очекује грчевита борба за опстанак у сезони када је само битно не бити последњи.

Не знамо тачно шта би требало да се деси па да Звезда не победи у Банату. Реално је за очекивање да видимо комбиновани састав Салета Владисављева, а све у склопу припрема за последњи меч првог дела шампионата који смо већ помињали. Има Звезда и солидну клупу, права је прилика да заблистају девојке са мањом минутажом и да покажу да црвено-беле с правом гаје шампионске амбиције ове сезоне.

Наше предвиђање: Црвена звезда побеђује 3:0.

Уб – Железничар (недеља, 18.00 - РТС 2)
Време је за велики дерби и обрачун старих знанаца. Локомотива иде у кућу актуелног шампиона да покаже колико вреди. Гледали смо Лајковчанке против великог Езаџибашија пре неколико дана у Купу ЦЕВ-а и њихову игру достојну велике утакмице и реномираног ривала. Могао је Железничар да узме први сет, али је рука задрхтала. Ипак, није се велики турски тим прошетао покрај пруге, морао је да се помучи за сваки поен. Тим Бранка Ковачевића је непредвидљив, па се надамо да ће такав бити и у Убу.

Домаће су већ учиниле велике ствари ове сезоне, а највећа је пласман у групну фазу Лиге шампиона у којој нису без шанси. Ту и тамо неки пораз у домаћем првенству дошао је више као последица слабе инспирације и умора неголи недостатка квалитета па је право време да се и у домаћим оквирима у најлепшем светлу поново представи тим Маријане Боричић. Гледаћемо све на РТС-у, чуј гледати, нећемо трепнути јер је велика вероватноћа да ће једна, ако не и обе екипе, догурати до финала плеј-офа. Барем се надамо, а квалитет је ту да нас убеди у то. Уживајмо!

Наше предвиђање: Уб побеђује 3:2.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!